fbpx


Lagom, Hygge, Balans en de rest…

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent meestal dat er goede voornemens zijn, maar omdat ik in december al begonnen ben klopt dat in mijn geval niet helemaal haha. Maar toch probeer ik dit nieuwe jaar anders in te delen dan het vorige. Ik merk dat ik heel veel behoefte heb aan meer balans in mijn leven…en dat dan op alle vlakken haha. Dit klinkt misschien wat zweverig en zo bedoel ik het zeker niet haha maar ik merk wel dat ik gewoon op zoek ben naar handige tips om nog meer uit het leven te halen :)
Nu heb ik meteen het geluk dat er veel meer mensen op zoek zijn naar hetzelfde en dat er momenteel enorm veel inspirerende boeken verkrijgbaar zijn over dit onderwerp. Ik heb inmiddels dan ook een hele verzameling haha. Vijf van hen heb ik dan ook al gelezen en omdat ik ze zo inspirerend vind wil ik ze graag met jullie delen. In dit bericht begin ik vast met 3 van deze boeken aan jullie voor te stellen.

De eerste is “Dit is een goede gids”. Een boek dat mijn ogen op vele vlakken nog meer heeft geopend. Ik weet nu al dat niet alles dat in dit boek staat haalbaar is voor mij, maar een hoop dingen toch ook zeker wel en daarnaast kan ik de rest wel voor een deel proberen in te voeren in mijn leven. Ik merk dat ik van een hoop spullen die ik inmiddels heb verzameld heel erg blij wordt, maar ik heb gewoon meer dan genoeg en op sommige vlakken ook echt teveel. De eerste week van januari heb ik daarom mijn hele huis ontspult, dat geeft me een ruimte! Spullen naar kennissen, naar de kringloop of naar de kledingbank..Heerlijk! De uitdaging nu is vooral GEEN nieuwe meer kopen hahaha. Of in ieder geval heel erg minderen mer het aanschaffen van nieuwe dingen. Tot nu toe gaat het super goed en merk ik dat het me heel veel rust en ruimte geeft (niet alleen in huis). Ik kan dit boek echt aan iedereen aanraden, het zet je echt even met beide benen op de grond en het laat op een simpele manier zien wat jij kunt bijdragen aan een betere wereld!

Samenvatting

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Zou je best wat duurzamer willen leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit wat voor jou. Dit moderne handboek staat vol praktische tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd – voor iedereen die op een positieve manier van de wereld wil genieten. Het laat zien dat mooi en verantwoord samen kunnen gaan. En dat het gaat om goed, niet om perfect: om echtheid, authentieke keuzes en een eerlijk verhaal. Met deze gids maakt Marieke Eyskoot, duurzame mode- en lifestyle-expert, een groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar, met bruikbare suggesties, verrassende weetjes, de beste adressen, mooie merken, fijne plekken en slimme oplossingen. Iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: wie wil dat nu niet?
Je kunt het boek o.a. HIER bestellen.  

Lagom (uitspraak: ˈlɑ̀ːɡɔm), is een Zweeds woord met de betekenis: ‘bijna perfect’, ‘voldoende’, ‘adequaat’, ‘precies zo goed/veel als het zou moeten zijn’. Dat is dus precies waar ik naar op zoek ben, niet te weinig, niet te veel maar precies genoeg. De boeken over de Zweedse en Deense levensstijl vliegen om je oren. En ik moet eerlijk toegeven ik ben eraan verslaafd. Ik vind echt dat we enorm veel van kunnen leren, dit boek gaat over de Zweedse levensstijl is tot nu toe mijn absolute favoriet van de Lagom boeken. Het leest heel lekker makkelijk weg en de inspirerende foto’s zijn heel fijn om naar te kijken!

Samenvatting

Ontdek de Zweedse kunst van een leven in balans, en leer hoe je een gelukkiger en bewuster leven kunt leiden. Als opvolger van het Deense hygge draait het bij het Zweedse lagom allemaal om balans. Doe niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg. Vertaal dit in je leven naar de balans tussen werk en privé; naar een bewust leven, met qualitytime en geluk. Niet voor niets zijn de Zweden een van de gelukkigste volken ter wereld! Daarmee raakt het boek Lagom alle aspecten van je lifestyle: interieur en design, mode, vrije tijd, eten en drinken, relaties, werk en een beter leven. Lagom brengt je met prachtige infographics, illustraties en foto’s in één oogopslag op de hoogte van alle ins en outs van deze nieuwe levensstijl. Je kunt het boek HIER aanschaffen.

Het Deense woord hygge is zo’n woord dat niet direct te vertalen is, maar iets betekent als comfort, warmte, saamhorigheid. Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan op de bank zit onder een dekentje voor je favo serie, gezellig met elkaar eten en vieren of zoals vaak in ons geval met en heerlijk haak of breiproject voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Ook dit boek is zeer inspirerend geschreven en de foto’s zijn wederom prachtig!

Samenvatting

Waarom zijn Denen het gelukkigste volk ter wereld? Het geheim van hun geluk is ‘hygge’, spreek uit als ‘hoe-guh’. Het woord verwijst naar momenten van geluk, van warmte, van samenzijn. Maar hygge is niet alleen voor de Denen weggelegd, het is voor iedereen bereikbaar, wie of waar je ook bent. We begrijpen allemaal intuïtief wel wat dit gevoel is: het overvalt je als je in je favoriete hoekje verzonken bent in een boek, terwijl het buiten guur is. Of wanneer je van heerlijk eten geniet met je beste vrienden. Marie Søderberg laat zien dat hygge overal om je heen te vinden is, als je maar weet waar je moet kijken. Dit rijk geïllustreerde boek leert je hygge te vinden, te creëren en te beleven. Het laat je zien hoe belangrijk deze momenten zijn in het leven en waarom in ons drukke moderne bestaan het zo noodzakelijk is om even de uitknop in te drukken en tijd te maken voor hygge.
Je kunt het boek HIER bestellen.

Deze drie boeken (en nog veel meer maar die volgen in een ander bericht) zijn voor mij echte life changers :) Ik slurp ze werkelijk op omdat ik de levensstijl die erin staat heel fijn vind. Ik lees heel graag en lees meestal tijdschriften, thrillers en chicklits voor de ontspanning, maar met deze boeken heb ik het gevoel dat ik er veel van leer, ze mijn kijk o0p de wereld en het leven verrijken. Natuurlijk neem ik niet alles letterlijk over vanuit de boeken maar ik ben zo geïnspireerd en geniet er zo van dat ik het echt met jullie wil delen. Doe ermee wat je wilt, of helemaal niks haha, ik lees voorlopig nog even lekker door…want ook over de Japanse kijken op het leven en de Friese levensstijl heb ik nog boeken op mijn lijstje staan. Zodra ik er weer een paar uit heb zal ik ze weer met jullie delen hier op mijn blog.
Fijne dag!

Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (5)

 • Avatar

  Ester

  |

  Wat toevallig Lisanne! Ik heb het boekje Lagom ook gekocht! Zo’n fijn boekje! En inderdaad je leert er veel van en je kijk op het leven wordt wel anders. Meer waardering voor wat je hebt! En daar doen we het voor he? Slow-living wordt ook mijn motto in 2018! ;-)
  Liefs, Ester

  Reply

 • Avatar

  Heleen

  |

  Balans, yes! Wat fijn geschreven Lies ♡ Liefs Heleen

  Reply

 • Avatar

  Jeanette Renting

  |

  Heerlijke boeken. Heb er zelf ook een paar en kijk er graag in.

  Reply

 • Avatar

  Margaret

  |

  Ontspullen om in balans te komen. Goed idee. Misschien hebben anderen nog wat aan die spullen. Aan de fijne boeken is duidelijk welke kant jij op wilt voor een leven in balans. Handig om van jouw meer te horen over de boeken.

  Groetjes, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Joyce

  |

  En ook weer dit blog bericht is fijn leesvoer ;-)
  Ik ben nieuwsgierig geworden naar deze boeken.
  Zelf heb ik in 2016/2017 een cursus mindfulness gevolgd.
  Les 1: het staren, voelen, ruiken en proeven van een rozijn!! Ik dacht waar gaat dit heen haha maar opvolgende lessen waren meer dan interessant boeiend en nuttig. Sindsdien ook meer balans voor mezelf en mez11 . Zo fijn!! #maarhetkannogbeter er zullen wrslijk een paar van deze boeken hier in huis komen! Thx voor de tips!! X

  Reply

Laat een reactie achter