fbpx


Feestelijke kerstboomverpakking naaien

Een tijd geleden maakte ik al een toffe cadeauverpakking met behulp van de naaimachine. Lees hier gerust even terug als je die DIY hebt gemist. Deze keer werd ik gevraagd om voor de Ariadne at Home na te denken over een simpele DIY voor de feestdagen en bedacht ik een nieuwe versie van dat DIY project. 

DIY kerstboompjes naaien

Je kunt namelijk voor kleine cadeautjes echt hele leuke verpakkingen naaien. Eerder maakte ik al stervormen maar deze keer had ik ontzettend veel zin om met kerstbomen aan de slag te gaan. Deze verpakking is wel echt alleen geschikt voor kleine cadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad of leuke haarelastiekjes. Ook is het superleuke tafeldecoratie. Naai er bijvoorbeeld 2 pepermuntjes in en leg de papieren boom bovenop de borden tijdens de kerstdagen. Of een klein speeltje voor de kinderen die aanwezig zijn, wat confetti erbij voor nog meer plezier. Kids vinden het geweldig om dit na het eten op en te mogen scheuren. Gegarandeerd een succes!

Geen naaimachine? Dat kun je de boompjes ook met de hand dichtnaaien. Kost natuurlijk wel iets meer tijd. 

Benodigdheden:
 • Stevig papier 
 • Potlood
 • Vorm van een boom om overtrekken op het papier
 • Schaar
 • Naaimachine
 • Naaigaren (goud)
 • Confetti (optioneel)
DIY kerstboom verpakking
Werkbeschrijving:

Stap 2: Knip de vormen uit het papier. Je hebt per kerstboom pakje twee papieren boompjes nodig. Ik maakte er een aantal van verschillende afmetingen.

Stap 1: Begin met het tekenen van een boom op het papier. Dit kun je doen vanuit de losse pols, maar als je in google zoekt op kerstboom afbeeldingen kun je ook heel gemakkelijk een voorbeeld vinden. Trek dit vervolgens met potlood over op het papier. 

DIY kerstboom verpakking

Stap 3: Leg de twee papieren boompjes op elkaar en naai deze met behulp van de naaimachine voor de helft dicht. Stop nu eerst je mini cadeautje in het boompje en indien gewenst kun je er ook wat confetti bijstoppen. Naai dan ook de rest van de boompjes op elkaar dicht. Hecht daarna af en stop enkel nog even de draadeinden netjes weg in het boompje. 

DIY kerstboom verpakking

Klaar ben je! Laat je me weten of het bij jou ook zo’n succes was? Vind ik altijd superleuk om te lezen :) 

Fijne dag! 

Liefs Lies 

Labels:, ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (4)

 • Avatar

  Carine

  |

  Beste, waar kan ik het happyhandmadeliving magazine kopen, daarstraks bij standaard gevraagd maar die kende het magazine niet mvg carine

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   In principe in alle boekhandels, Bruna, ako, primera etc. Ze kunnen het ook altijd bestellen :)

   Reply

 • Avatar

  Handmadebyliane

  |

  Super leuk idee????

  Reply

 • Avatar

  Shirley

  |

  Super leuk weer Lisanne!

  Liefs Shirley x

  Reply

Laat een reactie achter