HHL magazine
Yes, er komt weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
17 april 2018

Vrolijke Vlaggenlijn haken..!

Zoooooo blij ben ik met onze nieuwe tuin!! Het voelt echt als een tweede thuis :) Binnenkort de foto’s van het eindresultaat maar we moeten nog een stukje schilderen… Nu we de eerste heerlijke warme en zonnige dagen al achter de rug hebben weet ik hoe fijn ik het vind. Uren achter elkaar hang ik er lekker te haken of te lezen, en om die plek nog wat gezelliger en persoonlijker te maken haakte ik een vrolijke vlaggenslinger voor aan de wand.

Je kunt deze slinger natuurlijk in alle kleuren haken, maar ik koos deze keer voor de nieuwste Durable Coral kleuren, die vind ik zo tof bij elkaar staan. En ze passen heel goed bij mijn stijl en smaak. Hang jij je slinger liever binnen? Natuurlijk ook helemaal gaaf! Hieronder lees je hoe je zo’n leuke slinger kunt maken…

Benodigdheden:

 • Haaknaald 2,5 mm
 • 1 bol Durable Coral in de kleuren Lemon Curry, Dark Mint, Tropical green, Khaki en Vintage green
 • Schaar
 • Stopnaald
 • Cm

Vlag:

Zet om te beginnen 2 lossen op. Haak 2 halve stokjes in de 2e losse vanaf de haaknaald. Haak 2 lossen en keer je werk. (De lossen tellen niet als steek).

Toer 1: Haak 2 halve stokjes in de eerste steek, haak 1 half stokje in de overige steken. Haak 2 lossen en keer je werk. (De lossen tellen niet als steek).

Herhaal toer 1 totdat je in totaal 22 halve stokjes hebt gehaakt.

Haak dan een rand vasten rondom de gehele vlag. Haak 1 vaste om de zijkant van de halve stokjes, mocht het haakwerk toch een beetje gaan trekken, haak dan steeds 1 vaste en 1 losse om de steken meer ruimte te geven.


Noppenrand om vlag:

Let op, als je de goede kant graag aan de voorkant wilt, haak je onderstaande rand aan de achterkant van de vlag. De noppen zullen namelijk naar achteren bollen.
Hecht de nieuwe kleur aan bovenaan een zijkant van een vlag. *Haak 1 vaste in de eerste twee vasten. Haak nu een nop (bestaande uit 5 stokjes die je niet meteen helemaal afhaakt maar samen haakt in de laatste stap) en een losse*. Herhaal het gedeelte totdat je bovenaan de andere zijkant van de vlag bent aangekomen. Hecht daar af. De bovenkant van de vlag krijgt geen rand maar wordt straks aan elkaar gehaakt tot een slinger.


Slinger:

Kies een kleur garen waarmee jij de slinger wilt maken. En leg de vlaggen op de volgorde waarop jij ze aan de slinger wilt. Haak 25 lossen, hecht dan de eerste vlag aan. *Haak op de vlag in elke steek 1 vaste. Haak nu weer 10 lossen en hecht dan de volgende vlag aan*. Herhaal het gedeelte tussen de * totdat je alle vlaggen hebt vastgehaakt.
Eindig wederom met 25 lossen, hecht daarna af. Hecht aan waar je de vorige toer begon, dus in de eerste van de 25 lossen van het begin. Haak in elke losse/vaste 1 vaste op de gehele slinger. Hecht daarna af en knoop de draadeinden aan beide kanten aan elkaar vast, dit is meteen je ophanglusje :)

Heel veel plezier met je slinger!
Liefs Lisanne

3 reacties op “Vrolijke Vlaggenlijn haken..!”

 1. kan het patroon niet opslaan, alleen maar printen, maar ik heb nog even teveel liggen

 2. Verie schreef:

  Wat super leuk! Mooie kleuren ook! Fijne avond! Liefs, Verie

 3. Arja schreef:

  De noppenrand maakt het helemaal af, superleuk idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving