18 januari 2019

Plukken plaid breien..!

Soms zie je op Pinterest iets voorbij komen en dan ben je op slag verliefd! Dat had ik toen ik daar de gebreide deken van Anthropologie zag. Hun collectie is sowieso zeer inspirerend als het gaat om knitwear en interieur accessoires. De deken die ik zag had overal enorme pompons in allerlei felle kleuren. 

Dat is natuurlijk niet perse mijn smaak maar ik bedacht me meteen dat ik wel een eigen variant kon maken. Ik had nog 10 bollen Wool Addicts Fire in de gebroken witte kleur liggen en daar wilde ik al een tijdje een deken van breien. Dit was meteen een mooi doel om deze dure bollen voor te gebruiken hihi. Ik breide de deken in een dubbele gerstekorrel omdat ik dat zo’n mooie volle en luxe steek vind. Ik heb 80 steken opgezet en met naalden 10 mm gebreid totdat er 9 bollen op waren.

Voor erop maakte ik allemaal grote ongelijke losse pompons in 4 verschillende kleuren :) Hiervoor gebruikte ik restjes dik garen dat ik overhad van andere grote projecten. Oa. de Phildar Express de Katia Big Merino en The Wool van We Are Knitters. Ook maakte ik nog een paar witte pompons van de laatste bol van de deken, maar let op, daar moet je ook nog 4 grote tassels van maken dus hou genoeg wol over :)

Vervolgens heb ik de pompos verdeeld over de deken en deze één voor één vastgezet op de deken. Let op dat je niet twee dezelfde kleuren pompons in 1 rij krijgt, dit is best even puzzelen dus leg ze eerst op de deken uit voordat je ze echt vastmaakt. Oehhhh het werd toen al zon gaaf project dat ik zoveel zin had om hem meteen af te maken haha. Ik ben echt verliefd op het eindresultaat!

Als laatste maak je 4 grote tassels, voor op elke hoek van de deken één. Zie de foto hierboven voor een idee van de grote van de tassels. Knoop deze tassels stevig vast aan de punten van de deken. Door al die tassels en pompons wordt de deken zo rijk en bond. Ik kan er naar blijven kijken.

Het staat meteen zo gezellig en speels op de bank en hij is ook nog heerlijk warm om onder te zitten. En de lol die je hebt om deze deken te maken is ook zo leuk! Haha Kees die er vandoor ging met die grote pompons alsof ie een joekel van een muis had gevangen. En dat je dan net twee dezelfde kleuren naast elkaar vastmaakt en dus weer opnieuw kan beginnen…hahah. Nou jullie zijn nu in ieder geval getipt dus dat gaat vast in één keer goed. Mocht je deze stoere deken ook gaan maken, stuur me dan gerust een foto of tag me online, ik vind het zo gaaf om jullie creaties ook te kunnen zien!

Fijn weekend alvast!

Liefs Lies

6 reacties op “Plukken plaid breien..!”

 1. Janina schreef:

  Toffe deken, daar wordt je vrolijk van!

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Wauw … mooi en stoer!

 3. Lia schreef:

  Erg mooi , maar oei wat duur met Fire .

  • Lisanne Multem schreef:

   Thanks Lia, klopt helemaal :) Het is een kostbaar maar prachtig garen. En natuurlijk kun je het ook maken met een ander, meer betaalbaar garen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving