fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
3 december 2019

DIY droogbloemen krans

droogbloemen krans

Droogbloemen zijn hot! Een hele tijd zag je ze eigenlijk niet meer voorbij komen maar nu zijn ze weer onmisbaar in een boho interieur. Ik vind ze prachtig, vooral die pluimen en koren die zo’n mooie natuurlijke beige kleurenpallet hebben. Ik had en al 2 in een hoge vaas staan toen ik bij NoaMay Living was en daar een geweldig aanbod zag liggen in verschillende pluimen. 

NoaMay is sowieso een bezoekje waard, want wat een heerlijke loods vol met prachtige spullen. Je kunt er niet alleen heel fijn shoppen maar ook heel veel inspiratie opdoen. De ruimte is echt ingericht met de meest prachtige aankleding. Daarnaast shop je er prachtige accessoires die allemaal een verhaal hebben omdat de eigenaresse ze uit het buitenland haalt. 

Toen ik daar was en al die droogbloemen en pluimen zag werd ik direct enthousiast over het maken van een DIY, een toffe krans. Ik kan ik al die spullen die ik maak niet zelf houden, mijn huis is simpelweg niet zo groot. Omdat de eigenaresse zelf niet veel tijd heeft om dingen te maken maar het wel een heel gaaf idee vond wilde ze de krans als ie af was graag in de winkel hangen. Nou dat is toch de perfecte oplossing kan ik iets moois maken en er deze blog over schrijven en kan hij daarna pronken in de prachtige NoaMay winkel. Er kwamen meteen heel wat vragen mijn kant op of ik er nog meer had en of ik ze niet op bestelling maakte. Helaas is dat voor mij ook niet mogelijk gezien het tijdgebrek. Maar ik kan je wel helpen met deze blog. Dus wil jij ook graag zo’n toffe krans, hieronder leg ik je uit hoe je hem zelf maakt. Ik heb hieronder opgeschreven wat ik heb gebruikt maar natuurlijk kun je dat helemaal naar eigen wensen aanpassen.

droogbloemen krans
Benodigdheden:
 • Metalen ring (doorsnede 35 cm)
 • Droombloemen en pluimen (gemiddeld 4 pluimen en ongeveer 2 a 3 bosjes droogbloemen)
 • Schaar
 • Kniptang
 • IJzerdraad
 • Stofzuiger ;-)
Werkwijze:

Leg eerst alle materialen klaar op tafel. Pak de bosjes droogbloemen uit en zorg dat je ze gemakkelijk kunt pakken. Zet de ring rechtop op schoot (tegen de tafel) en knip stukjes van het ijzerdraad af (ongeveer 8 a 10 cm). 

Oké, nu ben je klaar om te beginnen :) 

Begin met het vastzetten van de eerste grote pluim, knip de steel af tot op ongeveer 15 cm en leg deze op de metalen ring. Het kan goed zijn dat je de steel iets moet knikken om hem in de ronde vorm te krijgen dit is geen enkel probleem. Zet de steel nu goed vast door het ijzerdraad en strak omheen te wikkelen. Nu ga je vervolgens dat ijzerdraad uit het zicht werken. 

droogbloemen krans

Verzamel een bosje met verschillende droogbloemen. Knip ook deze steeltjes kort af, leg het bosje deels over de pluim heen, je bedekt er de steel van de pluim mee en dus ook het ijzerdraad. Zet dit bosje bloemen ook vast door er een stuk ijzerdraad omheen te wikkelen. Je werkt dus dakpansgewijs om de hele ring te bedekken met de bloemen en pluimen. Op deze manier zie je het ijzerdraad niet zitten. 

Ga zo door totdat de ring helemaal bedekt is. Verdeel de pluimen evenredig over de ring zodat je een mooi vol geheel krijgt. Eenmaal aan het einde aangekomen is het even iets lastiger om het ijzerdraad weg te werken. Want van het laatste groepje bloemen moet je de steeltjes wegweken onder de eerste pluim. Dit is even gepriegel maar lukt zeker wel en voor het mooiste resultaat zal je dus even moeten pielen (is dit een woord?). 

droogbloemen krans
Afwerking

Als laatste maak je van een stukje ijzerdraad nog een ophanglusje. Vouw het dubbel en leg het over de ring met de vouw naar beneden, haal nu de twee uiteinden door de lus heen zodat het meteen vastzit om de ring. Haal de uiteinden uit elkaar en maak er een lusje van. Draai de puntjes on elkaar heen vast.

Je prachtige droogbloemen krans is klaar om op te hangen! Alleen nog even met de stofzuiger door de kamer want de bloemen maken best een beetje rommel. Veel plezier ermee!

Liefs Lies 

3 reacties op “DIY droogbloemen krans”

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Prachtige krans!
  En wat een mooie foto’s van de winkel. Zo sfeervol.

 2. Marloes schreef:

  Ah hele gave blog, DIY is weer helemaal hip en zo ook gedroogde bloemen! We hebben enkele producten aan de webshop toegevoegd om zelf een krans of andere creaties te maken: https://www.droogbloemenwebshop.nl.

  Ga zo door!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving