fbpx


Bohemien espadrilles maken..!

Deze espadrilles maak je heel gemakkelijk zelf met een paar stukjes kant en band in jouw smaak! De Bohemien look is nog steeds super hot en in de zomer waan ik me daardoor meteen op vakantie. Ze dragen heel comfortabel en zien er super stijlvol uit!  Deze espadrilles geven je dat instant blije zomergevoel. Heel veel maakplezier!!! Wat heb je nodig:
 • Espadrilles (Hema)
 • Bandjes en kantjes met kwastjes en bolletjes
 • Gütermann textiellijm
 • Meetlint
Moeilijkheidsgraad: * Ik kocht de zwarte espadrilles kant en klaar bij Hema Nederland, maar je kunt ze ook in vele andere kleuren en op vele andere plekken kopen. Wie weet heb jij nog wel een paar liggen van de vorige zomer. Nu tover je die gemakkelijk om tot een heel nieuw en hip paar. Het band en kant vind je bij de beter hobbywinkel en fourniturenzaak. Ik koos voor zwart en crème wit omdat dat mooi bij mijn zomerhoed en zonnebril past, maar je kunt je natuurlijk helemaal uitleven met felle zomerkleurtjes. Nu ik dit opschrijf denk ik dat ik ook nog een tweede paar ga maken. Het is niet moeilijk om deze espadrilles te maken, zeker niet met de supersterke textiellijm van Gütermann. Begin met het opmeten van de bovenkant van de neus van je espadrilles. We werken van boven naar beneden zo kun je stap voor stap de neus opvullen. Knip stuk band op maat af en smeer de lijm op de neus van de espadrilles. Plak na een paar seconden het band op de espadrilles. Heeft jouw band de neiging om te rafelen aan de zijkant, smeer daar dan ook wat textiellijm op met je vinger. Zo is de zijkant meteen mooi afgewerkt. Meet nu het volgende gedeelte van de neus op en knip wederom een bandje af in die maat. Smeer de lijm weer op de neus en plak na enkele seconden het band op de schoen. Je zult zien dat de lijm lekker snel droogt, dus zorg er meteen voor dat je band op de goede plek zit. Voor de punt van de neus koos ik een bandje met extra lange franjes. Dit maakt de schoenen lekker speels. De franje knipte ik na het plakken op maat langs de neus. Laat de espadrilles, als ze beide volledig beplakt zijn, 24 uur drogen voordat je ze gaat dragen (ik weet het, dat is heel moeilijk :-) Maar dan weet je wel zeker dat de lijm helemaal is uitgehard en je flink kunt doorstappen straks. Ik wens je heel veel zomerplezier met je supermooie espadrilles! Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (4)

 • Avatar

  Minke

  |

  Super leuk!!!😍

  Reply

Laat een reactie achter