fbpx


Superzachte baby-deken haken..!

Deze lieve baby-deken heb ik gemaakt met Lang Yarns Amira en Lang Yarns Amira Color. Dit prachtige garen van Lang Yarns voelt zó zacht aan! Het bestaat voor 93% uit katoen en 7% uit polyamide. In tegenstelling tot de meeste katoengarens is het een heel licht en luchtig garen, en het is ook nog eens heerlijk zacht. Ik mocht dit mooie garen uitproberen op de gezellige yarn party van Lang Yarns eind januari bij Knotten in Delft, georganiseerd door Lisanne. De Amira is er in de prachtigste uni-kleuren en in color, wat betekent dat het garen verloopt, maar wel binnen 1 kleurtoon. Voor mijn deken gebruikte ik de Amira Color 23, wat heel mooi verloopt van donkere naar lichte grijsblauwtinten naar wit, en de Amira 23, wat de uni-kleur lichtgrijs is. Ik had iets minder dan 3 ½ bol Color en  2 bollen uni nodig voor mijn deken, maar je kunt hem natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb mijn deken met haaknaald 6,5 gehaakt, zodat het haakwerk mooi soepel valt. Haak om te beginnen 95 lossen.

Rij 1: Sla de eerste 3 lossen over (telt als eerste stokje) haak daarna in elk volgende losse 1 stokje.

Rij 2: 1 losse, 2 vasten, *5 stokjes samenhaken, 3 vasten* Herhaal ** tot je 2 steken overhebt. Haak 5 stokjes samen in de voorlaatste steek, 1 vaste in de laatste steek en 1 vaste in de keerlosse.

Rij 3: 3 lossen, eerste vaste overslaan, 1 stokje in elke steek tot het einde van de rij.
Rij 4: 1 losse, 4 vasten, *5 stokjes samenhaken, 3 vasten* Herhaal tot het einde van de rij. Haak 1 vaste in de keerlosse.

Rij 5: als rij 3.

Herhaal rij 2 t/m 5 tot je deken groot genoeg is.
Met de Amira color haakte ik een eenvoudige rand vasten om het dekentje heen, zodat de aandacht op de mooie bolletjes blijft. Het is echt een superzachte, knuffelbare deken voor een lief baby’tje geworden! Wil jij dit garen ook heel graag in het echt voelen? Je kunt het HIER aanschaffen, geloof me, je bent meteen verkocht! Ik wens je alvast heel veel plezier met je super zachte baby deken! Liefs Heleen

Labels:, , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (34)

 • Avatar

  Marijke

  |

  Wat een prachtige deken!! Echt weer eens wat anders! Lief dat je het deelt!

  Groetjes marijke

  Reply

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Oh, wat mooi! Zowel het garen als de bolletjes.
  Deze ga ik zeker onthouden. Wie weet … ;-).
  Bedankt voor het delen!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja is een heerlijk zacht haakprojectje :)

   Reply

  • Avatar

   rietje hop

   |

   Goedenavond, wat een prachtige deken, ik word voor het eerst oma, dus ik kan aan de slag, klopt het dat je 3 1/2 bollen van 100gr en 2 bollen van 50 gr hebt gebruikt?

   Gr Rietje

   Reply

   • Avatar

    Lisanne Multem

    |

    ja dat klopt, gefeliciteerd! Heel veel haakplezier! Groetjes Lisanne

    Reply

  • Avatar

   Marjo Kempen

   |

   Mijn vraag wat is de afmeting van de SUPERMOOIE deken gehaakt met Lang AMIRA :

   Reply

 • Avatar

  Nellie

  |

  Hallo Lisanne,
  Heb een vraagje over die mooie zachte babydeken. Ik vind hem super mooi en wil die haken voor op de bank, Mijn vraag is hoe groot is die babydeken??? Dat zou ik graag weten voor het aantal bollen die ik nodig heb voor een groter deken. Alvast bedankt

  Groetjes Nellie

  Reply

  • Avatar

   Heleen

   |

   Hoi Nellie, de babydeken is 65 x 90 cm. Wat leuk dat je hem voor op de bank wilt gaan maken, veel haakplezier! Groetjes, Heleen

   Reply

 • Avatar

  Monique

  |

  Hoi, wat een prachtige deken!! Ik vroeg me af of je er ook een patroon van hebt….

  Groetjes,
  Monique

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Monique, het patroon staat in dit bericht. Groeten Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Jannie

  |

  Hoi Lisanne,

  Heb je de uni kleur alleen voor de rand gebruikt?

  Groetjes, Jannie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Dag Jannie, ja alleen voor de rand. Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Nel

  |

  Prachtige deken. Sowieso mooie patronen. Dat nodigt uit tot actie!!
  Dank voor de mooie patronen. Ik ga de boel in de gaten houden.
  Gr. Nel

  Reply

 • Avatar

  jacqueline

  |

  Schitterende deken!! Ik ga hem ook maken. Op de foto lijkt het dat er 4 rijen uni is gebruikt, afwisselend met de amira color, klopt dat?

  Reply

 • Avatar

  Kristen

  |

  Hallo Lisanne,
  Een schitterende deken. Wil ik heel graag gaan maken voor mijn toekomstig kleinkind.
  Precies de kleuren van de babykamer.
  Is dit dekentje groot genoeg voor een ledikantje?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Kristen, ik denk het idd wel. maar je kunt hem altijd groter of kleiner maken door het aantal steken aan te passen :) Veel haakplezier! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Erika

  |

  Ik wil deze graag in opdracht haken voor ledikant deken. Het wordt dan wat groter. Met een hoeveelheid van welk aantal steken vergroot ik het dan?

  Reply

 • Avatar

  Lotte

  |

  Hoi Lisanne, wat een prachtige deken! Ik heb de prachtige garen besteld en ga de deken haken voor mijn beste vriendin! Ik had nog wel twee vraagjes; klopt het dat je de amira color afwisselt met vier rijen amira? (Lijkt zo op de foto) en ik kom niet helemaal uit rij 2, de eerste losse die je haakt, is dat de keerlosse? En aan het eind van de rij haak je een vaste en een vaste jn de keerlosse, maak je dan gewoon een keervaste?
  Hopelijk kun je me verder helpen!
  Dankjewel alvast!
  Liefs Lotte

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Lotte,

   Ik heb eerst 1 bol amira color opgehaakt, daarna, 1 bol gewone amira, dan weer een bol color, dan de gewone amira en als laatste een bol color. Van de 4e bol color heb ik ong. de helft gebruikt voor de rand met vasten.
   De eerste losse die je haakt bij toer 2 is idd de keerlosse. Als je aan het eind van de toer een steek haakt in een keerlosse, telt deze wel mee als steek. Ik weet niet of dat een keervaste heet? Als je in de volgende toer het patroon volgt, moet het goedkomen.

   Lfs, Heleen

   Reply

 • Avatar

  Jorien

  |

  Wat een mooie deken! Ik heb een vraagje: ik wil de deken iets groter maken. Met welke hoeveelheid van steken vermeerder ik?
  En de 5 stokjes samenhaken, is dat in 1 stokje van de vorige toer?
  Bedankt alvast!!!

  Reply

 • Avatar

  Dory

  |

  Hoi Lisanne,
  Ik ben begonnen aan je patroon, maar kom niet helemaal uit toer 2.. Kun je me helpen? Je noemt aan het einde een vaste in de keerlosse. Betekent dit dat je een losse doet aan het eind van de steek en dan in de nieuwe toer begint met een vaste in die losse?
  Dankjewel!!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Dory, een vaste in de laatste losse betekent dat. Helemaal aan het einde van de toer, daarna kun je door met de volgende toer :) Veel haakplezier!

   Reply

 • Avatar

  Monique

  |

  Beste, is deze wol nog ergens te koop?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hoi Monique, dat durf ik zo niet te zeggen, maar als je googled op het merk zou het duidelijk moeten worden. En anders wellicht een ander leuk zacht garen gebruiken :)

   Reply

 • Avatar

  Hennie

  |

  Hallo. Hoe heet deze steek? Misschien kan ik het dan op YouTube bekijken. Ik kan breisteken lezen maar niet zo goed haaksteken.. Ik begin net te haken, leer het van YouTube.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Hennie het is de moppensteek :) Groetjes Lisanne

   Reply

   • Avatar

    Lisanne Multem

    |

    Noppensteek

    Reply

 • Avatar

  Marthe

  |

  Hoi Lisanne, ‘k wil graag een andere maat van dit schattige dekentje maken. Door hoeveel steken moet de opzetketting deelbaar zijn en dan plus 2 of 3…. ?? Hoor graag van je? Groet van Marthe.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Marthe, ja dat zou idd moeten kloppen. Veel haakplezier! Groeten Lisanne

   Reply

   • Avatar

    Marthe

    |

    Ha Lisanne, dank voor je reactie. Maar mijn vraag is: door hoeveel steken moet de opzetketting deelbaar zijn? Nu had ik 170 steken (willekeurig aantal gekozen), en dan kom je er aan het einde van toer 2 achter dat ik dus 2 steken tekort heb. Tja, dan kan je overnieuw beginnen… maar met hoeveel steken in de opzetketting? Of hoe bereken je dat dan? Met plus 3 bedoel ik dan dat de eerste steken zijn van je eerste toer (eerste stokje). Mijn maat zou 120 bij 150 moeten worden, waarbij er een opzetketting moet komen voor de 120 cm (stekenaantal is natuurlijk een beetje afhankelijk van mijn (vaste/strakke) hand van haken). Daarom de vraag: door hoeveel deelbaar, anders kan ik straks weer alles uithalen… Hoor graag weer van je?

    Reply

 • Avatar

  Kirsten

  |

  Graag wil ik dit patroon overnemen om door mijn schoonmoeder het dekentje te laten haken.
  Kan en mag ik deze gewoon van de site afhalen of werkt dit op een andere manier? Geen idee namelijk, zelf totaal niet mee bekend.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Kirsten. wat leuk! Ja hoor dat is helemaal oké :) Zolang je er geen commerciële doeleinden mee hebt is het prima. groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Marianne van Esch

  |

  Beste Lisanne,

  Wat een supermooi patroon, dat wil ik ook graag gaan maken voor een toekomstig neefje/nichtje. Ik heb ook zojuist het patroon van de eland aangeschaft. Helaas is de door jou gebruikte wol niet meer verkrijgbaar. Heb jij een suggestie welk merk en kleur goed overeenkomen met deze gebruikte wol/kleuren? Alvast bedankt voor jouw reactie. Groetjes, Marianne van Esch

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Leuk he, ik zou even (online) advies vragen aan een wolwinkel die kunnen je vast verder helpen. Groetjes Lisanne

   Reply

Laat een reactie achter