fbpx


Vilten crafttas maken..!

Tassen…je kunt er niet genoeg van hebben! Ze zijn er in allerlei soorten en maten en te gebruiken voor diverse gelegenheden. Er slingeren hier heel wat tassen rond maar er ontbrak er toch nog eentje, namelijk een handige haaktas! Een tas waarin je niet ergens onderin, tussen alle bende, hoeft te zoeken naar je haaknaalden. Je stekenmarkeerders onvindbaar zijn tussen al het garen. Een tas waaruit je de stopnaald in mum van tijd tevoorschijn haalt. Hoogste tijd om er eentje te maken. Naai je mee?


Nodig:
 • 3 mm dik vilt: 95 x 100 cm
 • Naaimachine
 • Spelden
 • Jeansnaald
 • Naaigaren
 • Schaar
 • Prym vario tang
 • Colorsnaps

Werkwijze: Knip of snijd het vilt in de volgende stukken:

A 2x: 30 x 35 cm (voor- en achterkant)
B 2x: 13 x 35 cm (zijkanten)
C 1x: 13 x 30 cm (onderkant)
D 1x: 25 x 13 cm (vakje achterzijde)
E 1x: 23 x 40 cm (zakje voorzijde)
F 2x: 95 x 3 cm (hengsels)

Neem de achterkant (A) en het vak voor de achterzijde (D). Spelt het vak 4 cm van de onderkant en 2,5 cm van weerszijden op de achterkant. Stik vervolgens de twee zijden en de onderkant van het vak op de achterkant vast. Stik aan de rechterkant van het vak 3 stiksels van boven naar beneden met een afstand van 3 cm. Dit zijn vakjes voor je haaknaalden.


Ga nu verder met het zakje (E) van de voorzijde. Vouw de onderzijde van E 15 cm richting het midden. Er blijft zo een strook van 10 cm over aan de bovenkant. Stik deze dubbelgevouwen 15 cm aan beide kanten dicht op 0,5 cm vanaf de kant. Knip of snijd de zijkanten van de overgebleven 10 cm schuin af (zoals de achterkant van een envelop) maar let op: houd bovenaan in het midden zo’n 5 cm recht. Maak het zakje met een colorsnap dicht. Stik vervolgens de twee zijkanten (van 15 cm) vast op de voorkant van de tas als volgt: 4 cm vanaf de onderkant en 3,5 cm vanaf beide zijkanten.


Je gaat nu de zijkanten (B) en de onderkant (C) aan de voorkant (A) vast naaien. Dit doe je door de zijkanten (B) en onderkant (C) aan de achterzijde van voorkant (A) te leggen. Spelt dit vast en stik over de voorkant (A) vervolgens 0,5 cm vanaf de kant de delen B en C dicht. Doordat B en C onder A liggen en je op A stikt krijg je de naad dus aan de buitenkant te zien. Dit geeft de tas een speels effect. Stik niet tot helemaal onderaan de tas maar stop op 0,5 cm vanaf de onderkant met naaien. Zo blijft er ruimte over voor alle hoeken die samenkomen. Doe dit vervolgens ook met de achterkant.


Bevestig met de colorsnaps de handvatten aan de tas. De werkwijze staat aangegeven op de verpakking van deze superhandig dingetjes :)

Geef nu al je haakspulletjes een plekje. In het voorzakje kunnen alle kleine accessoires worden opgeborgen. In het achtervak passen de haaknaalden en een schaartje. En het garen in de tas zelf. Tijdens het haken kunnen de bollen gewoon in de tas blijven zitten omdat de bovenkant open is en de tas overeind blijft staan.

Veel plezier met je haaktas!
Liefs Anneke

Labels:, , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (10)

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Wat een mooie tassen.
  Heel leuk idee. Bedankt voor de uitleg. Ga deze zeker onthouden!
  Groetjes, Ilse

  Reply

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Wat een mooie tassen! Heel handig met al die vakjes.
  Bedankt voor ‘t delen van het patroon. Ga hem zeker onthouden.
  Groet, Ilse

  Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Wauw wat zijn deze mega leuk Lies!!!

  Reply

 • Avatar

  Mini Hissink

  |

  Gaaf hoor en met de borduurmachine kan je hem ook nog mooi opfleuren.

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Ik kom veel te veel leuke dingen tegen :-)

  Reply

 • Avatar

  Bij vilt enzo

  |

  Wat een super leuk patroon en mooie tas. Ideaal om alles bij elkaar te houden.
  groet Claudia

  Reply

 • Avatar

  Esther

  |

  Heb je nog een tip voor het knippen van het dikke vilt. Ook al eens een tas van 3 mm dik vilt gemaakt, maar vind het knippen hiervan vrij zwaar

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Klopt maar hoe scherper de schaar hoe heter het gaat! De gouden schaar van restyle is perfect hiervoor.

   Reply

 • Avatar

  Nel

  |

  Waar kan je zulk dik vilt kopen? De tassen zijn geweldig zou ik graag zelf maken maar weet niet waar je dit vilt zou kunnen kopen.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   De meeste hobbyzaken hebben het wel of zij kunnen het voor je bestellen. Groetjes Lisanne

   Reply

Laat een reactie achter