fbpx


Gastblog boekreview: Mooi van draad…!

Nienke Landman heeft nog niet zo lang geleden haar nieuwste handwerkboek ‘Mooi van Draad: haken en breien in kleur en structuur’ uitgebracht. Omdat ik gek op handwerkboeken ben, was ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar haar boek. En het is leuk! Het boek bevat zowel haak- als breiprojecten. Ook deelt Nienke drie recepten met ons. Het boek is  mooi vormgegeven met veel kleur. De patronen zijn allemaal in deze vrolijke kleurtjes gemaakt en mede hierdoor, en door de vele verschillende structuren van de projecten, krijg je meteen zin om aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met de poezelige blokjessjaal, die staat absoluut op mijn wensenlijstje om te breien! Ook het gebreide telefoonhoesje met Hollands tulpenveld vind ik tof, en de babydekentjes, zowel de gehaakte als de gebreide. Het gehaakte vloerkussen en de gebreide zomerse blaadjessjaal zijn nog twee voorbeelden van de vele toffe patronen in het boek. Ook de gehaakte stoere pannenlappen trokken meteen mijn aandacht, wat een superleuke haaksteek heeft Nienke hiervoor gebruikt! Ik ben meteen mijn voorraad ingedoken en heb vijf mooie kleuren Phildar Coton 4 uitgezocht. Het patroon haakt heerlijk weg, ik heb mijn pannenlap in één keer door gehaakt. Het effect van de rechte en averechte reliëfstokjes en de verschillende kleuren is zo leuk! Voor het puntje op de i heb ik mijn pannenlap nog even opgespannen en voilà, de stoere pannenlap is klaar voor gebruik! Nu kiezen wat mijn volgende project uit dit mooie boek wordt :-) Je kunt het boek HIER aanschaffen mocht je ook nieuwsgierig zijn geworden na deze blog! Liefs, Heleen

Labels:, , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (1)

 • Avatar

  frieda

  |

  Heb het boek ook aangeschaft omdat het zo aantrekkelijk is. Als beginnende haakster en breister vind ik het niet zo gemakkelijk. Jammer dat er geen moeilijkheidsgraad bij staat. De poezelige blokjessjaal is super meegevallen. De pannnenlappen te moeilijk voor mij. Ben 4x gestart met de hoofdband en telkens kwam ik eenzelfde fout tegen – gevraagd aan een ervaren breister en nu blijkt er een fout in het boek te staan : bij toer 2 staat 6recht en het moet zijn 6 averecht. Toch wel jammer voor een nieuw boek. Bij de zomerse blaadjessjaal bij toer 1 : 1 steek verdraaid recht breien uit het verbindingslusje zie p. 106 Maar ik vond dat nergens terug !!! tot mijn ervaren breister zei dat dit hetzelfde betekent als : een steek meerderen.
  Bij mij toch een aantal minpunten aan dit boek – heel jammer

  Reply

Laat een reactie achter