fbpx


DIY Oud en Nieuw partyset

Feest
Nog even en de kurken knallen weer door de kamer! 2019 staat voor de deur, het is onvoorstelbaar hoe snel de tijd gaat! Maar we hebben eigenlijk ook wel weer zin in die heerlijke feestelijke maand toch?

Speciaal voor oudjaarsavond maakte ik een hele simpele en betaalbare DIY. Namelijk een echte partyset! Met een beetje inspiratie van Pinterest en de rest uit mijn eigen huis ging ik aan de slag. Je hebt alleen een stevige lap vilt, een textielstift en wat feestelijk goud borduurgaren nodig. En de rest van de benodigdheden heb je vast allemaal al in huis. Heel veel DIY plezier!

Benodigdheden:
• Lap stevig vilt van ongeveer 1 meter en 3 mm dik in lichtgrijs (of een kleur naar keuze).
• Schaar
• Naald
• Textielstift goud
• Goud borduurgaren
• Naaimachine en naaigaren
• Papier/Word en een printer
(of een andere mal)

Begin met het bepalen van de tekst en de vormen die je wilt gebruiken. Ik koos (natuurlijk) voor sterren en voor de tekst HAPPY NEW YEAR en 2019. In Word kun je heel gemakkelijk deze vormen en letters in de gewenste afmeting op papier zetten en printen. Voor de glasmarkeerders heb je kleine sterren van ongeveer 3,5 cm doorsnede nodig deze gebruikte ik ook voor de sterrenslinger. Voor de sterretjeshouder gebruikte ik grote sterren van ongeveer 10 cm doorsnede.

Aan de slag
Knip de vormen daarna uit en trek ze over op het vilt. Knip de vormen uit en je kunt aan de slag :)
Voor de glasmarkeerders: knip de ster op 1 plek voor de helft door en knip in het midden van de ster een klein rondje uit het vilt. Zo klem je de ster straks om je champagneglazen. Om de sterren allemaal een ander uiterlijk te geven borduur je met gouddraad verschillende patronen op het vilt.

Voor de slingers: Je kunt de slingers op de naaimachine maken of met de hand aan elkaar maken. Voor de naaimachine leg je de vormen/letters vast op de goede volgorde klaar. Naai eerst een stuk zonder vorm voor een mooie ophang lus. Naai daarna een voor een de vormen aan de slinger. Om precies dezelfde ruimte tussen de letters te krijgen kun je gebruik maken van een kladpapiertje dat je mee naait tussen de letters/vormen.

Dit kun je na het aan elkaar naaien er heel makkelijk tussenuit scheuren. Naai ook aan het einde van de slinger een stuk met niks voor een ophang lus. Voor een extra feestelijk effect kun je de letters versieren met de textielstift. Ik tekende streepjes, rondjes, stipjes en maantjes op de cijfers van 2019. De sterren naaide ik met de hand aan de slinger door van voor naar achter in te steken bij een willekeurige punt, daarna steek je van achter naar voor bij het punt dat er recht tegenover zit. Zo rijg je de sterren op het gouddraad.


Voor de sterretjes sterren ;) Knip de ster halverwege en iets daarboven ongeveer 1 cm in. Schrijf met de gouden textielstift 2019 onder de sneetjes en steek er daarna 2 sterretjes door. Dit is een superleuk klein cadeautje (voor kids) voor bijvoorbeeld op tafel. En eerlijk is eerlijk, een sterretje blijft leuk toch! Hoe oud je ook bent…


Met deze aankleding kun je wel voor de dag komen! Ik wens je eerst nog hele fijne kerstdagen en een spetterend nieuw jaar!! Ook in 2019 hoop ik weer lekker veel te bloggen. Maar het wordt in meerdere opzichten een heel spannend jaar ;) Daarover meer in januari. Op naar nieuwe kansen en uitdagingen. Tot snel!!
Liefs Lies

Labels:, , , , , , , , , , , , , , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter