6 april 2018

Mandala Stencils

Miranda schreef een leuke gastblog over een DIY met mandala stencils. Op Instagram kwam ik een paar keer de geweldige sjablonen van Mandala Stencils tegen en ik dacht: dat wil ik ook uitproberen.Soms heb je dat en ben je meteen fan van iets…

Ik ben meteen de site gaan opzoeken en werd verrast door de mooie mandala’s in verschillende groottes. Welke moest ik nu kiezen? En hoe ga ik ‘m gebruiken?

Uiteindelijk heb ik voor de mandala van 1,16 meter gekozen, een flinkerd dus. Het sjabloon wordt snel geleverd en zit in een mooie stevige doos verpakt. Je kunt hem na gebruik dus weer goed opruimen voor een volgende keer en dat is erg fijn, want de sjablonen zijn niet goedkoop.

Door het gebruik van deze sjablonen creëer je al heel snel een bohemien sfeertje in huis.

Omdat wij geen gladde muren in de woonkamer hebben, kan ik niet op de muren sjabloneren. Ook vond ik dat iets te definitief. Ik ben daarom naar de markt gegaan en heb een mooie lap gewassen linnen gekocht in een lichte zandkleur.

Gewapend met mijn sjabloon, textielverf, een verfroller en de lap linnen ben ik naar mijn werkplek op zolder gestaan. Daar heb ik de tafel leeg gemaakt en ben aan de slag gegaan. Ik vond dat nog best spannen, zal het wel helemaal lukken? Op de filmpjes, die je op de site kunt vinden leek het niet al te moeilijk.

De lap linnen heb ik met schilders-tape vastgeplakt op de tafel, zodat hij niet kon verschuiven. Daarna heb ik de doos opengemaakt en het sjabloon op het stof gelegd en heb ik deze ook vastgeplakt. Daarna kon ik gaan beginnen!

De eerste rol vond ik het engst, maar al snel zag ik dat dit niet fout kon gaan en kon ik los met mijn verfroller. Het sjabloon bestaat uit een halve mandala, dus als je die halve mandala klaar hebt komt er een spannend moment. Je moet de mandala los maken en omdraaien om vervolgens verder te gaan met de andere helft.

Dat omdraaien vond ik wel even een dingetje, maar door de handige tips op de site is me dat ook gelukt.

Ik ben enorm blij met het resultaat. Ik heb witte verf gebruikt op zandkleur en dat geeft een hele mooie naturel look. Dit vind ik fijn, want door de enorme afmeting blijft het zo toch rustig.

Nu moest ik alleen nog bedenken waarvoor ik het kleed wilde gebruiken :) er zijn zoveel leuke dingen te bedenken dat ik niet helemaal kan kiezen haha. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om hem eerst als tafelkleed te gaan gebruiken voor de Paastafel. Na Pasen wordt het een groot wanddoek, doordat er twee houten stokken aan het doek bevestigd worden. De stokken staan al te wachten, maar we gaan eerst voor een gezellig Paasontbijt!

Benodigdheden:

 • mandala stencil
 • verfroller
 • verfbakje
 • verf
 • schilders-tape
 • meetlint
 • Linnen stof

Stap 1:
Bepaal waar je je mandala op wilt gaan bevestigen.In mijn geval was dat op een linnen doek.

Stap 2: Zorg ervoor dat de ondergrond glad is en dat je genoeg ruimte hebt om aan de slag te gaan.

Stap 3: Bepaal de plaats waarop de mandala moet komen en plak het stencil vast.

Stap 4: Doe de verf die je wilt gaan gebruiken in een verfbakje en doop je verfroller erin. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan.

Stap 5: Rol met je verfroller voorzichtig over je stencil heen en houd  je stencil bij de randjes steeds goed vast met je hand die je over hebt.

Stap 6: Werk op deze manier je hele stencil af.

Stap 7: Na de eerste helft moet je je stencil omdraaien om de rest gedaan te krijgen.

Volg hiervoor de gebruiksaanwijzingen op de site en dan kan het niet mis gaan.

Stap 8: Haal het stencil los en bekijk je resultaat! Goed laten drogen en klaar ben je!

Ik heb door dit project nog veel meer ideeën gekregen!

Inmiddels heb ik keukendoeken en slopen in huis om een deel van de mandala op deze items te gaan verven.Helaas ontbreekt de tijd nog even, maar ze gaan er zeker komen. wil jij ook aan de slag met deze toffe stencils, je kunt ze HIER aanschaffen.

Veel plezier en een hele fijne dag!

Groetjes Miranda

9 reacties op “Mandala Stencils”

 1. madhurya schreef:

  Hoi Lisanne en Miranda, wat een mooi idee om zo een decoratieve huisdecoratie te maken. Helaas werkt de link niet waar je ze kan kopen….
  Groetjes Madhurya

  • Lisanne Multem schreef:

   Ja tof he!! ik ben ook helemaal fan door Miranda, de link is aangepast, goed dat je het zegt (zat een foutje in :)
   Groetjes Lisanne

 2. Carla schreef:

  Wauw wat mooi!Ik ben fan ;-)

 3. Joyce schreef:

  Super! Gave DIY!! mooi resultaat

 4. Arja schreef:

  Dat ziet er mooi uit, en de mogelijkheden zijn legio.
  Gaan we toch maar even onthouden :-)

  Fijne week Lisanne, en Miranda

 5. Belinda schreef:

  Waar heb je deze gekocht ? Zo mooi

 6. Patty schreef:

  Waar kan ik mandala kooen en wat kost deze en wat is de maat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving