fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
12 januari 2018

Boekreview: zonnehangers haken

“Zonnehanger is de Nederlandse vertaling van het Engelse woord suncatcher. Als de zon door de hangers schijnt, geven de schaduwen een fascinerend effect waar je niet op uitgekeken raakt.”

“Zonnehanger is de Nederlandse vertaling van het Engelse woord suncatcher. Als de zon door de hangers schijnt, geven de schaduwen een fascinerend effect waar je niet op uitgekeken raakt.”

Yvonne Rietel heeft nog niet zo heel lang geleden haar vierde haakboek uitgebracht: zonnehangers haken. In dit pas verschenen boek zijn vier patronen te vinden: de ster, de keltische ring, de ananas en de bloem. Elk van de patronen is te haken in verschillende maten. Het kleinste patroon is 10 centimeter in doorsnee, het grootste patroon is 50 centimeter. Naast patronen geeft Yvonne in haar boek een aantal praktische tips en tricks. Zoals tips om zelf een kleurenpalet voor de hangers samen te stellen. Uiteraard staat in het boek aangegeven met welke kleuren gewerkt is maar het is natuurlijk veel leuker om met je eigen favoriete kleuren aan de slag te gaan! Ik vind het soms lastig om een goede kleurencombinatie te maken. De tips van Yvonne zijn voor mij dan ook meer dan welkom.

De patronen zijn allemaal in vrolijke kleurtjes gemaakt waardoor ik meteen zin kreeg om aan de slag te gaan. Ik heb ervoor gekozen om als eerste de ananas met een doorsnede van 40 centimeter te gaan haken. Per toer staat duidelijk beschreven in welke kleur is gehaakt en hoeveel meters je daarvoor nodig hebt. Het patroon is goed beschreven maar wat ik vooral heel erg handig vind is de patroontekening. Deze is superduidelijk! Het lezen van het patroon is eigenlijk overbodig!

Ik begon dit blogbericht met de eerste zinnen uit het boek van Yvonne. Schaduwen die een fascinerend effect geven waar je niet op uitgekeken raakt! Maar wat dan in de winter? Weinig zon dus weinig schaduwen…. Wat nu?! Ik heb ervoor gekozen om de zonnehanger om te toveren in een tof kussen! Maar er is nog veel meer mogelijk met de zonnehangers.

Wat dacht je van een zonnehanger als placemat of onderzetter? En hoe leuk zou het zijn om 5 dezelfde zonnehangers te hangen, deze op te spannen in ringen en er vervolgens een opbergmand van te maken? En op mijn to do lijst staat ook het haken van een compleet witte zonnehanger. Lekker retro! Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Je kunt het boek o.a. HIER aanschaffen.

Fijne dag!

Groetjes Lotte

2 reacties op “Boekreview: zonnehangers haken”

 1. mamadammeke schreef:

  Ik heb het boek ook en maakte oa deze: http://mamadammeke.blogspot.be/2017/12/pauwenhanger.html
  Ik ben er zelf verliefd of, mag dat op je eigen werk? :p
  En een helemaal witte staat ook op mijn programma, al is het maar omdat ik dan geen 15000 draadjes moet wegwerken ;)
  Ik begrijp het idee van de opbermand wel niet helemaal, hoe je dat ziet?

  • Lotte schreef:

   Wat is je dromenhanger gaaf! De pauwenveren maken hem echt af. En je mag zeker verliefd zijn op je eigen werk :). Over de opbergmand het volgende. Je haakt vijf zonnehangers die je vervolgens in een ringen spant. Vervolgens maak je ze aan elkaar en dan eigenlijk op de manier als een dobbelsteen (maar dan zonder een bovenkant). Het is even puzzelen om ze aan elkaar te krijgen. Ik hoop een beetje dat je begrijpt wat ik bedoel. Groetjes, Lotte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving