fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
27 september 2019

Stoer kussen haken met Bobbiny

Bobbiny kussen haken

Inger van Pep_and_Ed ging voor Happy Handmade Living aan de slag met het stoere Bobbiny garen. Nu is het nog zomer, maar al snel komt de herfst om de hoek kijken. Ik krijg dan meteen zin om het binnen weer gezellig te maken en dan komt mijn verander dwang weer boven. Kussentjes op de bank is iets waarmee je snel een andere look aan je interieur kunt geven.

Bobbiny kussen haken

Dit stoere kussen haakte ik met Bobbiny garen in mijn favoriete kleur Laurel, het is zo’n mooie vergrijsde kleur die in elk interieur past. Een ander pluspunt is,  door het dikke garen is hij voor je het weet klaar, kan je daarna nog even lekker wat zonnestraaltjes mee pakken! 

Benodigdheden:
 • 3 bollen Bobbiny Premium 5mm in de kleur Laurel
 • Haaknaald 10
 • Binnenkussen 50×30 cm
Bobbiny kussen haken
Werkwijze:

Haak een ketting van lossen van 50 cm, ik haakte hier 27 lossen + 1 keerlosse voor,  het is even kijken hoe vast of los je haakt hoeveel lossen je nodig hebt voor je ketting. Maar haak altijd 1 keerlosse extra.

Toer 1.

Begin in de tweede losse van je haak naald, haak in iedere losse een vaste, haak 2 keerlosse en keer je werk.

Toer 2.

Sla de draad om je haak, steek in de eerste vaste van de vorige toer je naald, haal een lus op. Nu heb je 3 lussen op je haaknaald. Sla nu weer je draad om en steek de haaknaald in dezelfde steek, haal nog een lus op. Nu heb je 5 lussen op je haaknaald. Sla de draad om je haaknaald en haal hem door alle 5 de lussen. Doe dit bij alle vasten van de vorige toer. Haak aan het einde 1 keerlosse en keer je werk. Nu zie je dat aan de achterkant zich de verticale streepjes zich hebben gevormd.

Herhaal toer 1 en 2 net zolang tot je de gewenste hoogte hebt bereikt en hecht af. Haak op dezelfde manier nog een tweede kant. 

Leg de twee goede kanten, de kant met de verticale streepjes naar buiten. Haak met een vaste door beide kanten heen. Haak 3 zijkanten dicht en stop het kussen er in voor je de 4de kant dicht haakt. Hecht af en werk de draad weg aan de binnenkant van het kussen.

Bobbiny kussen haken
Franjes:

Om het kussen speelser te maken heb ik er franjes aangemaakt. Ik koos ervoor om een dubbele draad te pakken, zo krijg je een stoere look passend bij het garen. Mijn franjes zijn ongeveer 7 cm lang geworden, hiervoor knipte ik stukjes garen van 15 cm af. 

Pak twee draadjes, vouw deze dubbel, steek de haaknaald door een vaste aan de korte kant van het kussen, haal de lus van de twee draadjes omhoog door de vaste, daarna haal de vier uiteinden door het lusje en trek aan. Doe dit bij alle vasten aan de korte kant.

Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties, deel je hem op Instagram of Facebook met #mijnhappyhandmadelivingmoment en wie weet word jouw project wel geplaatst in het magazine!

Fijne dag!

Liefs Lisanne

6 reacties op “Stoer kussen haken met Bobbiny”

 1. Margaret schreef:

  Prachtig kussen in een mooie kleur. Bedankt voor het delen van het patroon. De herfst is een fijne tijd om dingen voor je interieur te maken. En daar ben jij heel goed in.

  Groetjes, Margaret

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Heel mooi … zowel de kleur als het effect van de steek.
  Prachtig kussen.

 3. Arja schreef:

  Dit garen kan wel tegen een stootje, want sierkussens werkt bij mijn mannen niet.
  Wat het weer ook is (beetje bleh ist wel), maak er een fijne dag van.

 4. Willy Talen schreef:

  Wat doe ik dan verkeerd?
  Mijn kussen loopt scheef weg?
  Iemand een idee hoe dat kan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving