Deze lieve baby-deken heb ik gemaakt met Lang Yarns Amira en Lang Yarns Amira Color. Dit prachtige garen van Lang Yarns voelt zó zacht aan! Het bestaat voor 93% uit katoen en 7% uit polyamide. In tegenstelling tot de meeste katoengarens is het een heel licht en luchtig garen, en het is ook nog eens heerlijk zacht.

Ik mocht dit mooie garen uitproberen op de gezellige yarn party van Lang Yarns eind januari bij Knotten in Delft, georganiseerd door Lisanne. De Amira is er in de prachtigste uni-kleuren en in color, wat betekent dat het garen verloopt, maar wel binnen 1 kleurtoon.

Voor mijn deken gebruikte ik de Amira Color 23, wat heel mooi verloopt van donkere naar lichte grijsblauwtinten naar wit, en de Amira 23, wat de uni-kleur lichtgrijs is. Ik had iets minder dan 3 ½ bol Color en  2 bollen uni nodig voor mijn deken, maar je kunt hem natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb mijn deken met haaknaald 6,5 gehaakt, zodat het haakwerk mooi soepel valt.

Haak om te beginnen 95 lossen.Rij 1: Sla de eerste 3 lossen over (telt als eerste stokje) haak daarna in elk volgende losse 1 stokje.Rij 2: 1 losse, 2 vasten, *5 stokjes samenhaken, 3 vasten* Herhaal ** tot je 2 steken overhebt. Haak 5 stokjes samen in de voorlaatste steek, 1 vaste in de laatste steek en 1 vaste in de keerlosse.Rij 3: 3 lossen, eerste vaste overslaan, 1 stokje in elke steek tot het einde van de rij.


Rij 4: 1 losse, 4 vasten, *5 stokjes samenhaken, 3 vasten* Herhaal tot het einde van de rij. Haak 1 vaste in de keerlosse.Rij 5: als rij 3.Herhaal rij 2 t/m 5 tot je deken groot genoeg is.

Met de Amira color haakte ik een eenvoudige rand vasten om het dekentje heen, zodat de aandacht op de mooie bolletjes blijft. Het is echt een superzachte, knuffelbare deken voor een lief baby’tje geworden!

Wil jij dit garen ook heel graag in het echt voelen? Je kunt het HIER aanschaffen, geloof me, je bent meteen verkocht! Ik wens je alvast heel veel plezier met je super zachte baby deken!

Liefs Heleen

36 reacties op “Superzachte baby-deken haken..!”

 1. Marijke schreef:

  Wat een prachtige deken!! Echt weer eens wat anders! Lief dat je het deelt!

  Groetjes marijke

  • Petra schreef:

   Wat een super mooi dekentje!
   Ik haf in gedachten om deze ook te gaan maken. Maar ik kan nergens de amira color 23 vinden. En ik vind nu moeilijk welk garen ik er dan bij kan gebruiken. Dat de steken en dikte hetzelfde is.
   Iemand misschien een idee?

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Oh, wat mooi! Zowel het garen als de bolletjes.
  Deze ga ik zeker onthouden. Wie weet … ;-).
  Bedankt voor het delen!

 3. Nellie schreef:

  Hallo Lisanne,
  Heb een vraagje over die mooie zachte babydeken. Ik vind hem super mooi en wil die haken voor op de bank, Mijn vraag is hoe groot is die babydeken??? Dat zou ik graag weten voor het aantal bollen die ik nodig heb voor een groter deken. Alvast bedankt

  Groetjes Nellie

 4. Monique schreef:

  Hoi, wat een prachtige deken!! Ik vroeg me af of je er ook een patroon van hebt….

  Groetjes,
  Monique

 5. Jannie schreef:

  Hoi Lisanne,

  Heb je de uni kleur alleen voor de rand gebruikt?

  Groetjes, Jannie

 6. Nel schreef:

  Prachtige deken. Sowieso mooie patronen. Dat nodigt uit tot actie!!
  Dank voor de mooie patronen. Ik ga de boel in de gaten houden.
  Gr. Nel

 7. jacqueline schreef:

  Schitterende deken!! Ik ga hem ook maken. Op de foto lijkt het dat er 4 rijen uni is gebruikt, afwisselend met de amira color, klopt dat?

 8. Kristen schreef:

  Hallo Lisanne,
  Een schitterende deken. Wil ik heel graag gaan maken voor mijn toekomstig kleinkind.
  Precies de kleuren van de babykamer.
  Is dit dekentje groot genoeg voor een ledikantje?

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Kristen, ik denk het idd wel. maar je kunt hem altijd groter of kleiner maken door het aantal steken aan te passen :) Veel haakplezier! Liefs Lisanne

 9. Erika schreef:

  Ik wil deze graag in opdracht haken voor ledikant deken. Het wordt dan wat groter. Met een hoeveelheid van welk aantal steken vergroot ik het dan?

 10. Lotte schreef:

  Hoi Lisanne, wat een prachtige deken! Ik heb de prachtige garen besteld en ga de deken haken voor mijn beste vriendin! Ik had nog wel twee vraagjes; klopt het dat je de amira color afwisselt met vier rijen amira? (Lijkt zo op de foto) en ik kom niet helemaal uit rij 2, de eerste losse die je haakt, is dat de keerlosse? En aan het eind van de rij haak je een vaste en een vaste jn de keerlosse, maak je dan gewoon een keervaste?
  Hopelijk kun je me verder helpen!
  Dankjewel alvast!
  Liefs Lotte

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Lotte,

   Ik heb eerst 1 bol amira color opgehaakt, daarna, 1 bol gewone amira, dan weer een bol color, dan de gewone amira en als laatste een bol color. Van de 4e bol color heb ik ong. de helft gebruikt voor de rand met vasten.
   De eerste losse die je haakt bij toer 2 is idd de keerlosse. Als je aan het eind van de toer een steek haakt in een keerlosse, telt deze wel mee als steek. Ik weet niet of dat een keervaste heet? Als je in de volgende toer het patroon volgt, moet het goedkomen.

   Lfs, Heleen

 11. Jorien schreef:

  Wat een mooie deken! Ik heb een vraagje: ik wil de deken iets groter maken. Met welke hoeveelheid van steken vermeerder ik?
  En de 5 stokjes samenhaken, is dat in 1 stokje van de vorige toer?
  Bedankt alvast!!!

 12. Dory schreef:

  Hoi Lisanne,
  Ik ben begonnen aan je patroon, maar kom niet helemaal uit toer 2.. Kun je me helpen? Je noemt aan het einde een vaste in de keerlosse. Betekent dit dat je een losse doet aan het eind van de steek en dan in de nieuwe toer begint met een vaste in die losse?
  Dankjewel!!

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Dory, een vaste in de laatste losse betekent dat. Helemaal aan het einde van de toer, daarna kun je door met de volgende toer :) Veel haakplezier!

 13. Monique schreef:

  Beste, is deze wol nog ergens te koop?

  • Lisanne Multem schreef:

   Hoi Monique, dat durf ik zo niet te zeggen, maar als je googled op het merk zou het duidelijk moeten worden. En anders wellicht een ander leuk zacht garen gebruiken :)

 14. Hennie schreef:

  Hallo. Hoe heet deze steek? Misschien kan ik het dan op YouTube bekijken. Ik kan breisteken lezen maar niet zo goed haaksteken.. Ik begin net te haken, leer het van YouTube.

 15. Marthe schreef:

  Hoi Lisanne, ‘k wil graag een andere maat van dit schattige dekentje maken. Door hoeveel steken moet de opzetketting deelbaar zijn en dan plus 2 of 3…. ?? Hoor graag van je? Groet van Marthe.

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Marthe, ja dat zou idd moeten kloppen. Veel haakplezier! Groeten Lisanne

   • Marthe schreef:

    Ha Lisanne, dank voor je reactie. Maar mijn vraag is: door hoeveel steken moet de opzetketting deelbaar zijn? Nu had ik 170 steken (willekeurig aantal gekozen), en dan kom je er aan het einde van toer 2 achter dat ik dus 2 steken tekort heb. Tja, dan kan je overnieuw beginnen… maar met hoeveel steken in de opzetketting? Of hoe bereken je dat dan? Met plus 3 bedoel ik dan dat de eerste steken zijn van je eerste toer (eerste stokje). Mijn maat zou 120 bij 150 moeten worden, waarbij er een opzetketting moet komen voor de 120 cm (stekenaantal is natuurlijk een beetje afhankelijk van mijn (vaste/strakke) hand van haken). Daarom de vraag: door hoeveel deelbaar, anders kan ik straks weer alles uithalen… Hoor graag weer van je?

 16. Kirsten schreef:

  Graag wil ik dit patroon overnemen om door mijn schoonmoeder het dekentje te laten haken.
  Kan en mag ik deze gewoon van de site afhalen of werkt dit op een andere manier? Geen idee namelijk, zelf totaal niet mee bekend.

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Kirsten. wat leuk! Ja hoor dat is helemaal oké :) Zolang je er geen commerciële doeleinden mee hebt is het prima. groetjes Lisanne

 17. Marianne van Esch schreef:

  Beste Lisanne,

  Wat een supermooi patroon, dat wil ik ook graag gaan maken voor een toekomstig neefje/nichtje. Ik heb ook zojuist het patroon van de eland aangeschaft. Helaas is de door jou gebruikte wol niet meer verkrijgbaar. Heb jij een suggestie welk merk en kleur goed overeenkomen met deze gebruikte wol/kleuren? Alvast bedankt voor jouw reactie. Groetjes, Marianne van Esch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving