fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
22 juni 2018

Boekreview Gehaakte lappenpoppen 3

Er zijn weinig haakboeken zo populair als de lappenpoppenreeks van Sascha Blase – Van Wagtendonk (Gehaakte Lappenpoppen en Gehaakte lappenpoppen 2)…

Er zijn weinig haakboeken zo populair als de lappenpoppenreeks van Sascha Blase – Van Wagtendonk (Gehaakte Lappenpoppen en Gehaakte lappenpoppen 2). Ik kwam er achter dat er zelfs een Facebookgroep is opgericht waarin alle creaties worden getoond en waar tips en trucs (handig!) worden gedeeld.Het haken van zo’n leuke pop stond al tijden op mijn wishlist en toen ik de geweldige koala op de voorkant van haar derde boek, Gehaakte lappenpoppen 3 – De wereld rond, zag staan, was ik verkocht. Ik ben één keer in Australië geweest en sindsdien hebben deze schattige beesten mijn hart gestolen. Met de poppen uit het boek ga je letterlijk de wereld rond want er staan 18 figuren (9 groot en 9 mini) in uit verschillende werelddelen.


We vliegen naar Zuid Amerika voor een Flamingo, stoppen in Australië voor een koala, gaan op bezoek bij de kerstman en zijn rendier op de Noordpool, we vliegen verder naar Afrika voor een prachtige giraffe en landen in Azië voor een serie Japanse gelukspoppen. We eindigen tenslotte in Europa met een Russische Baboeshka en Hollandse koe met een boerinnetje. Ik vind het erg leuk dat je naast de grote lappenpop ook een mini variant kan maken.


Het haken van de lappenpop is goed te doen, ook voor de beginnende haakster. De patronen zijn zeer duidelijk omschreven en bij elk patroon wordt ook de moeilijkheidsgraad (van 2 tot 5 sterren) aangegeven. Het lijfje wordt, anders dan de meeste amigurumi, gehaakt met stokjes. Op de site van Sascha kun je een instructiefilmpje vinden, mocht je het lastig vinden. Het in elkaar zetten is meestal niet mijn favoriete onderdeel van het haken, maar het viel me echt mee hoe makkelijk de onderdelen aan het lijf (de lap) te maken zijn.


Hier thuis vallen de koala’s erg in de smaak. “Die kleine is zó schattig” was het commentaar van mijn oudste en de keus voor wie welke kreeg was snel gemaakt. Als je fan bent van de lappenpoppenserie dan is dit derde boek zeker een aanwinst. Als je net als ik nog nooit een lappenpop gehaakt hebt, is dit ook een erg leuk boek om mee te beginnen. De poppen vallen in de smaak bij jong en oud en zijn ook erg leuk om bijvoorbeeld als kraamkado te maken.Ben je al fan of wil je ook wel eens zo’n leuke pop maken, dan kun je het boek hier bestellen.

Veel haakplezier !

Liefs Liesbeth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving