Ik was METEEN in love toen ik het nieuwe garen van ByClaire zag. De Chunky Cotton is echt een lust voor het oog! Prachtige strengen in heel veel heerlijke kleuren, zoals onder andere een hele fijne okerkleur, prachtig lichtblauw en nog héél veel meer moois. Het is een lekker dikke katoen voor naald 9 met een stoere, matte draad. Dit garen is echt een aanwinst op de garenmarkt wat mij betreft. En deze kleur groen… die kon ik echt niet weerstaan!


Om met de prachtige strengen aan de slag te kunnen, moet je er eerst een bol van draaien. Dit kan prima met de hand. En dan haken (of breien natuurlijk) maar! Omdat ik mijn laptop niet alleen thuis gebruik, maar hij ook regelmatig mee naar mijn werk gaat, werd het dus eens tijd om een nieuwe laptop-hoes te haken. Ik koos daarvoor de stersteek. Je vindt allerlei tutorials voor deze steek online. Het is zo’n gave steek! Prachtig om te zien en erg leuk om te haken. En zeker ook met dit chunky garen komt hij heel mooi uit.


Je kunt de hoes makkelijk op maat maken, je moet alleen zorgen dat je opzetketting uit een veelvoud van 3 bestaat + 3 keerlossen. Maak je hoes liever iets te strak, want katoen rekt vaak nog wat uit. Tussendoor ook even passen, zodat je zeker weet dat je laptop straks ook goed in de hoes past. Ik haakte een rechthoekige lap met een klep eraan vast. Voor de klep minderde ik aan het begin en het einde van de toer 2 steken en haakte ik nog een aantal toeren in de stersteek met dit aantal steken. En klaar! Ik had ongeveer 1 ½ streng nodig voor mijn laptop-hoes en haakte met haaknaald 9.


Nu is naar mijn werk gaan nóg leuker geworden ;-) Ik wens jullie een hele happy Friday!
Liefs, Heleen

3 reacties op “ByClaire Chunky Cotton laptop-hoes”

  1. m(i)e schreef:

    Wat een mooie kleur ook!

  2. Arja schreef:

    Ziet er gaaf uit, misschien op de klep nog een houten knoop :-)

  3. Lieve Dirks schreef:

    Het ziet er prachtig uit. Hoeveel bollen heb je ongeveer nog? :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving