14 juni 2019

DIY XXL weckpotten

DIY windlicht

Zin om snel een stel toffe windlichten voor de zomer te maken? Deze lichten branden zo super gezellig buiten op de tuintafel. Ik gebruikte hele grote weckpotten, die kun je dan ook op de grond zetten. Maar ook glazen vazen of kleine potten met een waxientje kun je prima gebruiken.

DIY windlicht
Benodigdheden
  • Weckpotten of glazen vazen
  • Porseleinstift of krijtstift (zwart)
  • Plakband
  • Schaar
  • Je favo spreuken van Pinterest
  • Keukenrol en afwasmiddel
  • Kaars en zand
DIY windlicht
Werkwijze:

Was de pot eerst goed af om hem vetvrij te maken en droog hem daarna af met keukenpapier. Hij moet echt heel goed droog zijn. Print de gewenste spreuk uit en plak deze aan de binnenkant van de pot vast zodat je hem aan de goede kant kunt overtrekken.

Trek de tekst letter voor letter over op het glas. Begin links bovenin en werk zo naar beneden. Anders heb je kans dat je inkt uitsmeert terwijl je op het glas werkt. Mocht je een misser hebben kun je di eng nog snel weggaan met een nat stukje keukenpapier.

Nadat je de tekst heb overgetrokken kun je de letters (indien gewenst) inkleuren. Laat de potten daarna heel goed drogen, dat gaat bij porselein stiften best heel snel :) Daarna kan je de pot vullen met het zand en een kaars.

DIY windlicht

Klaar zijn ze om je warme zomeravonden gezellig te verlichten. Laat de deksel natuurlijk wel altijd open en laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter. Het staat zo ontzettend gezellig! Ik zal binnenkort op mijn Instagram account ook even een avond foto delen. Als je me daar nog niet volgt kan dat HIER.

Heel veel plezier met dit toffe en betaalbare DIY project!

-X- Lies

6 reacties op “DIY XXL weckpotten”

  1. Daphne schreef:

    Superleuk idee! Ik krijg al helemaal zin om er een te maken!

  2. Carla schreef:

    Hoe snel je iets in elkaar kan steken,hé!Ik moet eens op zoek naar zulke grote bokalen om dit ook te maken om dan hopelijk snel te kunnen gebruiken buiten op mijn terras!

  3. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

    Super toffe windlichten.
    Mooie eenvoud!

    • Lisanne Multem schreef:

      Ja he Ilse, super makkelijk ook :) En je kunt het heelmaal eigen maken! Nu nog een mooi zomeravond vrij dat ik ze ook echt kan gebruiken. Liefs Lisanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving