30 september 2019

Bloemen geven of krijgen?

bloemen bestellen

Dol op bloemen, dat beschreef ik eerder uitgebreid op mijn blog. Ik vind het heerlijk om ze te krijgen, maar iemand verrassen en bloemen sturen is nog leuker. Want bloemen toveren altijd een glimlach op je gezicht. Iedere keer als je ze ziet staan word je er weer vrolijk van. Meestal heb je er gewoon twee weken lang plezier van! 

Boeket 
bloemen bestellen

Ik ben zelf dol op een mooi veldboeket. Ik vind dat veel mooier dan een gestileerde bos op gelijke hoogte. Het mag van mij lekker wild en natuurlijk zijn. Omdat je in zo’n veldboeket vele bloemen met elkaar mengt, vind ik het ook altijd gemakkelijk om zo’n bos bloemen aan iemand te geven. Ik hou zelf niet zo van een hele bos rozen of lelies. En zo heeft iedereen natuurlijk z’n eigen smaak. In een veldboeket zitten allemaal verschillende bloemen in één bos en dan zit er altijd wel een bloem bij waar de ontvanger van houdt. Volgens mij kan dat niet misgaan.

bloemen bestellen
Mijn favoriete bloemen zijn:

Ik vind het supermooi als een boeket eruitziet alsof het zelf geplukt is, ook wel een plukboeket genoemd. Het is echter en veel natuurlijker en iedere bloem komt dan beter tot zijn recht. Je ziet in zo’n boeket ook elke keer weer nieuwe soorten bloemen. Er zijn zoveel mogelijkheden als het om bloemen gaat! Dat maakt het ook zo leuk, je kunt eindeloos combinaties maken. Mijn favorieten bloemen zijn:

 • Ranonkels
 • Tulpen
 • Dahlia’s
 • Fresia’s (wit)
 • Hortensia’s
 • Chrysanten
 • Azalea’s
 • Gerbera’s
 • Gipskruid 
 • Zonnebloemen
bloemen bestellen
Seizoenen

Het seizoen is natuurlijk ook heel bepalend voor het kiezen van bloemen. Een seizoensboeket is ook vaak het mooist. In de zomer ben ik gek op boeketten met verschillende kleuren zoals die hippe veldboeketten. Een bos in één kleur is het hele jaar door goed. Het liefst met alleen maar witte bloemen of lila. In het voorjaar vind ik juist gele bloemen weer heel vrolijk en fris staan. Dan heb ik ook vaker kleine bosjes staan, denk bijvoorbeeld aan narcissen of blauwe druifjes. In de herfst ben ik groot fan van mooie takkenbossen. Ik heb dan wel eens een vaas vol eucalyptus of kastanje takken. Het zijn echte eyecatchers voor je interieur en je kunt zo heel gemakkelijk mooie hoekjes stijlen. 

bloemen bestellen
Online bloemen bestellen

Er zijn elk jaar een aantal vaste momenten dat ik bloemen cadeau geef. Op de trouwdag van mijn ouders, de verjaardag van mijn oma en bij andere speciale gebeurtenissen. Geboortes, trouwerijen, of bij verhuizen. Ik vind het zelf altijd zo leuk om te zien dat iemand aan me denkt op die speciale momenten. Ik ben fan van online bloemen bestellen omdat ik meestal geen tijd heb om echt naar de winkel te gaan. Ideaal dat ik dit gewoon kan regelen als ik in de metro naar mijn werk zit :) Eigenlijk zou ik er nog veel vaker gebruik van willen maken en gewoon zomaar een bloemetje willen bestellen voor mijn beste vriendin bijvoorbeeld.  

bloemen bestellen

Ik ben super benieuwd naar jullie ervaringen met bloemen, wanneer geef jij bloemen aan je dierbaren? En welke bloemen ontvang jij zelf het liefst? Laat gerust een reactie achter onder dit bericht, zo kunnen we elkaar inspireren. 

Fijne dag!

Liefs Lies

2 reacties op “Bloemen geven of krijgen?”

 1. Margaret schreef:

  De naam plukboeket past veel beter bij de bos die jij toont dan de naam veldboeket. Heb jij al een veld gevonden waar je al die bloemen tegelijkertijd vindt? Ik vind een boeketje met veel groen en enkele mooie bloemen mooi. Liefst bloemen die ongeveer even lang goed blijven in een vaas. Ook een paar takken mooie lelies zijn hier altijd welkom. Ook is het leuk om de bloemen op andere manieren op vaas te zetten dan gebruikelijk. Ik ben gek op bijzondere vazen.
  Kies jij in iedere tijd van het jaar dezelfde bloemen? Ik merk dat mijn voorkeur door het jaar heen verandert.
  Als ik bij familie of vrienden op bezoek ga, dan neem ik graag bloemen of een boeketje mee. Heerlijk om weg te geven.

  Groetjes en fijne maandag, Margaret

 2. Regiobloemist schreef:

  Plukboeket past inderdaad wel beter bij het boeket. Maar toch zijn dergelijke boeketten ook erg bekend onder de naam veldboeket. En dan bedoel ik bij de mensen zelf. Vaak gebruiken bloemisten de naam plukboeket en klanten de naam veldboeket.

  Dus eigenlijk is het allebei wel goed lijkt me. Het is maar hoe je erna kijkt ;-) Wij zelf gebruiken ook veldboeket omdat klanten daarmee bekend zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving