18 oktober 2019

Boho deken HHL Magazine

Boho plaid haken

Hebben jullie de bohemian plaid al gezien in Happy Handmade Living Magazine? Het plaid is ontworpen door Caroline Seignette en ziet er zo mooi uit. Door de gebruikte steken krijg je een prachtig patroon. Met de patronen uit het magazine kun je zoveel toffe variaties maken. Zo ook dit Boho plaid van Caroline maar dan met dikker garen en pompons in plaats van de franjes. Het Ingenious garen van Katia is een prachtig, dik garen en zeer geschikt voor een behaaglijk winterplaid. De uitstraling van het garen is stoer en zacht tegelijk en de roestbruine kleur is op dit moment één van mijn favorieten. Haken met haaknaald 20 gaat lekker snel en de pompoms waren ook zo klaar. In mum van tijd heb je een prachtig plaid gemaakt, leuk voor in de woonkamer of op bed.

Boho plaid haken
Benodigdheden:
 • 15x Katia Ingenious big, color 76 
 • Pompom maker 4 cm 
 • Haaknaald nr 20
 • Schaar
 • Borduurnaald voor dik garen
 • Afmetingen: 150 x 110 (excl pompoms)
Werkwijze:

Zet 42 lossen op. Haak verder volgens het patroon van de Bohemian plaid uit Happy Handmade Living Magazine editie 1. Maak i.p.v. franjes pompons. Zet de pompons om de 10 cm (ongeveer) rondom de rand vast.

Boho plaid haken

Om zo min mogelijk draaduiteinden te hoeven wegwerken is het handig om steeds aan de zijkant van de plaid te stoppen zodra je merkt dat er niet nog een toer met de bol gehaakt kan worden. Knip het draad op 20 cm af en gebruik het overgebleven draad voor de pompom. Zorg ervoor dat het uiteinde van de begindraad ook 20 cm lang is. Door de begin- en einddraad 20 cm lang te houden en ze stevig aan elkaar vast te knopen kan daarna de pompon er aan vast geknoopt worden als volgt:

Boho plaid haken

Maak de pompon door het draad om de pomponhouder te wikkelen. Knip de zijkanten open en leg vervolgens de begindraad rondom de ene helft en de einddraad rondom de andere helft van de pomponhouder. Knoop stevig vast. Knip de draaduiteinden net zo lang als de andere draden van de pompon. klaar ben je! Supertof geworden he!

HHL Magazine

Heb jij de eerste editie nog niet in huis? Ga dan als een speer naar de winkel want binnenkort komt editie twee en het magazine is al op meerdere plekken uitverkocht :) HHL magazine is oa. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Coop, Bruna, Ako, The Read Shop, de Bijenkorf en een heleboel creatieve winkel. Liever online bestellen? Dat kan natuurlijk ook. HIER in de webshop kun je het bestellen. Vanaf editie twee kun je ook meteen een abonnement nemen en dan krijg je een superfijne korting! Klik HIER om naar de abonnementen pagina te gaan…

Veel liefs Lies

2 reacties op “Boho deken HHL Magazine”

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Prachtig plaid. Lekker stoer!

 2. Handmade by Liane schreef:

  Zo mooi is deze, elke keer als ik het plaatje zie ben ik opnieuw verliefd?… ik heb nog nooit gehaakt met nld 20 maar lijkt me super fijn… dus ik ga dit prachtige deken zeker eens maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving