fbpx


Boekreview Huiselijk haken met Club Geluk

Lotte schreef een review voor draad en praat… over het hilarische boek Huiselijk Haken van Club Geluk. ´Ben je gek op originele haaksels, maar liever niet te moeilijk en ben je graag lekker snel klaar? Dit boek staat vol originele haaksels van makkelijk tot moeilijk, van mooi tot een beetje mal. Allemaal haakpatronen voor jezelf, kind, hond, kat of oma, voor de keuken-, woon-, kinder- en slaapkamer met heel veel verschillende haaktechnieken’. Zoals ze het zelf zeggen: “Club Geluk is gek op originele handwerken”. En dat klopt zeker. Nadat Barbara en Marieke van Club Geluk eerder boeken uitbrachten onder titels als ‘Club Geluk en het geheim van de gebreide ham en andere bizarre breisels’, ‘Club Geluk en de fantastische truien’ is het nu hun handwerkpalet uitgebreid met huiselijke haaksels. In ‘Huiselijk haken met Club Geluk’ zijn 23 ontzettend toffe ontwerpen en hun patronen te vinden. Bij elk project wordt de grootte en het niveau aangegeven. Dit varieert van 1 tot 5 plusjes. De dames van Club Geluk zeggen zelf: ‘deze ongewone haakpatronen zijn zo origineel zoals je van ons gewend bent, maar dan gehaakt én makkelijk’. Met dat laatste ben ik het niet helemaal eens, want ik vind het nog best een uitdaging om de haaksels te maken. Maar waar mee te beginnen? Met het broodje pannenlap (lekker je pan even sandwichen), de theemuts poes (met de kat op tafel), de sjaal met schotse ruit (dress to kilt)of toch de das das (Da’s dus een das-das)? Ze zijn allemaal ZO leuk! Ik heb gekozen voor het tofste project van allemaal: de trekpoedel, een hond op wieltjes (gehaakt met vasten en noppen). De dames van Club Geluk geven aan dat het niveau van dit project 5 plusjes is. Een uitdaging dus en dat klopt helemaal :) Het patroon is beknopt beschreven en geeft weinig extra informatie, zelf goed nadenken over wat de bedoeling is, is een must. Daarnaast bleek dat er helaas wat foutjes in het patroon waren geslopen. Op de website van Club Geluk kun je een bestand vinden om het poedelprobleempje op te lossen. Met wat inspanning en doorzettingsvermogen is het me uiteindelijk toch gelukt om de poedel te haken en ik ben inmiddels helemaal in mijn nopjes met de noppen-poedel. Het haken van de trekpoedel smaakte naar meer dus snel door naar het volgende project: een prachtige parkiet. De dames van Club Geluk schrijven er zelf over: ‘Stel, je wilt schattige vogeltjes die niet wegvliegen, niet tegen je net gesauste muur aan kakken en geen eten nodig hebben? Dan haak je ze’. Goed, een net gesauste muur heb ik niet maar ook tegen mijn niet net gesauste muur voor mij geen vogelpoep. Ik had met de parkiet minder moeite dan met de poedel en inmiddels lacht Piet Parkiet mij al een aantal dagen stilletjes, niet etend en niet poepend toe vanuit mijn sanseveria. Ik ben meer dan enthousiast over ‘Huiselijk haken met Club Geluk’ met haar supertoffe en originele projecten. Het boek is humoristisch en naast de patronen zijn er een aantal hilarische ‘advertenties’ in het boek terug te vinden. Het is jammer dat er soms wat (schoonheids)foutjes in de patronen zijn geslopen maar het eindresultaat maakt dat meer dan goed. Al met al is Huiselijk Haken een meer dan goede aanwinst voor mijn boekenplank met haakboeken. Ben je ook enthousiast geworden? Het boek is HIER te bestellen. Kun je ook geen genoeg krijgen van de dames van Club Geluk? Naast Huiselijk Haken is er een tweede boekje op de markt gebracht. Nou ja meer een boek, een haak & brei journal. Een dagboek met daarin per project ruimte voor notities over je garens, patroon, planning en persoonlijke aantekeningen. Ook is er blokjespapier in het journal terug te vinden zodat je je eigen patronen kunt gaan tekenen. Houd je van bullet journaling of vind je het fijn om een haak/brei dagboek bij te houden dan is het haak & brei journal van Club Geluk een aanrader voor jou. Nieuwgierig? Je kunt het HIER bestellen. Ik ga even kijken wat mijn volgende haaksel uit dit boek wordt… Fijne dag!! Liefs Lotte

Labels:, , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter