20 februari 2018

Vissengraat breien

Oké….deze steek zal niet snel mijn favoriete steek worden om te breien, maar wat is hij prachtig!!!



Ik hou van lekker snel door breien haha en dat lukt mij echt niet met deze steek. Maar het eindresultaat is het zwoegen meer dan waard!






Ik heb het over de vissengraat steek. Ik vind het verloop van de steken zooooo mooi en had er al eerder een kleine hoofdband mee gemaakt maar toen merkte ik al snel dat er behoorlijk veel tijd in dit breiwerk gaat zitten. Dat geeft natuurlijk helemaal niets want breien hoeft niet snel en het is juist lekker om een tijdje in een flow te zitten met hetzelfde project vind ik. Maar met alle deadlines die lopen lukt hem me niet altijd om heel veel tijd aan een (voor de fun) project te besteden :)






Maar toen ging mijn boek naar de drukker en dacht ik YES, nu ga ik eerst eens lekker een kussen voor Kees breien. En dan in die mooie en slome vissengraat steek haha. Ik gebruikte er het By Claire Chunky Cotton garen voor. Het is een mooi dik katoen dat een hele stoere look geeft aan je projecten.






Ik vond de perfecte lichtblauwe draad en praat… kleur in het assortiment en toen kon ik aan de slag. Ik heb er wel even over gedaan maar ben er super blij mee! Het project is helemaal geworden zoals gehoopt en ook ben ik weer wat beter in die vissengraat steek geworden haha. Heb jij deze steek al eens gebreid? Of wil je hem ook graag eens breien? Hier vind je een hele duidelijke tutorial.



Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en projecten :)

Ik wens je een hele fijne nieuwe week!

Liefs Lisanne

6 reacties op “Vissengraat breien”

  1. mingle-mangle schreef:

    Hi! Wat een prachtig kussen, krijg er gelijk zin in om deze steek ook eens te gaan proberen. Maar het linkje naar de tutorial is er niet, zou je die er alsnog bij willen zetten
    groetjes mingle-mangle ♥

  2. Arja schreef:

    Wat een heerlijke rustgevende plaatjes, voor nu is het dan ook geen goed idee om met deze steek te beginnen of oefenen.Die hou ik wel in gedachte, spannend je allereerste exemplaar!

    Lieve groet Arja

  3. Sofie schreef:

    Die steek ziet er inderdaad heel leuk uit, soms vind ik ook dat breien wel heel lang duurt, maar het resultaat mag er zijn. En wat koos je een echt draadenpraat kleurtje,
    Fijne groetjes Sofie

  4. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

    Geweldig mooi kussen. Prachtige steek! Sfeervolle foto’s.
    Nee, nog nooit deze steek gebreid. Ga hem onthouden.
    Groetjes, Ilse

  5. Christine schreef:

    Wat een mooie steek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving