19 juli 2019

Online afkicken?

Dit bericht schrijf ik puur uit nieuwsgierigheid :) Ik wil namelijk heel graag weten of jij net zoals ik, veel te veel tijd besteedt aan je smartphone. Ik vind het werkelijk één van de beste uitvindingen ooit en gebruik hem voor bijna alles… Gelukkig heb ik een uitgebreid sim only abonnement want ik heb al die Mb’s echt keihard nodig haha. Mijn toestel ben ik altijd heel zuinig op dus dat gaat jaren mee. Zo betaal ik enkel voor het abonnement dat ik echt gebruik en dat is in mijn geval voornamelijk internet haha.

Ik ben er een beetje aan vastgeplakt, aan die telefoon. WhatsApp gaat de hele dag door en ik check mijn mail denk ik wel tig x per dag! Puur om alles wat ik moet doen bij te houden. De techniek is tegenwoordig bijna overal goed en dat zorgt ervoor dat je je telefoon ook overal kunt gebruiken. Ik doe er dus echt van alles mee.

Denk bijvoorbeeld ook aan bankieren, fotograferen, agendaplanning, het schrijven van notities, maken van mijn boodschappenlijst, online shoppen, het bijhouden van mijn social media accounts, beantwoorden van mailtjes en natuurlijk ook om te bellen. Als het ware zit mijn hele leven erin haha. Want zonder zou ik echt gek worden. Zelfs mijn navigatie voor onderweg doe ik via mijn telefoon.

Dan heb ik het gevoel dat ik van alles mis en al snel achter loop op mijn To Do list. Ook maak ik de hele dag door foto’s, een deel daarvan maak ik met een spiegel reflex camera maar de meeste maak ik toch echt met mijn smartphone. Die heb je tenslotte altijd bij je! Daarna bewerk ik de foto’s ook op mijn telefoon met bijvoorbeeld de Lightroom app.

Ook door mijn blog ben ik vaak op mijn telefoon bezig. Reacties lezen en beantwoorden, nieuwe opdrachten en contacten opdoen, inspirerende videos kijken en ga zo maar door. Je hoort het al haha ik ben eraan verslaafd.

Ik ben dus super benieuwd of jij ook zo veel met je telefoon doet. Ik ben ervan overtuigd dat het echt niet altijd goed is om er zoveel mee bezig te zijn, maar ik merk ook dat ik voor mijn gevoel niet anders kan. Want naast al de dingen die je gewoon moet bijhouden, vind ik het ook nog leuk om jullie te volgen en inspiratie op te doen. Dus zit ik ook om die reden op Facebook / Instagram en Pinterest.

Heb jij tips voor mij? Of ben jij precies zoals ik? Of ben jij juist veel minder online en heb jij de ultieme balans gevonden? Ik hoor het graag, want ik kan jullie tips heel goed gebruiken.

Liefs Lies

6 reacties op “Online afkicken?”

 1. Carla schreef:

  Oh hier nog eentje die heel veel op haar smartphone doet!Ig en Facebook checken,mails lezen en versturen, bankzaken regelen,What’sappen en nog zoveel meer.Ik besef dat ik eigenlijk veel te veel bezig ben met mijn smartphone maar minderen is moeilijk ;-) Dus ik kan je geen tips geven ;-)

 2. Kelly schreef:

  Ik merk dat ik van teveel smartphone gebruik, erg onrustig word. Ik heb in de ochtend en avond een momentje voor alles te bekijken en bij te houden. De rest van de dag ligt mijn telefoon op een vaste plek. Als navigatie gebruik ik ook mijn gsm. Vanaf 20.30 krijg ik geen meldingen meer. Voor dringende zaken ben ik dan alleen nog telefonisch te bereiken. Dat bevalt me prima! Helaas lukt het toch niet om alles bij te houden en daar krijg je zelf alleen maar last van.

 3. Ja ook ik zit teveel achter mijn telefoon.. Maar zoals je ook vermeld in je blog, gebruik ik hem ook voor heel veel dingen en zou zeker niet meer zonder kunnen!

  Groetjes,
  Karima van Sukhi.nl

  • Lisanne Multem schreef:

   Nee he, hier ook echt precies hetzelfde gevoel! Thanks voor je reactie en fan van je te gekke vloerkleden!! Groetjes Lisanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving