fbpx


DIY vakantie sieradendoosjes

Ik ben gek op vakantieschatten. Overal waar ik kom neem ik wel iets moois mee naar huis, een mooie dennenappel, stukjes tegel, mooie stenen die ik buiten vind of andere schatten uit de natuur. Mijn favoriet blijven toch altijd schelpjes. Inmiddels heb ik er al een heleboel meegenomen en neem ik nu alleen nog de bijzondere schelpjes mee. 

DIY Sieraden doosjes

Mijn laatste trip was naar Fuerteventura en daar vond ik op het strand gewoon Kauri schepjes, die heb ik nog nooit eerder in het wild gevonden. Maar ik ben er gek op, draag ze aan mijn ketting, armband en in mijn oren. Ze zijn zo mooi en doen me meteen aan tropische oorden denken. Toen ik ze daar zag liggen dacht ik, ja die gaan mee naar huis voor een tof DIY project. Het was zo bijzonder, ook een kennis die heel vaak op het eiland is, zei dat ze deze Kauri schelpjes nog niet eerder had gezien op het strand daar. 

DIY sieradendoosje

Ik maakte er deze toffe sieradendoosjes mee. Zo heb je niet alleen een mooi doosje maar ook één met vele vakantieherinneringen. Ik vond niet genoeg schelpjes op het strand maar gelukkig kan je deze schelpjes ook online bestellen. En je kunt natuurlijk ook prima andere schelpjes gebruiken voor deze DIY. De mooie houten doosjes in verschillende maten kun je als set bestellen bij Xenos.nl, ook het lijmpistool en het mooie marmeren dienblad wat je op de foto’s ziet komt daarvandaan. Hieronder nog even op een rijtje wat je nodig hebt.

DIY sieradendoosje
Benodigdheden:

Optioneel: Marmeren dienblad (Xenos)

DIY Sieraden doosjes
Werkwijze:

Als eerste maak je het gaatje voor het lusje in de deksel. Haal de deksel van het doosje af, maak nu in midden een klein gaatje. Ik heb dit met de spijker en de hamer gedaan maar wellicht heb jij nog andere handige ideeën. Als je dik leer gebruikt kun je ook 2 gaatjes naast elkaar maken. Verf indien gewenst de doosjes nu in de gewenste kleur. Laat dit grondig drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

Vouw het koordje (ongeveer 7 cm) dubbel en steek de uiteinden door het gaatje naar beneden in de deksel. Leg een knoop aan de onderkant zodat het lusje vastzit in de deksel. Nu kan je het doosje gemakkelijk openmaken als de schelpjes erop zitten. Voor extra stevigheid kun je het knoopje ook nog vastlijmen aan het dekseltje.

DIY Sieraden doosjes

Nu ga je verder met het leukste gedeelte van deze DIY, namelijk het versieren. Leg de deksels op tafel op de oude krant, of op een andere ondergrond die vies mag worden. Leg de schelpjes ook vast klaar op tafel met de goede kant naar boven, begin in het midden van het dekseltje en werk naar buiten. Breng nu eerst met het lijmpistool een dunne lijn aan van de lijm met het lijmpistool.

Voor het kleinste doosje: Plak de schelpjes een voor een in een stervorm in het midden van de deksel. Werk zo per rij naar beneden totdat je hele deksel bezet is met de schelpjes. Ga nu verder met de rand van de deksel en plak de schelpjes rondom aan de zijkant vast. Voor het middelste doosje, plak een rand met schelpjes rondom op het dekseltje. Voor het grootste doosje: Plak zo’n zelfde rand aan de zijkant van de deksel maar plak nu bovenop voor een speels effect verschillende schelpen verdeeld over de hele deksel.

DIY Sieraden doosjes

Laat alle deksels daarna goed drogen. Nu kan je het doosje in gebruik nemen als bijv. sieradendoosje. Misschien meteen een goed excuus om op de volgende vakantie wat mooie sieraden te kopen :) Maar dat heb je niet van mij hoor hihi.

Ik wens je een hele fijne dag en alvast een heerlijk weekend! Ik ga morgen iets speciaals doen samen met mijn zusje en zal daar volgende week op mijn blog over vertellen. Op Instagram kun je het al eerder zien in stories.

Liefs Lies 

Sponsormelding

Labels:, ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter