HHL magazine
Yes, er komt weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
5 juni 2018

Rijstmand haken met raffia

Deze plant scoorde ik voor 1 euro in het tuincentrum, ik heb echt een zwak voor dat soort dingen. hij stond daar helemaal alleen te zijn op een rek voor afdankertjes. Oké, hij zag er ook echt niet jofel uit, helemaal slap en uitgedroogd. Maar ik denk dat altijd, die is te zielig, die gaat mee naar huis en die ga ik oppeppen :) Zo ook deze keer weer en hij kwam al heel snel bij. Moet iemand weten hoe de plant heet, ik ben heel nieuwsgierig naar zijn naam want er zat helaas geen kaartje bij.

Eenmaal thuisgekomen zocht ik natuurlijk nog een mooie plek en pot om hem in te zetten. Soms vind ik het zo leuk om een oud patroon in een nieuw jasje te steken..! Of gewoon in een ander (nieuw) garen te haken :) Toen ik het Raffia garen van Wool and the Gang in handen kreeg wist ik meteen dat ik daar ook de rijstmand die ik jaren geleden al ontwierp mee wilde haken. En dat die helemaal gaaf zou zijn voor mijn nieuwe plant.

Het garen past perfect bij het patroon en het ontwerp en ik kon niet wachten om ermee te beginnen. Het is zo fijn dat dit raffia garen op een bol zit. Je kunt het daardoor heel gemakkelijk gebruiken om te haken of breien. Het is niet scherp en is echt heel fijn om mee te werken. En het resultaat is echt tof geworden vind ik zelf. Zoals ik in gedachte had. Dus als jij hem nog niet eerder maakte is het misschien leuk om hem ook in raffia te haken.

Ik heb die manden overal staan, met wol erin of planten. Ik vind ze zo stoer staan omdat ze van natuurlijk materiaal gemaakt zijn. En ook met deze raffia is dat weer het geval. En bollen liefhebbers zoals wij kunnen natuurlijk nooit genoeg manden in huis hebben haha.

Het patroon vind je HIER in de webshop :) En ook in de touw variant blijft hij natuurlijk super gaaf! Ik wens je een hele fijne nieuwe week!

X Lisanne

9 reacties op “Rijstmand haken met raffia”

 1. Carla schreef:

  Oh deze is mooi gehaakt!Nu wou ik dat ik zin had om aan de slag te gaan met je patroon om ook zo’n een toffe rijstmand te maken. Maar haken is niet echt mijn ding,ken er ook alleen maar de basis steken van. ;-)

 2. mie schreef:

  Ik vind hem mooi, je geredde zielige plant. En hij heeft een mooi mandje gekregen!

 3. Janina schreef:

  Hoi Lisanne
  Is denk ik een soort diefenbach plant;of zoiets

 4. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Prachtige mand!
  Geweldig dat je de plant weer nieuw leven ingeblazen hebt.
  Mooie foto’s. De gezelligheid straalt eraf.
  En idd … manden heb je nooit genoeg (laat het mijn man maar niet horen).
  Groetjes, Ilse

 5. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Prachtige mand!
  Geweldig hoe je de plant nieuw leven ingeblazen hebt.
  Mooie foto’s. De gezelligheid straalt er van af.
  En idd … manden kun je nooit genoeg hebben (laat het mijn man maar niet horen ;-))
  Groetjes, Ilse

 6. […] raffia testen in verschillende projecten. Eerder maakte ik al dit toffe windlicht en een gave rijstmand met Raffia en ook vind je een DIY met dit materiaal op mijn […]

 7. ellenvanoijen schreef:

  Hallo Lisanne, ik heb het tutorial van de mand gekocht. En heb een paar vragen . Ik heb hennepdraad gekocht , je schrijft dat men met een dubbele draad moet haken met naald 5.5. ik heb deze naald niet gevonden wel maat 5 en 6. Kan ik ook met een enkele draad haken want ik merk dat de hennepdraad vrij stug is met welke maat haaknaald moet het dan ?
  Ik heb heel lang niet meer gehaakt , vind het fijn dat je filmpjes hebt gemaakt waarop je het voordoet. Alhoewel ik de magische ring al meteen niet voor elkaar krijg.
  Maar ik geef niet op.
  Vriendelijke groetjes, Ellen

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Ellen. Wat tof dst je de mand gaat maken! Clover Amour heeft bijv een naald 5,5 maar je kunt het zeker ook met die naald proberen hoor, dat zal neit mega veel verschil maken. Ik hoop dat het lukt met enkele draad. Het gaat erom dat de mand overeind moet blijven staan. Dat is echt een kwestie van uitproberen :) Heel veel haakplezier! Groetjes Lisanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving