fbpx


DIY Pompoen plank maken

De herfst is weer volop aan de gang en ook Halloween staat alweer voor de deur. De meeste Halloween dingen vind ik maar griezelig haha, maar van pompoenen word ik altijd erg blij. Die echte pompoenen vind ik zo mooi en daar stijl ik graag mee in huis. Toen Black and Decker me uitdaagde voor een toffe herfst DIY wist ik dan ook meteen wat het moest worden…een pompoen! En wel een pompoenplank. 

DIY pompoen plank

Te leuk toch voor in huis! Gebruik deze pompoenplank als decoratie met leuke kaarsjes erop, als dienblad voor je kop thee met lekkere herfstchocolade. Of wat dacht je van deze plank als snijplank (let dan wel op welke houtsoort je gebruikt). Ik ben echt helemaal happy met het resultaat. Wil jij ook graag aan de slag? Hieronder lees je de DIY beschrijving. 

DIY pompoen plank
Benodigdheden
  • Black and Decker 18V Pendeldecoupeerzaag
  • Black and Decker Workmate® 1000 vouwbare werkbank
  • Black and Decker 18V Mouse® detail accuschuurmachine
  • Houten plank (ik gebruikte een plank van 2 cm dikte)
  • Potlood en tape
  • Voorbeeld pompoen vorm
  • Veiligheidsbril en handschoenen
  • Verf
DIY pompoen plank
Stappenplan:

Stap 1: Begin met het zoeken naar een voorbeeld vorm. Ik zocht online naar pompoen tekeningen die ik mooi vond van vorm. Print deze uit in de gewenste grootte en knip ze uit het papier zodat je de pompoen vorm kunt overtrekken op het hout. Plak de vorm eerst vast op het hout met behulp van tape, zo voorkom je dat het gaat schuiven. Trek de lijnen vervolgens over op het hout, zodat je weer waar je moet zagen. 

DIY pompoen plank

Stap 2: Zorg dat al het gereedschap klaar ligt. Dat je Black and Decker Workmate werkbank klaar staat en dat je alles bij de hand hebt wat je verwacht nodig te hebben. Veiligheidsbril, handschoenen, flesjes water en ga zo maar door…dan kun je met het echte DIY werk beginnen. Deze Workmate werkbank is overigens echt een aanrader. Je kunt het hout er in vastzetten zodat je gemakkelijk kunt zagen. Ook hoef je niet te bukken of in rare houdingen te staan. Het is echt een ideale toevoeging aan ons gereedschap, daarnaast is hij opvouwbaar waardoor hij ook niet veel ruimte inneemt.

DIY pompoen plank

Stap 3: Zaag de pompoen vorm uit het hout. Met de Black and Decker Pendeldecoupeerzaag gaat dit heel gemakkelijk. Zaag eerst de makkelijke lijnen uit en zaag overtollige stukken weg zodat je gemakkelijker bij de moeilijke hoekjes kunt komen. Zaag rustig en beheerst om het mooiste resultaat te krijgen. Je pompoen plank begint er nu op te lijken he! 

DIY pompoen plank

Stap 4: Schuur met behulp van de schuurmachine de randen van je pompoen plank mooi glad. Zorg dat alle splinters of scherpe randjes mooi afgewerkt zijn. 

DIY pompoen plank

Stap 5: Indien gewenst kun je de plank ook nog in een toffe kleur verven, als je hem gaat gebruiken als snijplank zou ik dat niet doen hoor haha. Maar als dienblad of als decoratie staat het wel echt superleuk in een mooie herfstkleur. Omdat je maar heel weinig verf nodig hebt, heb je met een verftester al genoeg. Ik koos voor een mooie donkergroene en herfstgele teint. 

DIY pompoen plank

Nu is je pompoen plank klaar om te gebruiken! Je kunt er leuk mee stijlen zoals ik deed. Leg hem op de salontafel met je favoriete herfstkaarsjes erop. Of geniet lekker van je favoriete warme herfstdrankje en pompoen chocolade. Heel veel plezier ermee! 

Liefs Lies 

Sponsormelding

Labels:, , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter