fbpx


Zomerse waaiersjaal haken..!

Verloopgaren is helemaal hip! Op Instagram en in de wolwinkels zie ik steeds meer verloopgarens. Van wol-lovers die dit jaar naar de beurs in Keulen zijn geweest (zo jammer dat ik zelf niet ook kon gaan) heb ik gehoord dat er heel veel verschillende verloopgarens te zien waren. Zelf kies ik meestal niet heel snel voor verloopgarens, want ik vind het ook erg leuk om zelf te bepalen wanneer ik welke kleur wil gebruiken, maar… sommige verloopgarens die ik nu tegenkom, kan ik toch ècht niet weerstaan. Het leuke aan verloopgarens is juíst ook die verrassing van hoe je haak- of breiwerk er uit zal komen te zien. Heel verleidelijk om maar steeds door te haken :-) Je hebt natuurlijk zoveel soorten verloopgaren, met subtiele kleurveranderingen of juist heftige, dunne verloopgarens, maar ook de meer chunky garens zijn er in allerlei verloopkleuren. Voor deze mooie bollen Borgo de Pazzi Circe viel ik als een blok! Het is een 100% pima katoen met een superzachte draad en een subtiel kleurverloop. je kunt het eventueel HIER aanschaffen. De kleuren variëren van verschillende lichte roze-tinten tot  zalm, lichtgeel en crème. Ik maakte er een zomersjaal van. Er gaan 2 strengen Borgo de Pazzi Circe kleur 3 in deze zomerse sjaal met waaiers. Ik heb met haaknaald 6 gehaakt, en mijn sjaal heeft een afmeting van 20 x 160 cm. Zo heb ik de sjaal gehaakt:

Zet 32 lossen op.

Rij 1: haak 1 vaste in de 2e losse vanaf de naald, *sla 4 lossen over, haak 9 dubbele stokjes in de volgende losse, sla 4 lossen over, haak 1 vaste in de volgende losse* Herhaal tussen ** tot het einde van de rij. Keer je werk.

Rij 2: haak 4 lossen (telt als 1 dubbel stokje), haak 1 dubbel stokje in de eerste vaste, * haak 3 lossen, sla 4 dubbele stokjes over, haak 1 vaste in het  middelste dubbele stokje (van de 9 dubbele stokjes uit de vorige rij), haak 3 lossen, sla 4 dubbele stokjes over, haak 2 dubbele stokjes in de volgende vaste* Herhaal tussen ** tot het einde van de rij, eindig met 2 dubbele stokjes in de laatste vaste. Keer je werk. Rij 3: haak 1 losse, haak 1 vaste in de opening (tussen de 2 dubbele stokjes van de vorige toer), * sla 3 lossen over, haak 9 dubbele stokjes in de volgende vaste, sla 3 lossen over, haak 1 vaste in de opening (tussen de 2 dubbele stokjes van de vorige toer)* Herhaal tussen ** tot het einde van de rij. Eindig met 1 vaste tussen de laatste 2 dubbele stokjes (waarvan de allerlaatste bestaat uit 4 keerlossen) van de vorige rij. Keer je werk.

Rij 4: als rij 2

Rij 5: als rij 3

Rij 6: als rij 2

Rij 7: haak 4 lossen (telt als 1 dubbel stokje), haak 1 dubbel stokje in de eerste vaste, *haak 3 lossen, sla 4 dubbele stokjes over, haak 2 dubbele stokjes in het middelste van 9 dubbele stokjes van de vorige toer, haak 3 lossen, haak 2 dubbele stokjes tussen de 2 dubbele stokjes van de vorige toer* Herhaal tussen ** tot het einde van de rij. Eindig met 2 dubbele stokjes tussen de 2 laatste dubbele stokjes van de vorige toer. Keer je werk. Rij 8: als rij 7

Rij 9: haak 1 losse, haak 1 vaste in de opening (tussen de 2 dubbele stokjes van de vorige toer),*haak 9 dubbele stokjes in de opening tussen de 2 dubbele stokjes van de vorige toer, haak 1 vaste in de opening (tussen de 2 dubbele stokjes van de vorige toer)* Herhaal tussen ** tot het einde van de rij. Eindig met 1 vaste tussen de laatste 2 dubbele stokjes van de vorige rij. Keer je werk.

Herhaal het patroon vanaf rij 2, tot je sjaal een lengte heeft van ongeveer 1.60 m. Hecht af en werk de losse draden netjes weg. Je waaiersjaal is klaar!

Veel plezier ermee,
Lieve groetjes Heleen

Labels:, , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (4)

 • Avatar

  Arja

  |

  Prachtige sjaal geworden.

  Reply

 • Avatar

  Petra

  |

  Wat een schatje!😍

  Reply

 • Avatar

  esther vogelaar

  |

  supermooi! bedankt voor het delen van het patroon Lisanne!

  Reply

Laat een reactie achter