19 juni 2018

Cosy Fine Summer Blanket breien

Deze deken, die ik maakte voor Craft Kitchen is zo comfortabel dat je er bijna niet meer onder vandaan komt. Heerlijk op een zomerse (frisse) avond wegkruipen op je tuinbank en heel de avond blijven hangen. Daar is deze deken echt helemaal perfect voor!

Het Durable Cosy Fine garen is super zacht en zorgt ervoor dat het ook heerlijk is om ermee te breien. De kleuren zijn uiteraard mijn favoriete kleuren en zijn lekker fris :) Maar in de Cosy Fine lijn zitten zoveel toffe kleuren dat er zeker voor ieder wat wils is. De steek is niet moeilijk maar geeft wel een prachtig effect. Ook zorgt het ervoor dat het patroon leuk blijft om de hele deken te breien. Want eerlijk is eerlijk, het is geen even snel tussendoor project…

Maar wel een project om avond na avond aan te kunnen werken tegelijk met het kijken van je favoriete serie of gewoon lekker buiten op je tuinstoel. Deze deken is lekker groot! Ik vind het heerlijk als je er helemaal in kan wegkruipen en daarom gebruikte ik in totaal 20 bollen Cosy Fine, de afmeting is dan ongeveer 130 cm breed en 200 cm lang.

Wil jij een kleinere variant maken..? Pas dan simpelweg het aantal bollen aan en neem van elke kleur garen dan bijvoorbeeld 3 bollen.

Benodigdheden:

  • 4 kleuren Cosy Fine, 5 bollen per kleur.
  • Breinaalden 4,5 mm.
  • Stopnaald
  • Schaar

De deken is gebreid in een driedubbele gerstekorrel steek. We werken van donker naar licht. En gebruiken steeds 5 bollen per kleur voordat we overgaan naar de volgende kleur. bollen staat voor ongeveer 50 cm lengte. Dus je krijgt op deze manier blokken van 50 cm hoog.

Zet om te beginnen 202 steken op, of een aantal dat deelbaar is door 2 als jij de deken groter of kleiner wilt breien.

Toer 1 t/m 3: *Brei 1 steek recht, brei de volgende steek averecht*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer.

Toer 4 t/m 6: *Brei 1 averecht, brei de volgende steek recht*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer.

Herhaal toer 1 t/m 6 totdat je de eerste kleur helemaal hebt opgemaakt en ga dan over op de volgende kleur. Herhaal dan hetzelfde patroon en ga zo ook verder met de andere 2 kleuren.

Hecht als de laatste kleur garen bijna op is af, hechte de steken af op dezelfde manier als je ze zou breien. Werk de draadeinden netjes weg in de deken en je deken is klaar om te gebruiken. Heel veel plezier ermee!!

Liefs Lisanne

dit bericht bevat gesponsorde materialen

Eén reactie op “Cosy Fine Summer Blanket breien”

  1. Arja schreef:

    Ziet er heerlijk zacht uit, en dan is het zalig om eronder te kruipen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving