Ik hou erg van poefen en krukjes in allerlei soorten en maten. Je kunt ze zo fijn overal neerzetten als extra zitplekje of als tafeltje, of gewoon voor de mooi :-) Vooral die met een gehaakt of gebreid hoesje vind ik leuk! Zoals jullie hier laatst hebben kunnen zien, haakte ik voor mijn vierkante poef een mooie nieuwe hoes.

Maar de hoes voor mijn ronde krukje was intussen ook weer aan vervanging toe. Dit keer maakte ik een blauw hoesje. Bij de nieuwjaarsborrel van Wolplein begin dit jaar kregen we een prachtige cadeau-doos vol ‘Yarn and Colors’ garen. De mijne zat vol met verschillende kwaliteiten van dit garen, allemaal in deze 3 blauwtinten.

Het leek me mooi om alle drie de kleuren te verwerken in een nieuw krukhoesje. Ik gebruikte daarvoor de ‘super must-have’, een lekker dik katoenen garen voor haaknaald 6-7. De blauwe kleuren staan heel mooi bij elkaar en door alleen in de achterste lus te haken ontstaat in iedere toer een mooi randje.

Wil je ook zo’n hoesje maken? Dan heb je nodig:

Begin met ‘navy blue’ en haak 12 stokjes in een magische ring (12).

Let op: haak alle steken in de achterste lus! Als er bv. staat ‘haak in elke 2e  steek 2 stokjes’ dan haak je in elke 2e steek van die toer 2 stokjes (meerderen), in de overige steken haak je gewoon 1 stokje.

Toer 1: Haak 2 stokjes in elk stokje (24).

Toer 2: Haak in elke 2e steek 2 stokjes (36).

Toer 3: Haak in elke 3e steek 2 stokjes (48).

Toer 4: Haak in elke 4e steek 2 stokjes (60).

Toer 5: Haak in elke 5e steek 2 stokjes (72).

Wissel van kleur naar ‘denim’.

Toer 6: Haak in elke 6e steek 2 stokjes (84).

Toer 7: Haak in elke 7e steek 2 stokjes (96).

Toer 8: Haak 1 stokje in elke steek (96).

Toer 9: Haak 1 stokje in elke steek (96).

Wissel van kleur naar ‘ice blue’.

Toer 10: Haak 1 stokje in elke steek (96).

Toer 11: Haak 1 stokje in elke steek (96).

Toer 12: Haak 1 stokje in elke steek (96).

Toer 13: Haak 1 stokje in elke steek (96).

Toer 14: Haak 1 stokje in elke steek (96).

Toer 15: Haak 1 stokje in elke steek (96).

Hecht af en werk de losse draadjes weg. Bevestig evt. een houten label. Klaar! Ik ben zelf fan van de leren en houten labels van mez11, ze staan heel stoer op je haak- of breiwerk en maken het ècht af vind ik.

Het ‘super must-have’-garen haakt erg fijn, het is een glad en stevig garen. Omdat het een stuk dikker is dan ‘gewone’ katoen, haakt het ook lekker snel. Ik vind de kleuren ook mooi, vooral de ‘denim’ en de ‘ice blue’ vind ik los van elkaar prachtig.  Maar ik moet zeggen dat ze zo met zijn drieën bij elkaar ook echt te gek zijn!

Liefs, Heleen

4 reacties op “Ton-sur-ton krukhoes haken…”

 1. Margaret schreef:

  Prachtig krukje. De kleuren zijn supermooi. Jouw poes vindt het zo te zien ook een heerlijk krukje al is het maar als opstapje naar die mooie vaas met bloemen. Of wordt jouw poes niet door bloemen aangetrokken? (mijn poesen wel).
  Je hebt het garen van Wolplein goed gebruikt.

  Groetjes, Margaret

 2. Helene schreef:

  Hai Lisanne, ik vind je poef schitterend.Ik zou het zelf willen maken maar ben nooit verder gekomen dan losse ketting steekjes, heten ze volgens mij. Heb je misschien tips of sites om het snel te leren. Groeten, Helene

 3. Wendy schreef:

  Ik wil je kruk hoes graag gaan maken. Wat is de doorsnede Vd kruk die je hebt gebruikt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving