fbpx


Once upon a pixel..!

Soms komt er een nieuw boek uit in de handwerkwereld dat écht vernieuwend is. Het boek ‘Once Upon A Pixel’ is er zo een! Het is gemaakt door Sugaridoo en Studio Koekoek. Het is een hip en vrolijk vormgegeven boek vol borduur- en quiltprojecten voor een magische kinderkamer. Magisch, omdat het overkoepelende thema ‘sprookjes’ is. Zo vind je patronen van een eenhoorn, kikkers (die misschien wel in prinsen kunnen veranderen), ridders, heksen, prinsessen en nog veel meer. Ook staat er een tof patroon voor het borduren van letters op een banner in. Superleuk! Het fijne van dit boek is dat de pixelpatronen stuk voor stuk gebruikt kunnen worden voor zowel quilten als borduren, én ook nog eens voor pixelhaken. Dat houdt in dat je met één pixelpatroon, van bijvoorbeeld het ridderkasteel, een geborduurd kussen kunt maken, maar ook een gequilte speelgoedmand. Je kunt je borduurproject met dik garen borduren op grof stramien, of met (veel dunner) standaard borduurgaren op de gewone 18 count borduurstof. Zo krijg je steeds een heel ander effect en kun je naar hartenlust variëren. Mij leek het als fervent haakster tof om een van de patronen te gaan haken, en dan niet het pixelhaken zoals uitgelegd in het boek, maar met de corner 2 corner-techniek. Dit gaat echt supergoed. Corner 2 corner-haken is superleuk om te doen, en het is erg verslavend. Ik denk zomaar dat er nog meer van deze leuke sprookjesfiguren gaan volgen met deze techniek. Deze kikker krijgt in elk geval alvast een mooi plaatsje aan de muur in een stoere kinderkamer! Wil jij dit boek ook meteen hebben..? Je kunt het HIER bestellen. Fijne dag, Liefs Heleen (ps: deze blog bevat gesponsorde items)

Labels:, , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter