fbpx


Groen in huis..!

Ik heb echt geen groene vingers…dacht ik…maar nu de plantentrend steeds groter wordt en ik op slag slag verliefd werd op een paar planten, moest ik dat toch maar eens gaan ondervinden. Tot voor kort had ik enkel wat cactussen in huis (waaronder ook nog eens een aantal gehaakte cactussen ;-) en die kan iedereen natuurlijk in leven houden :) Maar nu heb ik sinds kort dus ook echte planten in huis. Oké het is nog te kort om te zeggen dat ik groene vingers heb hoor hahaha. Maar ik merk wel dat ik er helemaal blij van word. Het is zo leuk om ze te zien groeien…ze worden elke dag mooier! Om de trend in mijn gehele interieur door te voeren, spaar ik daarnaast ook mooie posters met groen, ik vind ze meestal in tijdschriften als de VT wonen, Flair en Flow :) Dat is een leuke bijkomstigheid van de magazines die ik toch altijd al lees! Maar ik kocht er ook een aantal los gewoon omdat ik ze tegenkwam en ze er heel mooi bijpassen. De grote gehaakte cactus maakte ik natuurlijk al een hele poos geleden. En toen was ik er ook al meteen weg van, maar nu in combinatie met die echte planten vind ik hem nog toffer! Samen met mijn hertshoren en pilea staat hij zo gaaf! Ik zet ze allemaal in die ouderwetse terracotta potten want het contrast met dat intense groen vind ik prachtig! Grappig hoe al die dingen ineens weer helemaal terug komen he, oké die pot is natuurlijk nooit echt weg geweest, maar dat hij nu weer bij elke interieur blogger in huis staat, had ik ook nog helemaal gedacht. Wat ook leuk is aan deze potten is dat geniet zo duur zijn en dat je ze ook buiten kunt gebruiken. Een trend die volgens mij wel nieuw is, is het maken van tuintjes in glazen flessen en potten. Deze tuintjes verzorgen zichzelf doordat de deksel dicht zit en en vanzelf condens ontstaat. Je hoeft ze dus geen water te geven. Ik vind het enorm leuk bedacht en wilde er natuurlijk ook een in mijn collectie hebben :) Growing Concepts heeft een aantal hele mooie dingen op dat gebied. En dan nu het echte experiment, om te kijken of die groene vingers er al zijn :) Mijn pilea wordt zo snel groot dat ik besloot om te gaan stekken. Dat is me spannend en ik hoop maar dat ik het goed heb gedaan. Maar tot nu toe staan ze nog steeds allemaal prachtig. Gelukkig vond ik online wat tips. Het is super leuk om te zien hoe die kleine stekjes weer echte plantjes worden, zo heb ik in plaats van maar één pilea er nu al vijf! En om mijn liefde voor deze groene trend nog even lekker door te zetten, heeft mijn zus ook nog eens een aantal hele toffe producten toegevoegd aan haar shop! Echt zoooooo gaaf!!! Die heb ik natuurlijk meteen even gescoord. Wees er snel bij als jij ook in de ban bent van deze trend, want de voorraad is nog maar beperkt (sorry daarvoor ;-) . Klik HIER om naar de Photogeniki webshop te gaan. Ik wens jullie een hele fijne dinsdag! Met hopelijk een heleboel groen :) X Lisanne

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (7)

 • Avatar

  Leonie

  |

  Hoi Lisanne,

  Niet teveel pokon geven aan die plant met die grote bladeren hoor…bij mij komen de bladeren al tegen het plafond en heb hem al drie keer verpot (ik heb hem al 8 jaar staan). Super leuke plant maar gaat een hoop ruimte innemen. Veel plezier ermee. Trouwens bladeren die bruin worden kan je gewoon afscheuren onderaan de stengel!
  groetjes Leonie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hahahaha Thanks Leonie, ik vind hem nu al heel snel gaan idd en mijn huis is niet zo groot, dus Pokon ga ik maar niet aan beginnen hihi. Thanks voor de tip!

   Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Ik moet ook hoognodig weer op pad voor groen in huis, beetje de aandacht op de tuin gehad maar binnen mag het nog wat groener :-)
  Benieuwd hoe het met de mini pilea’s gaan.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja het is zo leuk he, ik word er echt blij van. Mini’s doen het nog steeds, maar voorlopig nog maar even duimen dat dat zo blijft hahaha. Fijne avond!

   Reply

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Wat een gezelligheid bij jou in huis met al dat groen. Mooie combi idd met de terracotta potten. Leuk! Mijn vingers zijn niet super groen, maar ik probeer ook wat meer groen toe te voegen in ons huis. Het staat zo leuk en ik word er ook blij van :-).
  Succes met al dat moois!

  Reply

 • Avatar

  Heleen

  |

  Supertoffe blogpost! Ik ben ook zo dol op groen in huis en heb al aardig wat planten naar huis gesleept :-) xx

  Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Die terracotta potten…..LEUK☺☺!
  Heb er zelf ook een paar gekocht, maar dan voor in de tuin.
  De buren hebben vorig jaar een foeilelijke uitbouw gemaakt, aan de achterkant van het huis………nu kijken wij dus ineens naar een hele grote, hoge muur!
  Hebben steigerhoutenplanken besteld, voor aan die muur en ga die vol zetten met de leukste dingetjes en kruidenplantjes in die terra-potten☺.
  Heb bij de IKEA van die leuke roedes gekocht om eronder te hangen, zodat ik daar wat emmertjes enz. aan kan hangen☺. Als het klaar is, zal ik je wat foto’s mailen. Helemaal leuk die planten!

  XX-

  Reply

Laat een reactie achter