fbpx


Macramé Wall Hanging

Deze wandhanger is supertof om te maken en dat komt omdat er heel veel verschillende macramé knopen in voor komen. De combinatie van het stoere Durable macramé garen en de mooie lichte houten ringen maar het echt een prachtig geheel. Je kunt natuurlijk de hele ring omknopen maar omdat ik de ringen van zichzelf al prachtig vind heb ik dat niet gedaan. Deze mooie benodigdheden mogen gezien worden! Veel maakplezier…

Benodigdheden:

  • 1 bol Durable macramé Brick
  • 3 houten ringen met verschillende diameter
  • Schaar 
  • Touw/ gouddraad
  • Meetlint 

Werkwijze:

Knip 20 slierten van 1,50 meter af. Naar eigen smaak kun je natuurlijk ook meer of minder slierten gebruiken. Hou wel een even aantal slierten aan. 

macrame

Bevestig de ringen in elkaar. Je legt de kleine ring in de grote en bindt deze aan elkaar vast bovenaan in het midden. 

Bevestig daarna alle 20 slierten aan de onderkant van de kleine ring. Begin eerst met een rij Bobble knopen. Deze stoere knopen vallen meteen op! Weet je nog niet hoe je die maakt? Kijk dan hier. En wees niet bang, het is zoveel makkelijker dan dat het eruit ziet :)

Macrame

Daarna maak je twee rijen weitasknopen. Dit is denk ik de meest gebruikte macramé knoop aller tijde. Klik hier voor de uitleg. Na die twee rijen maak je het macramé werk vast aan ring nummer 2. De middelste ring. Je doet dit door een weitasknoop te maken om die ring heen. Vind je dit lastig kun je ook een gewone dubbele knoop gebruiken. Trek je werk strak aan zodat de knopen mooi opspannen. 

Daarna ga je verder met de diagonale knoop. Die vind ik zo mooi! Je krijgt en zo’n mooi schuin verloop van. De uitleg vind je hier. Ik maakte twee rijen onder elkaar en liet de knopen schuin naar elkaar toe lopen. Aan de twee zijkanten gebruik je in totaal 4 groepjes slierten daarvoor. En maak als ze bij elkaar komen een weitasknoop in het midden. 

macrame

In het midden van de hanger maak je van de twee overige groepjes een andere knoop. Je maakt daar 4 weitasknopen onder elkaar. 

Knoop nu de derde ring vast in je macramé werk. Doe dit ook weer met de weitasknoop. Trek je werk strak aan zodat de knopen mooi opspannen. Als laatste ga je nu nog een rij Bobble knopen maken. Maak met een mooie (gouden) draad de ringen aan elkaar en maak er meteen een ophanglusje van.

macrame

Hang de hanger op aan de muur en knip de slierten af op gelijke lengte. Klaar is je eigen macramé wall hanging. Gaaf he! Nu heb je vast de smaak te pakken. Je kunt nog veel meer maken met dit toffe garen. En deze 3 mooie knopen ken je nu uit je hoofd J

Liefs Lies

Labels:, , , , , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter