fbpx


Sint DIY

Ik ben echt dol op Sinterklaas. Wij vieren (ondanks dat er geen kleine kids in de familie zijn) nog steeds ieder jaar uitbundig deze 5 december met elkaar. Ik kijk daar altijd zo naar uit! Eerst eten we gezellig met elkaar en daarna begin de pakjesavond. Het is elk jaar weer een leuke uitdaging om toffe cadeautjes te scoren voor elkaar en zelfs de katten in onze familie (7 stuks) krijgen die avond een cadeautje :) Ik vind het altijd leuk om van tevoren het huis een beetje aan te kleden voor de feestdagen, dus zo ook voor Sinterklaasavond. Dat heb ik echt van mijn moeder geërfd denk ik haha. Toen ik en mijn zusje nog klein waren deed ze dat ook altijd al. Zo maakte ze een openhaard van een kartonnendoos, compleet met netvlammen en boomstammetjes. Zo konden wij toch onze schoen zetten bij de schoorsteen haha. Deze openhaard komt nog steeds elk jaar beneden in de eerste week van december, gezellig met de lampjes aan geeft hij meteen heel veel sfeer. Speciaal voor deze avond maakte ik voor Craft Kitchen nog wat accessoires die je thuis extra sfeervol maken. Ik beklede een schaal (voor de kruidnoten) en wat theelichtjes met silhouetten van daken :) Dat doet mij altijd meteen aan Sinterklaasavond denken. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken en het zijn daarnaast ook leuke projecten om samen met je kids te maken. Benodigdheden:
 • Stofschaar en liniaal
 • Zwart vilt minimaal 3 mm dik
 • Witte krijtstift
 • Stoflijm of drukknopen + tang
 • Glazen schaal en theelichtjes
Werkwijze:

Meet de hoogte en omtrek van je schaal/theelichten op en teken deze af op het zwarte vilt. Doe dit met behulp van de witte krijtstift. Dat is namelijk goed zichtbaar op het zwarte vilt. Knip de strook uit je lap vilt. Knip de strook 4 cm langer zodat je de hoes straks dicht kunt plakken of er 2 drukknopen in kunt maken. Dat laatste geeft het mooiste resultaat. Gebruik een goede scherpe schaar zodat je niet aan het vilt hoeft te trekken. Dan blijft het mooi in model. Teken vervolgens de huisjes op het vilt. Je kunt dit uit de losse pols doen (is erg leuk om te doen) maar je kunt ook eerst op internet zoeken naar een afbeelding van bijvoorbeeld grachtenpandjes of Sinterklaas huisjes, dan vind je meteen een heleboel inspirerende afbeeldingen. Knip die afbeelding dan uit en trek de lijnen over op het vilt. Als je alles hebt uitgeknipt hoef je de hoes enkel nog maar om de vaas/theelichten vast te maken. Je kunt de uiteinden van het vilt aan strak elkaar plakken met sterke stoflijm. Maar indien je de hoes volgend jaar weer wilt gebruiken kun je er ook voor kiezen om hem met 2 Prym drukknopen aan elkaar te maken. Ik koos voor Sinterklaasrode exemplaren. Deze kun je gemakkelijk bevestigen met de Prym drukknopen tang. Zo kun je de hoes makkelijk van je accessoires afhalen als je ze bijvoorbeeld wilt afwassen :)

LET OP: Pas altijd op met brandende kaarsen en laat ze nooit onbeheerd achter!

Heel veel plezier met je zelfgemaakte Sint items!

Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (2)

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Wat een leuk idee deze hoezen van vilt. Ik maak ook ieder jaar Sint-hoekjes in huis. Zo gezellig! Alvast een fijne pakjesavond gewenst!

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Super leuk idee, en zelfs voor kerst: we nemen vilt en aan de slag.

  Reply

Laat een reactie achter