HHL magazine
Yes, er komt weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
24 december 2019

DIY Kerstsok versieren

DIY kerstsok versieren

De laatste DIY van dit jaar :) Ik heb echt superveel zin om volgend jaar weer aan de slag te gaan, maar ik heb nu toch ook echt wel veel zin om even een paar dagen te genieten van familie en hun gezelligheid!

Maar natuurlijk niet voordat ik deze simpele en leuke DIY met jullie deel. Ik vind het altijd zo’n gezellig gezicht, die kerstsokken aan de openhaard. Ik heb geen openhaard en ik weet ook niet of dat verstandig zou zijn met deze sokken haha. Maar ik kan ze wel heel gezellig aan de kast hangen. Met behulp van restjes (franje)band en pompons maak je zelf hele vrolijke en hippe kerstsokken.

DIY kerstsok versieren
Benodigdheden:
 • Kerstsok (verkrijgbaar in de hobbywinkel)
 • Bandjes
 • Franjes
 • Pompons
 • Naald en draad
 • Schaar

Werkwijze:

Deze sokken maak je heel gemakkelijk zelf. Je hebt er alleen maar leuke restjes band en/of kant voor nodig waarmee je de sok versiert. Je naait alles met de hand op de sok dus het is best een klusje. Maar zo krijg je wel het mooiste resultaat. Het makkelijkste is van boven naar beneden te werken.

Zet stipjes op de sok om aan te geven waar je de pompons wil vastnaaien. Dit helpt om het gewenste resultaat te krijgen. Naai ze dan één voor één vast op de kerstsok. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

DIY kerstsok versieren

Verdeel de pompoms random over de sok, of maak er juist een leuk patroon mee. Je kunt je helemaal uitleven met dit DIY project :) Ik ben benieuwd naar jouw versie, dus deel die gerust met me!

Met dit bericht begint mijn mini kerstvakantie. Ik heb niet echt vakantie hoor :) Ik ga vooral lekker vooruit werken voor 2020! Want ja, een nieuw magazine en een nieuw boek staan natuurlijk al heel snel op de planning. En ook op mijn blog beginnen weer vele nieuwe samenwerkingen. Zo mag ik volgend jaar oa. voor Sostrene Grene aan de slag..en dat is één van mijn favo winkels. Zoveel zin in!

Ik wens je nu eerst hele fijne kerstdagen en een spetterende jaarwisseling! en ik zie je hier heel graag weer terug in 2020 na de kerstvakantie! Dan gaan we er weer een feestje van maken.

-X- Lies

3 reacties op “DIY Kerstsok versieren”

 1. Jeanette Renting schreef:

  Vrolijk kerstfeest en een sprankelend 2020!!

 2. Linda schreef:

  Leuk Lisanne,
  Wat een toffe dingen verzin je toch. Ben benieuwd naar je boek. En wauw een leuke samenwerking met Sostrenegrene …hoe cool. Ook een favo winkel van mij! En als het goed is ploft je nieuwe magazine lekker bij mij op de mat!
  XX Lin – hipenhandgemaaktbylin

  • Lisanne Multem schreef:

   Zo gaaf om te horen! Ik geniet ook zo van die leuke projecten en samenwerkingen :) En ja het boek wordt zooo cool! Kannie wachten hahaha XX lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving