12 juni 2018

Ultiem relaxen op Fuerteventura

Even helemaal eruit! Maar dan ook echt helemaal eruit! Even helemaal niks…of nou ja, vooral veel relaxen (en eten hahahahaha). Daar had ik wel behoefte aan…en wat blijkt, dat kan! Gabi van Petite Retreat heeft een geweldig concept bedacht om even helemaal te onthaasten en ontspannen.

Petite Retreat biedt jou de ultieme relax-ervaring in zonnig Fuerteventura!
100% verzorgd, met yoga, massage en laagdrempelige mindfulness. Lekker niksen kan ook!


De omschrijving op de website van de retreat: Petite Retreat verzorgt voor jou de ultieme relax-ervaring op zonnig Fuerteventura! Een inspirerende mini-vakantie in een prachtige villa aan zee, waar NIETS moet en wij alles voor je regelen. Yoga in het ochtendzonnetje bijvoorbeeld, en een uitgebreide massage aan huis. En natuurlijk heerlijke gezonde maaltijden, bereid door een privékok. Met maximaal zes deelnemers zijn de retraites kleinschalig en aangepast aan jouw individuele behoeften. Kortom: wij zorgen dat jij in vier dagen compleet kunt ontspannen en opladen. Dat klonk me dus als muziek in mijn oren :) En dat moest ik ervaren…


Dus twee weekjes geleden vertrok ik samen met mijn zusje Kiki Multem naar het vliegveld om 4 uur later uit te stappen tussen de palmbomen. Vanaf dan waan je je al meteen op vakantie, je hoeft namelijk nergens meer aan te denken. Je wordt opgehaald op het vliegveld en vervolgens naar de villa gebracht in Caleta de Fuste. Daar aangekomen werden we al meteen in de watten gelegd..een goodiebag op onze slaapkamer en een heerlijke verse smoothie bij aankomst stonden al voor ons klaar. Je merkt het meteen…je gaat als vanzelf in de relaxstand. De villa ligt op ca. 15 minuten vanaf het vliegveld. Je kunt daar vanaf lopend naar het stadje en naar de strand. Maar alle dagen bij het zwembad blijven hangen met je haakwerkje en verzorgd worden is ook een prima optie :) Het relaxthema past heel erg bij mijn hobby want van handwerken word je ook helemaal zen, maar nu hoef je dus ook geen eten te koken of boodschappen te doen haha en dat is toch een andere manier van relaxen. Ultiem relaxen!

Je geniet van luxe ontbijtjes, gezonde lunches en door een privékok verzorgde heerlijke diners met lokale en biologische producten. Voor wie wil is er ‘s ochtends, in de buitenlucht, ontspannende yogales door een ervaren docente. Onderdeel van het programma is ook een heerlijke ontspanningsmassage van één uur, verzorgd door een professionele masseur aan huis. Maar het thema van de gehele reis is…NIKS MOET…ALLES MAG. Dus doe je liever niet meer met yoga, geen enkel probleem. Iedereen is vrij om te doen wat ie wil.


Omdat mijn zusje vlogt over reizen (oa. voor RTL vakantiemagazine) en we graag meer wilde zien van het eiland zijn wij lekker gaan touren over het eiland. En er is ontzettend veel moois te zien. We bezochten oa. de duinen, het Oasis dierenpark wat me deed denken aan een natuurpark en natuurlijk het strand dat vol zit met eekhoorntjes. Al deze plekken zijn absolute aanraders mocht je ooit willen gaan. Maar ook als je echt even niks wilt, is Petite Retreat de perfecte plek. In de villa hebben we superleuke meiden ontmoet, het was zo gezellig met elkaar en ik heb er echt op en top van genoten. Zo grappig dat we daar Fleur van Bonjour to you tegenkwamen.


Het supertoffe gezelschap maakte de reis nog leuker. En relaxt word je er…of je wil of niet haha. Ik bedoel hallo…!! Privekok, wanneer maak je dat nou mee haha. Tijdens onze mini vakantie werd er ook nog een wijnproeverij georganiseerd en de eerste avond was er een diner in een heel leuk tapas restaurant. Je wordt echt de hele dag vertroeteld, van vers gebakken bananenbrood bij het ontbijt naar een heerlijke quinoasalade tijdens de lunch tot een frisse gin-tonic in de middag. Echt alles zit erbij. Je weet niet wat je meemaakt haha.


Tips voor wandelroutes, taxivervoer en leuke boottrips overal kan Gabi je mee op weg helpen. En niks is teveel gevraagd. Dit was mijn eerste keer maar zeker niet mijn laatste keer. Ik vond het echt geweldig en kan het iedereen aanraden. Dit jaar worden er nog een aantal retreats georganiseerd waaronder een speciale editie voor single parents. Check hier alle data, tijdens deze vakantie waren er ook een aantal meiden alleen gekomen en dat is echt prima te doen heb ik gezien. Als je wel met een vriendin gaat krijg je ook nog een 50 euro korting! Alles is zo goed verzorgt en toegankelijk dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. En wil je gewoon met een stel vrienden of familie in de villa, ook dat is mogelijk. Gabi zet met gemak een programma in elkaar naar jouw wensen en daardoor is zo goed als alles mogelijk.


Ik ga ook snel kijken voor mijn volgende trip naar dit mooie en zonnige eiland…want het werkt verslavend haha. Zo relaxt ben ik nog niet eerder teruggekomen van vakantie.

Fijne dag!

X Lisanne

3 reacties op “Ultiem relaxen op Fuerteventura”

  1. Liza schreef:

    Heeeeeeeeerlijk ! Wat een mooie foto’s!

  2. Gabi schreef:

    Wat een mooie en enthousiaste blog, Lisanne! Ik krijg er zelf ook helemaal zin van, haha! Het was echt geweldig dat je erbij was en we verwelkomen je heel graag nog een keer bij Petite Retreat. Liefs, Gabi

  3. Verie schreef:

    Nou, dat klinkt inderdaad als muziek in m`n oren. Helemaal aan toe! Ik geniet al als ik je blog lees, hihi! Heerlijk hoor, ik houd het in gedachten! Fijne zonnige dag! Liefs, Verie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving