3 oktober 2019

Tiny House Liefde

Tiny House

Al jaren zat deze vraag in mijn hoofd. Hoe zou het zijn om in een Tiny House te wonen? In mijn dromen is het geweldig! Weinig rommel, bos om me heen en veel buitenleven. Ow en ook geen torenhoge woonkosten meer. Daar kan ik soms zo naar verlangen, maar is dat nou wel echt zo. Of word je na een paar weken gillend gek omdat je altijd op elkaars lip zit en omdat je vanwege de beperkte opbergruimte snel rommel krijgt. Mensen in mijn omgeving zeiden dat namelijk, dat kan jij niet met zo weinig spullen en je zou je zo vervelen. Omdat ik het niet uit mijn hoofd kreeg, moest ik het uitproberen. En wat blijkt, dat kan bij Droomparken

Tiny House
Droompark

Een Tiny house op een prachtige locatie vlakbij het bos die je kan huren. Dat was mijn kans om het te kunnen proberen en om het Tiny gevoel helemaal af te maken verhuren ze ook nog eens Tiny offices op het park. Toen ik dat las was ik helemaal verkocht. Ik ben momenteel namelijk hard aan het schrijven aan het november nummer van het magazine en ik kon wel wat rust en ruimte gebruiken. Dus zo vertrok ik op naar Otterlo waar Droompark de Zanding is gelegen. Meteen bij aankomst was er al een hele fijne en relaxte sfeer. Enorm veel geluk had ik ook met het weer want het was alle dagen strak blauw en zonnig. Daar is de natuur nog de baas, de eekhoorns klimmen zo voor je neus in de hoge bomen op het park. Zo tof om te zien, want die hebben wij in Rotterdam niet! En die rust heerlijk! 

Tiny House
Tiny House

Op naar mijn Tiny House voor het weekend, waar ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar was. En ja hoor, het was echt zo tof als ik dacht. Een heel stoer klein huisje met een prachtige houten buitenkant. Het blend helemaal in met de omgeving, zie je dat? Die prachtige bomen eromheen en de paden van boomschors die je naar je Tiny house leiden en ook nog een eens plek voor het maken van een kampvuur en een Hot tub. Ondanks dat het echt wel klein is, zit alles er wel in. Een fijne keuken waar je ruimte genoeg hebt om een heerlijke maaltijd klaar te maken, tegenover de keuken zit een bar met twee krukken waar je vervolgens lekker rustig kunt eten. Verder is er ook een badkamer met een ruime douche en toilet. In het voorste gedeelte van het huisje staat een bank en een tv. Voor het slapen gaan neem je de Tiny trap naar boven en duik je daar in je bed. In de trap zit meteen een hoop opbergruimte. Boven het bed zit een lichtkoepel waardoor je vanuit je bed naar de sterren kijkt. Alleen heel de dag werken aan de Tiny bar ;) zag ik niet helemaal zitten. 

Tiny Office

Dus ik ging al snel naar de receptie om de sleutel van mijn Tiny Office op te halen. Super benieuwd natuurlijk, want ik wist niet precies wat ik kon verwachten. Nou dat werd me al snel duidelijk, beter wordt het niet kwa werkplek hihi. Klein natuurlijk, maar ook hier zit alles in. Een goed bureau en fijne zit plek, Post It’s, pennenbak en zelfs een gestoffeerde vensterbank om in te hangen en ideeën op te doen. Op Instagram kun je een filmpje zien. Het uitzicht over een meer en de natuur zorgen voor rust, rust die vaak nodig is om inspiratie op te doen. Af en toe hopt er een eekhoorn voorbij. Hier kan ik wel blijven werken. Het was echt een cadeau aan mezelf, niet gestoord worden, echt meters maken. Ik denk dat ik mezelf dit minimaal één keer per jaar cadeau ga geven, want het was echt een verademing. 

Slow Living

Wat natuurlijk ook superfijn was, was het heerlijk zonnige weer. Daardoor was het wandelen van het Tiny house naar de Tiny office en weer terug een cadeautje. S ’avonds lekker wat eten in het goede restaurant op het park en tussendoor nog even naar de mini supermarkt voor een paar boodschapjes. Alles is gemakkelijk en binnen handbereik. Ik kwam er tijdens dat weekend weer achter hoe weinig spullen een mens eigenlijk nodig heeft en hoe heerlijk het is als je je maar op één ding hoeft te focussen. Ik heb niks van mijn spullen gemist en had graag nog veel langer gebleven. Het was gewoon echt weer wennen toen ik thuiskwam. Een Tiny House kopen zit er niet in, maar nu heb ik wel de mogelijkheid om er heel af en toe even te wonen en te genieten van die simpele slow lifestyle :) 

Tiny House

Kortom mocht je op zoek zijn naar een heerlijke vakantie in eigen land, of net als ik een paar dagen rustig wilt kunnen doorwerken aan een project in een rustige en inspirerende omgeving? Dit is echt een aanrader. Meer informatie vind je HIER op de site van Droomparken. Want de Tiny Houses staan niet alleen in Otterlo.

Fijne dag! 

Liefs Lies 

Sponsormelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving