fbpx


Kreadoe ‘19 trends en tips

Afgelopen woensdag was het weer zover, de eerste dag van de Kreadoe 2019 en ik mocht gelijk deze eerste dag aanwezig zijn. Zoals ik in mijn vorige Kreadoe blog al schreef kon ik niet wachten om een rondje te maken over dit immense event. Ik was super benieuwd wat voor toffe nieuwe items en of technieken ik zou spotten.

Dit jaar zijn het zelfs drie hallen die totaal gevuld zijn met allerlei creatieve stands, workshops tafels en nog veel meer. Ook zijn er diverse theaters ingericht, dat vond ik echt tof om te zien, dit zijn hele grote tenten met daarin één bepaald onderwerp uitgelicht. Zoals Knipmode of cupcakes maken. Ik deel in dit bericht graag mijn hoogtepunten met jullie.

Ik kreeg het gevoel dat er dit jaar heel veel handletterstands aanwezig waren. Meer dan de voorgaande jaren, het lijkt dat deze trend dus nog steeds groter wordt. Er was ook een groot Handletter Theater gemaakt waar je workshops kon volgen. Echt tof om te zien, mijn favoriet op dit gebied was dit jaar Gouden Lijntjes, ik vind de kleurrijke verfijnde illustraties echt prachtig. Hoe zij haar reizen vastlegt in een illustratie vind ik zo tof om te zien! Neem gerust een kijkje op haar site, ze geeft ook los van de Kreadoe workshops.

Een aantal van mijn favoriete stands zijn elk jaar hetzelfde. Ik ben gek op het inpakken van cadeautjes en elk jaar zijn er een aantal shops aanwezig waar je heel mooi materiaal kunt scoren. Mijn favoriet Bedijs sla ik nooit over. Ook bij Leuke Lintjes en Kimya kun je toffe materialen scoren. Om voor deze shops naar de Kreadoe te gaan heeft echt een toegevoegde waarde. In de shop kun je niet altijd alle kleine onderdelen die ze verkopen terugvinden en op de beurs kun je heerlijk rondkijken in hun mini winkeltjes. Ik kocht er hele schattige kleine gouden kerstboompjes voor op cadeautjes. Love it!

Dan natuurlijk de wol hoogtepunten. Elk jaar staan er weer enorm grote stands van de grote wolmerken. Zo ga ik altijd langs bij Durable die er nu stonden met hun nieuwe garen de Cosy Extra Fine. Ik ga meteen eens bedenken wat voor toffe projecten ik daarmee kan maken :) Wolplein had ook weer een geweldige stand dit jaar, ze hebben zoveel mooie garen en pakketten bij zich. Echt een aanrader vanwege de speciale beursaanbiedingen ook. En alsof het allemaal niet gek genoeg was, kon je bij Scheepjes zelfs een auto winnen.

Dit jaar was Katia Yarns (Spanje) voor het eerst aanwezig op de Kreadoe. Zo gaaf om te zien dat ook deze merken steeds meer zichtbaarheid krijgen op de Nederlandse markt. Het is een prachtig merk waar ik graag mee werk, dus ik vond het superleuk om te zien welke gezichten er achter dit merk zitten! Voor Katia Yarns ontwierp ik twee projecten voor hun Premium Designers magazine, een stoere deken en kussenhoes. Zo tof dat ze dat ook mee hadden naar de beurs.

Foto: Katia Yarns

Naast al deze te gekke merken met hun collectie ben ik groot fan van het Goedgemutste breitheater van Innocent Drinks. Samen met het ouderen fonds hebben ze een te gekke actie lopen waarbij je mutsjes kan breien/haken voor het goede doel. Deze mutsjes worden op de Innocent drinks geplaatst en komen zo in de schappen. Tijdens Kreadoe zijn ze samen met elke dag een andere breiclub uit Nederland aanwezig in het theater. Al deze oma’s zitten dus heerlijk heel de dag mutsjes te breien. Mijn oma breit ook al jaren mee voor deze leuke actie. Ik vind het echt tof om te zien hoe deze actie bijdraagt aan minder eenzaamheid onder ouderen. Het is ook nog eens een superleuke bezigheid. Wil jij ook meehaken of breien? Klik dan even HIER voor de uitleg en het patroon.

Foto: Innocent

Dan de technieken, ik moet eerlijk bekennen dat ik geen nieuwe hippe technieken hebt gezien. Wel zie ik steeds vaker Punchen voorbij komen en ook Macramé is steeds zichtbaarder op de Kreadoe. Heerlijk toch! Want je kunt er echt te gekke projecten mee maken. We hebben dus ook nog even geen nieuwe technieken nodig want er staat nog zoveel op mijn lijstje haha. En dat zal bij jullie vast niet anders zijn…

Ben jij ook geweest? En zag jij nog dingen die ik ben vergeten te noemen? Laat dan vooral even een reactie achter onder dit bericht, zo kunnen we elkaar weer inspireren.

Liefs Lies

Labels:, , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter