Liesbeth aan het woord: Soms word je van de aankondiging van een nieuw haakboek alleen al blij. Dat gevoel had ik zeker toen ik op het blog van made-by-leen las dat Marlies een boek ging uitbrengen bij Forte Creatief met haar tapestry gehaakte knuffels.
Haar konijn en rendier stonden al een tijd op mijn haakwensen-lijstje maar eerlijk gezegd leek het me best wel ingewikkeld.

Wat tof om dit boek met prachtige foto’s te mogen ‘ testen’. Al snel bleek dat ik voor niks bang was geweest voor ingewikkelde patronen. In het eerste hoofdstuk wordt de techniek heel duidelijk uitgelegd. De start die bij elke project (op de rups na) hetzelfde is wordt aan de hand van foto’s stap voor stap besproken.

Als je hierna nog steeds twijfelt kun je op de blog van Marlies ook nog een video-tutorial bekijken.
Na deze uitgebreide uitleg kon ik met een vliegende start aan een project beginnen. Het moeilijkste was misschien nog wel een keuze te maken tussen alle leuke knuffels die erin staan. Je kunt kiezen uit een uiltje, konijn, rendier, katje, wasbeer, muisje, aapje, een grote of kleine beer en een rups. Bijna niet te doen toch?

Omdat we nog midden in de winter zitten heb ik gekozen voor het rendier dat mijn hart al gestolen had. Het patroon is voor alle onderdelen heel duidelijk omschreven. Om de tapestry gehaakte delen netjes recht onder elkaar te krijgen haak je alleen in het achterste v-tje van de vaste. Dit is de eerste toer even wennen maar daarna gaat het als vanzelf. De patroontekening spreekt voor zich en ik vond het bijna magisch om de tekening stapje voor stapje te zien verschijnen. De grootse uitdaging voor mij lag er vooral in om de draden van mijn twee bollen uit elkaar te houden. Maar zelfs daar kreeg ik met de tips van Marlies handigheid in. Al met al maakt de titel van het boek haar verwachting helemaal waar. Ik word blij van het haken van deze leuke knuffels en er gaan er nog zeker meer volgen.

Als je fan bent van amigurumi is het haken van deze knuffels echt een leuke afwisseling en afgaand op de reactie van mijn dochters  vallen de knuffels erg goed in de smaak bij kinderen. Als je van haken houdt is het maken van van deze knuffels ook een leuke manier om thuis te raken in het tapestry-haken. Dit boek is echt anders dan anders en een goede aanvulling voor  haakfans.
Heb je ook meteen zin gekregen in een blijhaker? Het boek kun je HIER bestellen. Maar er is nog meer leuk nieuws want je kunt hier op draad en praat… ook een exemplaar winnen!! Laat een reactie achter onder dit bericht en wie weet hoor je volgende week .. wel dat je hebt gewonnen en dat dit leuke boek van Marlies Strijker naar je toe komt!

Fijn weekend alvast!!

Liefs Liesbeth & Lisanne

59 reacties op “Blijhakertjes boek review (+ give-away)”

  1. Mirella Groeneveld schreef:

    Ik haak graag amigurumi’s. Om deze ook eens met een andere techniek te haken lijkt me superleuk! Ik waag dan ook graag een kans om dit leuke boek te winnen.
    Groeten Mirella

  2. Christine schreef:

    Wat leuk, al een paar x naar het boek gekeken, maar tot op heden nog niet gekocht. Ik waag dan ook graag een kans om het boek te winnen

  3. Dorine schreef:

    Leuke winactie! Ik moet hierbij meteen aan mijn creatieve collega denken die aan het herstellen is na een operatie. En laat zij nou net dubbel geplaagd worden, omdat ze echt niet kan stilzitten…..
    Dit zou heel erg leuk voor haar zijn! Doe daarom voor haar graag mee!

  4. Natasja schreef:

    Leuk! Doe ook graag mee met de winactie. Het boek ziet er zo leuk uit. Ben nog niet bekend met de tapestry techniek, was er altijd een beetje huiverig voor. Jouw review geeft nu meer vertrouwen.

  5. Adriana schreef:

    Wat een geweldig rendier!!! Mijn handen jeuken om er ook een te gaan maken! Ik zou heel graag het boek winnen, vooral omdat ik heel benieuwd ben naar de techniek. Aandurven heb ik het nog niet maar misschien met hulp van dit boek??? Ik heb er nu al zin in!

  6. Ingeborg schreef:

    Deze knuffels zijn echt niet alleen leuk voor kinderen, wat geweldig zeg.
    Ik wil graag een kansje wagen

  7. Janneke schreef:

    Ze zijn TE schattig, het lijkt me geweldig om kennis te maken met deze techniek, dus ik waag graag een kansje!

  8. Gerda schreef:

    Ik heb nog nooit tapestry gehaakt, dit lijkt mij een leuke manier om het eens te proberen,
    Ik vind de getoonde knuffel erg leuk

    Groetjes Gerda

  9. Helena Kampinga schreef:

    Dat lijkt me leuk,om zo te experimenteren met weer nieuw uitgevoerde knuffels. Ik doe graag mee met deze kans op zo’n leuk boek.

  10. miza vanila schreef:

    Dit ziet er superleuk uit! Ik waag dan ook graag mijn kansje ❤

  11. Ellen schreef:

    Ik doe graag mee met deze winactie. Om mij heen worden er veel baby’s geboren. De knuffels zijn erg leuk om als kraamcadeau te geven. Ik ga duimen????

  12. Jolanda schreef:

    Wat een superleuke winactie! Ik zou dit boek dan ook heel graag winnen! Super om zulke mooie knuffels te maken!?

  13. Norah.meryem schreef:

    Dat zou wel tof zijn..haken is zo rustgevend.!

  14. Marjet schreef:

    Wat een leuke winactie!! Ik ben geen held in amigurumi haken, maar ze zijn zo vreselijk schattig!!! En tapestry haken staat wel op te leren lijstje.

  15. Truus schreef:

    O, wat een leuk boek. Tapestry haken staat al een tijd op mijn lijst om te proberen. Met deze patroontjes gaat dat wel lukken. Ik doe dus erg graag mee aan deze winactie.

  16. Saskia schreef:

    Wat een dropje, dat wil ik ook kunnen ☺️ !! Dus ik waag graag een gokje om aan deze toffe give away mee te doen.

  17. Ruth schreef:

    Dat lijkt me een ontzeytend leuk boek om uit te haken. Ik doe graag mee!

  18. Ada schreef:

    Wat zou het gaaf zijn om te winnen. Ik zou er veel uit kunnen haken aankomende tijd. Worden zoveel baby’s bij vrienden en kennissen geboren dat ik voor iedere baby’tje wel een knuffel kan haken. Duimen!!!

  19. Tineke schreef:

    Ik heb het boek van de bieb geleend en het muisje gehaakt. Wat leuk om te doen,je wilt steeds doorgaan om het patroontje te zien groeien. Het is zo schattig geworden!Zou graag het katje ook nog haken , maar ja het boek moet weer terug hè!

  20. Angelique schreef:

    Graag doe ik mee aan deze win actie. Ik zou het graag willen leren.

  21. Linette schreef:

    Ik doe graag mee aan deze win actie! Ik ben dol op dieren haken en mijn kinderen zijn er helemaal gek mee!

  22. Tertia schreef:

    Jaaaaa wat een leuk boek is dit toch, dank je voor je review. En wat leuk dat je een exemplaar mag weg geven. Ik heb dit haakboek nog niet en doe graag met deze winactie mee! Naast haken zijn haakboeken ook een verslaving en het is altijd fijn om hieruit inspiratie te halen!!
    Lieve haakgroetjes Tertia

  23. Annette schreef:

    Wow, wat zou het leuk zijn, om een keer te winnen. Ik doe graag mee! Mijn handen jeuken. Heb altijd zin om te haken. Gave actie. ?

  24. Lisanne schreef:

    Wat een gave rendier!!! Ik haak heel graag amigurumi’s! Op het moment ben ik bijna klaar met mijn Tomte dus zou super tof zijn als een blijhakertje een volgend projectje zou zijn!! Liefs, Lisanne

  25. Simone van Tol schreef:

    Ook ik waag een kansje dit boek te winnen! Wat een leuke knuffels!

  26. Marijke schreef:

    Wat lijkt me dit een tof boek zeg! Tapestry haken heb ik al eens geprobeerd en ik word daar helemaal ‘zen’ van ;) Dus waag graag een kansje!

  27. Janneke V schreef:

    Wat een ontzettend leuk boekje. Ik zou deze techniek graag willen proberen. Ik doe graag mee met deze give-away! Liefs Janneke

  28. Ellen Swinnen schreef:

    Wat leuk! Ik vind dit boek origineel want her is eens een andere manier van knuffels haken. En ze zien er zo leuk uit! Ik waag graag mijn kans.

  29. Lidewijn Kocken schreef:

    Nog nooit tapestry gehaakt.Lijkt me leuk om te leren.Bovendien heb je dan gelijk een leuke knuffel…
    Dus ja….zou het boek graag winnen…

  30. Nadine schreef:

    Met twee dochters van 15 en 17 en is knuffels haken eigenlijk een gepasseerd station :) (ooit wel weer leuk voor kleinkinderen natuurlijk, mocht ik zo gelukkig zijn ze te krijgen) Het lijkt mij een hartstikke leuk boek, ze zijn te schattig om niet te maken, wie weet voor mijn nichtje :)

  31. Jans schreef:

    Wat leuk! Met een baby op komst is dit mooie boek van harte welkom!!

  32. Daphne schreef:

    Wat een superleuk en origineel boek lijkt me dit!

  33. yvonne schreef:

    Ze zijn zo enig, lijkt me zo leuk om te haken. ik doe graag mee!!!! ??

  34. Nicoline schreef:

    Wauw wat een super gaaf boek! Ik heb vorige week mijn eerste haakles gehad en ben nu al verslaafd! Dit boek is echt iets om naar uit te kijken om ook te kunnen maken!

  35. Rianne schreef:

    Wauw dat ziet er heel erg leuk uit. Deze moet nu wel komen te staan in de kast tussen alle andere haakbiemen ??

  36. Rianne schreef:

    Wauw dat ziet er heel erg leuk uit. Deze moet nu wel komen te staan in de kast tussen alle andere haakboeken??

  37. Vere schreef:

    Supercute!! Mijn mentor verwacht een kindje, dus zo’n leuk patroon voor een knuffel komt goed van pas. Ik heb alleen nog nooit met die techniek gewerkt, maar met zo’n mooi boek lukt het vast, ik doe graag mee!

  38. Alie Venema schreef:

    Wat een leukerd! Zoals ik op FB ook al zei.. ik haak elk jaar voor al mijn oppaskids een kerst (en paas)cadeau.. de kersttraditie begint nu een rendier te worden.. elk jaar toch weer een ander patroon kunnen vinden. Dit is echt een heel gaaf patroon waar ik zeker de blits mee ga maken ;)

  39. Janine schreef:

    ohhhh…weer zo’n leuk boek!!! En ik had mijzelf nog wel beloofd eerst mijn lopende projectjes af te maken! Maar maak natuurlijk een uitzondering voor zo’n prachtig boek!!!

  40. Linda schreef:

    Wahahaha! Daar sluit ik me helemaal bij aan, lijkt me hartstikke moeilijk!!! Maar jouw blog geeft moed ?. Leuk extra verjaardagscadeau ?

  41. Maaike schreef:

    Super uitnodigend en inspirerend boek. Mocht de techniek van de master herself leren en ben heul toevallig vanochtend weer begonnen het op te pakken. Alle inspiratie is meer dan welkom!

  42. Virgilia schreef:

    Het lijkt me een super leuk boek om te haken!! Ik ben dol op amigurumi’s haken, ik zou graag de techniek willen leren kennen en onder de knie krijgen met dit gave boek!!!

  43. stien schreef:

    met een glimlach volg ik je,met passie haak ik veel,met liefde geef ik alles weg en graag wil ik de uitdaging aangaan met dit boek,mocht ik winnen.

  44. Ellen schreef:

    Ik zou graag een kansje wagen. Lijkt me een leuke nieuwe uitdaging. Creatief bezig zijn is heerlijk en geeft rust in een hectische bestaan :)

  45. Mirella Giesberts schreef:

    Wat een toffe winaktie!
    Ik zie wel vaker van die mooie kunstwerkjes voorbij komen maar het lijkt me echt ingewikkeld…is dit wel te doen met mijn moederbrein??? Het ziet er mieilijk uit maar nu lees ik dat het toch zeker goed te doen is?. Ik hoop dat ik win zodat ik mijn faalangst hiervoor aan de kant moet zetten…want zeg nou zelf, als je zo’n mooi boek krijgt kun je het toch niet over je hart verkrijgen om er niet aan te beginnen???

  46. Sjoukje Sijtsma schreef:

    Wauw doe graag mee met deze winactie. Nieuwe techniek leren haken prachtig.

  47. Angela Schippers schreef:

    Het leek me altijd moeilijk deze techniek, maar nu ik het gelezen heb dacht ik, deze uitdaging ga ik ook een keertje aan. Vandaar dat ik een gokje waag om dit boek op deze manier te winnen. Ben benieuwd.

  48. Christina Andreasen schreef:

    Ik haak heel graag amigurimis. Dit boek zou echt een hele leuke toevoeging zijn tot mijn collectie en zorgen voor een nieuwe uitdaging

  49. Elise schreef:

    Wauw, super leuk! Ik doe graag mee, een vriendin van me is ziek en kan wel wat afleiding gebruiken!

  50. Rutger schreef:

    Ik doe mee voor mijn zus. Misschien gaat ze dan eindelijk iets anders doen dan piano spelen. ;)

  51. Ingrid schreef:

    Oh,wat een leuk boek.Ik ben de 18de jarig,leuk kado?

  52. Astrid schreef:

    Oh wat is het rendier schattig! Ik zou hem zo graag zelf maken! Het boek staat al een tijd op mijn verlanglijstje… zou hem heel graag winnen!

  53. Jeanette Renting schreef:

    Oh dat is een leuk boek. Zou het graag winnen en dan de techniek gaan uitproberen.

  54. Liz schreef:

    Wat leuk met dat ingehaakte patroon!

  55. Anita van Reemst schreef:

    Ik heb dit boek op mijn verlanglijstje staan. Met een paar babies op komst zou het erg leuk zijn om dit boek te winnen. Kan ik een leuk kraamcadeautje maken.

  56. Wat een mooi rendier heb je gemaakt. Ik haak ook veel knuffels, maar deze manier heb ik ook nog niet eerder gedaan. Het lijkt mij een echte uitdaging. En weer eens wat anders. Ik doe dan ook graag mee! Misschien is het geluk deze keer met mij. Ik ga duimen. Hihi.

  57. Renessa schreef:

    Wat zou ik graag het haken weer willen oppakken, en dan zulke leuke dingen maken. Ik vind het nog steeds zo leuk als mijn dochter lekker ligt te slapen met mijn eerst gehaakte konijntje.

  58. Annette schreef:

    Dat zijn nu nog eens leuke knuffeltje om voor iemand .te haken!?

  59. Corete schreef:

    Congrats! It´s lovely!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving