HHL magazine
Yes, er komt weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier

Deze Craft Kitchen opdracht was een extra uitdaging omdat ik een doosje materialen opgestuurd kreeg en wat daar in zat was een totale verrassing. De uitdaging, maak iets voor kerst met de materialen in het doosje. Nou ik hou wel van dit soort uitdagingen :)

Zeker als alle materialen werkelijk prachtig zijn. Ik kreeg namelijk het mooie Durable Double Four katoen in drie prachtige keuren, metalen ringen, gouden belletjes en prachtig gouden sterren lint. Met zulke materialen is het niet moeilijk om iets moois te maken. Meten toen ik de ringen zag kreeg ik het idee om er leuke kleine kerstkransjes van te maken. Drie verschillende op precies te zijn. Ze zijn ontzettend leuk zelf te maken en ik vertel je hieronder hoe je dat kunt doen. Veel maakplezier!

Nodig:

 • Durable Double Four in okergeel, donkergroen en crème wit.
 • 3 metalen ringen met een doorsnede van 10 cm.
 • Haaknaald 4 mm.
 • Secondelijm.
 • Stopnaald.
 • Schaar.
 • Restje rode katoen.
 • 25 cm groot sterren lint.
 • 36 cm wit lint met gouden sterren.

Witte krans:

Deze krans is gemaakt van gevlochten I-cords. Haak/Brei (filmpjes van deze technieken vind je op YouTube) in totaal. Met het crème witte katoen, 3 I-cords van ongeveer 24 cm lang. Vlecht deze daarna tot een mooie strakke vlecht. Knoop de uiteinden stevig aan elkaar zodat je een rondte krijgt. Werk de draadeinden netjes weg in de gevlochten stukjes.

Haak volgens onderstaande werkbeschrijving 2 hulstblaadjes:

Zet met donkergroene katoen 10 lossen op.

Toer 1: Haak als volgt (na elke, haak je in de volgende steek) 1 halve vaste, 1 halve vaste, 1 vaste, 1 vaste, 1 half stokje, 1 half stokje, 1 half stokje, 1 vaste, 3 vaste (haak nu aan de onderkant van de lossenketting verder). Haak ook daar 1 halve vaste, 1 halve vaste, 1 vaste, 1 vaste, 1 half stokje, 1 half stokje, 1 half stokje, 1 vaste en sluit af met 1 halve vaste in de beginsteek.

Toer 2: Haak in de volgende 2 steken 1 halve vaste, *haak nu 3 lossen, haak 1 halve vaste in dezelfde steek (picot). Haak nu in de volgende 3 steken 1 halve vaste*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer. En eindig met een picot op het puntje van het blaadje. Haak zo nog een hulstblaadje.

Naai beide blaadjes stevig vast met groen en een stopnaald, doe dit in spiegelbeeld bovenaan het witte kransje vast en naai er met een restje rood (Coral) katoen Franse knoopjes op. Naai per blaadje 3 Franse knoopjes bovenaan het blaadje. Werk daarna alle losse draadeinden weg in het kransje.

Je kunt het geheel stevig vast naaien aan de metalen ring, je kunt er ook voor kiezen om het met secondelijm vaste te plakken op de ring. Maak nu een lus met het witte lint met gouden sterren. De lus op de foto is ongeveer 10 cm lang (daarvoor heb ik een stuk lint afgeknipt van 21 cm).

Gouden sterrenkrans:
Deze krans is binnen 2 minuutjes gemaakt en dat komt doordat het sterrenlint gewoon niet meer nodig heeft :) Het is al zo mooi!


Knip een stuk sterrenlint af met de lengte voor de metalen ring. Meet dus eerst rondom de ring voordat je gaan knippen. Plak het sterrenlint (ster voor ster) vast met secondelijm op de metalen ring. Maak wederom een lus met het witte lint met gouden sterren zodat je het kransje kunt ophangen. Klaar!

Okergele krans:
Deze krans wordt meteen om de metalen ring gehaakt. Het okergele garen is echt prachtig en past perfect in combinatie met al die mooie gouden accenten!

Toer 1: Haak 85 vasten om de ring. Zo is de gehele metalen ring bedekt met vasten. Sluit de toer met 1 halve vaste.

Toer 2: Haak 3 lossen, *Haak 1 half stokje in de eerste steek, haak 1 vaste in volgende 2 steken, haak 1 half stokje in de volgende steek, haak 1 dubbel stokje in de volgende steek*. Herhaal het gedeelte tussen de * totdat je de gehele ring rond bent. Sluit de toer met 1 halve vaste.

Hecht daarna af en werk het draadeinde netjes weg in het haakwerk om de ring. Jouw drie kransjes zijn klaar om tijdens de feestdagen te pronken :) Hang ze in de kerstboom, een mooie groene krans of gewoon aan de muur. Ze steen overal de show!

Heel veel plezier ermee en natuurlijk ook alvast heerlijke feestdagen gewenst!

Liefs Lisanne

Eén reactie op “Kerstkransjes haken..!”

 1. Margaret schreef:

  Wat heerlijk om met een verrassingsdoos aan de slag te mogen gaan. Je hebt er leuke hangers van gemaakt. Gelukkig niet moeilijk,en nog goed te maken voor de kerst. Bedankt voor de patronen en het idee.

  Groetjes en fijne dag, Margaret

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving