fbpx


DIY herfstkrans

Ik ben graag met bloemen en planten bezig. Nu de herfst weer volop in gang is krijg ik meteen zin om mooie decoratie te maken met vondsten uit de natuur. Ik maakte deze prachtige herfstkrans met behulp van herfstdecoratie uit de Xenos webshop. Zo kun je meteen aan de slag met het maken van dit mooie accessoire, ook als je geen tijd hebt op buiten op zoek te gaan.

DIY herfstkrans

Het echte groen kun je of uit de tuin knippen of bij de bloemist halen. Gebruik bijvoorbeeld eucalyptus of olijf. Belangrijk is wel dat het groen een stevig steeltje heeft zodat je het gemakkelijk in het schuim van kransvorm kan prikken. Alle overige artikelen vond ik bij Xenos, zij hebben een heel groot assortiment met herfst decoratieartikelen. Wil jij een nog bontere variant maken? Ze hebben ook kleine appeltjes, mos en mini pompoentjes in het assortiment. En wat helemaal ideaal is, is dat de eikeltjes die ik gebruikte al een steeltje hebben zodat je ze gemakkelijk in de vorm prikt. 

DIY herfstkrans
Benodigdheden:
DIY herfstkrans
Werkwijze:

Het maken van deze krans is helemaal niet moeilijk, je bouwt hem stukje bij beetje op. Leg alle materialen voor je klaar op tafel. Het is belangrijk dat je steeds groepjes kan maken van de verschillende materialen zodat er een goede verdeling ontstaat. Knip het groen eerst allemaal in kleine stukjes, let er wel op dat er steeds een steeltje aan zit voor het steken. Begin nu met het opbouwen van de krans en zorg zo dat uiteindelijk heel het schuim bedekt is.

DIY herfstkrans

Begin met het groen dat je gebruikt als basis om het schuim weg te werken. Steek daarna ook de houten takjes in het schuim, verdeel deze evenredig over de krans, zij helpen ook om je dennenappels en eigenlijk op hun plek te houden en zorgen voor extra stevigheid. Verdeel vervolgens de eikeltjes en dennenappels over de krans en steek deze in het schuim. Ik knipte ook nog wat vergrijsde takjes uit een plantje in de tuin en stak deze voor extra opvulling in het schuim. Je zorgt met deze verschillende materialen voor een mooie diepte in je krans. Uiteraard kun je daarvoor ook ander materiaal gebruiken. Wie weet heb jij wel hulst in je tuin of gebruik je liever mos uit de webshop van Xenos.

DIY herfstkrans

Als de hele krans goed bedekt is kun je vanaf een afstandje nog even goed kijken of je geen plekjes bent vergeten. Vul deze indien nodig nog op met het groen of steek er wat extra eikeltjes bij. Dan ben je echt helemaal klaar en kun je van je kunstwerk genieten. Hier staat de krans te pronken op de salontafel en het staat zo gezellig. Ik ben benieuwd hoe jouw herfstkrans eruitziet, dus deel gerust een foto als je hem ook maakt.

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs Lies

Sponsormelding

Labels:, , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (1)

  • Avatar

    Ilse

    |

    Wat een leuke DIY weer, ziet er erg gezellig uit! Misschien ga ik er binnenkort ook wel mee aan de slag :)

    Reply

Laat een reactie achter