fbpx


Boekreview Animal Friends of Pica Pau

“They’re charming, cheerful and cute, and once you get to know them, they’ll never leave your heart”.


Na het succes van “El mundo de Pica Pau’ (helaas alleen in het Spaans verkrijgbaar) kwam eind 2017 het nieuwste boek uit van de Argentijnse Yan Schenkel: ‘Animal Friends of Pica Pau’.
In dit boek zijn 20 hippe amigurumi’s terug te vinden. Yan heeft er bewust voor gekozen, om zoals ze het zelf zegt, niet alleen maar patronen te ontwerpen van de “klassieke” dieren uit de wereld van het gehaakte speelgoed zoals de het varkentje, de panda en de beer. In dit boek geeft ze je de kans om de ‘coati’ (een familielid van de Zuid-Amerikaanse wasbeer), de papegaaiduiker, de eenhoorn en de draak te ontmoeten.


Wat ik erg waardeer aan dit boek is dat er, uiteraard naast de leuke patronen, veel aandacht is besteed aan alles wat er bij het haken komt kijken. Zoals Yan het zelf zegt: ik hoop dat je de introductie van dit boek kan gebruiken als een gids die je leidt door het enorme web van haaktutorials op internet. En dat doet het boek zeker. Het begint met een hoofdstuk over gereedschappen en benodigdheden. Welke soorten en maten haaknaalden zijn er? Wat is het verschil tussen de soorten garens? De introductie gaat verder met hoe je je naald en hand het beste kan houden, vervolgens komen de verschillende steken komen aan bod, hoe wissel je het beste van kleur, hoe naai je de verschillende onderdelen van je amigurumi aan elkaar en tot slot wordt uitgelegd hoe je het beste een patroon kan lezen. Na deze meer dan uitgebreide introductie van 55! pagina’s starten de patronen.

Bij elk patroon wordt een moeilijkheidsgraad vermeld variërend van één tot drie sterren. Daarnaast is terug te vinden welk materiaal is gebruikt en in welke kleur, welke maat haaknaald gebruikt dient te worden en welke extra benodigdheden je nodig hebt.


Ik heb inmiddels drie patronen uit het boekje gehaakt, te weten: de lama, de ezel en de specht. De patronen zijn uitgebreid beschreven en een en ander wordt nog eens verduidelijkt met extra foto’s. Wanneer je een amigurumi gaat haken met een motief of lijf met verschillende kleuren zoals de specht, is het nodig om de ‘jacquard’ of ‘tapestry’ techniek te gebruiken. Deze worden in de introductie beschreven. In het patroon zelf miste ik een verwijzing hiernaar waardoor de kleurwisselingen van mijn specht helaas scheef zijn gaan lopen (ik haakte dus de ‘standaard’ vasten). Op zich niet zo heel erg daar de vleugel de kleurwisseling enigszins verbergt.


Houd jij van amigurumi’s haken dan is het boek Animal Friends of Pica Pau zeker een aanrader. De patronen zijn duidelijk en goed beschreven en het resultaat is tof. De knuffeltjes zijn echt superleuk als (kraam)cadeau of als leuke accessoire op de schoorsteenmantel. Nog een laatste opmerking, het boek is Engelstalig maar laat dit je er niet van weerhouden om ermee aan de slag te gaan. Ben je enthousiast geworden? Het boek kan je HIER aanschaffen.

Fijn dag!

Veel liefs, Lotte

Labels:, , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter