fbpx


Tunisch gehaakt kussenhoesje..!

Tunisch haken is zo leuk! Het lijkt erg op gewoon haken, maar het is toch echt anders. Je haakt met een lange tunische haaknaald, of, als je dat fijner vindt, met een korte tunische haaknaald met een kabel eraan.  Ik vind zo’n lange naald net wat onhandiger haken, misschien komt dat omdat ik normaalgesproken gewend ben om met een ‘gewone’ korte haaknaald te haken. Daarom gebruik ik voor tunisch haken altijd het liefst een korte tunische haaknaald met kabel van KnitPro. Er zijn veel verschillende tunische haaksteken en je kunt allerlei patroontjes haken. De basis van de verschillende steken is steeds hetzelfde; je hebt altijd een heengaande en een teruggaande toer. Bij de heengaande toer zet je de steken op je naald, bij de teruggaande toer haal je de steken weer af. De manier van insteken bij de heengaande toer bepaalt hoe je steek eruit komt te zien. Ik vind het leuk om de verschillende steken te proberen, en dit keer koos ik voor de gedraaide tunische basissteek. Je haakt hem net als de tunische basissteek, maar je steekt je naald met een draaiing om de verticale lus. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. De foto laat het stap voor stap zien. Vind je het toch lastig, dan kun je een aantal super duidelijke filmpjes vinden op YouTube als je zoekt op ‘tunisian twisted simple stitch’. Ik vind het patroontje dat ontstaat door deze gedraaide insteek erg leuk! En met de zachte, wollige MyBoshi komt deze steek mooi uit. En wat een heerlijk zomers zwembadkleurtje is dit hè? Ik was er op slag dol op! Als je ook een kussenhoes wilt maken in deze steek, kun je de maat van je haakwerk gemakkelijk aanpassen aan de maat van je kussen. Ik heb voor mijn kussen van 35 x 40 cm 4,5 bollen MyBoshi no. 1 in kleurnummer 158 (zeeblauw) gebruikt. Ik heb de voor- en achterkant met halve vasten aan elkaar gehaakt met een gewone haaknaald in maat 7. Voor het tunische haakwerk heb ik een tunische haaknaald in maat 8 gebruikt. Een leuk leren label maakt het helemaal af! Heb jij het tunisch haken al ontdekt? Ik wens je een hele fijne dag! Liefs, Heleen

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (3)

 • Avatar

  Madhurya

  |

  Wat een heerlijk zomers kleurtje! Leuk kussen is het geworden.
  En wie is die knapperd die ervoor ligt…? ?

  Groetjes Madhurya

  Reply

 • Avatar

  esther

  |

  wat een supermooi kussen in een gaaf kleurtje. ik vind tunisch haken ook erg leuk om te doen.ik wil ook zeker nog een project ermee maken; misschien ook wel dit leuke kussen. liefs esther

  Reply

 • Avatar

  Linda

  |

  Mag ik hier wat vragen hoeveel lussen zet je op om zo een kussen te maken.
  Grtj linda

  Reply

Laat een reactie achter