fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
2 mei 2017

Toffe kurkstof..!

Als er weer iets nieuws op de markt komt op craft gebied ben ik altijd heel nieuwsgierig en kan ik niet wachten om ermee aan te slag te gaan om te kijken of het een succes is…en met deze kurkstof is dat zeker het geval..!

Zo dat was eens een heerlijk lang weekend zeg! Ik heb er echt van genoten ondanks dat het weer niet helemaal top was. Ik had wel extra veel tijd om lekker creatief bezig te zijn en dat was heel erg fijn na al die drukke weken. Want ik heb nog een hoop mooie spullen waar ik iets mee wil doen..maar simpelweg nog geen tijd voor heb gevonden. Ach ja, wat er in het vat zit, verzuurd niet zeggen ze toch :)

Als ik bij de groothandel rondloop zie ik altijd zoveel mooie spullen dat ik bijna niet kan kiezen waar ik eerst iets mee zal maken. Maar sommige nieuwe materialen springen er meteen uit en kan ik simpelweg niet weerstaan. Dat had ik dus ook met de nieuwe kurkstof. Het is kurk, maar ook stof, je kunt het vouwen en dus ook naaien en het voel toch echt als kurk. Dat moest ik uitproberen.

Ik ben helemaal weg van de kurk trend en ik wil er nog veel mee gaan doen in huis, maar omdat het prototype kurkstof toen net binnen was en dat het enige is wat er was kon ik maar een klein stukje meenemen. Maar dat kleine stukje was wel genoeg om een paar hele leuke clutches van te maken :) Het is super simpel om deze te maken omdat je gewoon aan de goede kant van de stof naait. Je hoeft de clutch daardoor niet eens te keren, maar mocht je dat willen, is het wel mogelijk. Doe het met beleid maar het kan zeker met deze kurkstof. Ik vind de randen op deze manier extra stoer worden en dat past heel goed bij de kurkstof vind ik. Het is echt een stoer stofje.

Ik knipte de flap steeds in een andere vorm en zoals je ziet worden ze daardoor allemaal net even anders.  En zelf vind ik dat de fluor drukknoop het helemaal afmaakt. Wil je meer weten over die drukknoppen, ik schreef er al een s een blog bericht over, klik HIER om daar naar toe te gaan. Dat felle knoopje maakt de clutch lekker speels en zomers :)

Deze kurkstof is wat mij betreft echt een aanrader en ik kan niet wachten om er nog veel meer projecten mee te maken. Je kunt deze stof oa. bij Rickens Naaimachinehandel in Schoonhoven kopen. Ik ben ook wel heel benieuwd wat jij vindt van de kurk trend? Is het iets waar je ook graag aan mee doet, of laat je deze trend liever aan je voorbij gaan?

Fijne dag vandaag,

Liefs Lisanne

4 reacties op “Toffe kurkstof..!”

 1. Caroline schreef:

  Ziet er wel héél tof uit☺.
  Maar toch…….laat ik deze even voorbij gaan.
  Heb nog téveel andere leuke dingen op mijn to-do-list staan☺.
  Kom tijd tekort….

  Lieve groet, Caroline.

 2. Moniek schreef:

  Dank voor dit goede idee. Ik zocht nog een bestemming voor mijn restjes. Dit is makkelijk en leuk. Eerste heb ik al gemaakt.

 3. Mascha schreef:

  Hi Lisanne, ik heb net je website ontdekt en wat wordt ik er vrolijk van! :)
  Zou ik mogen vragen bij welke groothandel je deze kurkstof gekocht hebt? Of is dat iets wat je liever niet deelt, want dat begrijp ik ook hoor. Ik ga je in ieder geval volgen!
  Groetjes, Mascha

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Mascha, wat leuk om te horen! Die kurkstof komt van Brouwer, je kunt hem bij vele fournituren zaken kopen, meer info vind je op de website van brouwer. Groetjes Lisanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving