fbpx


DIY wanddoek Rudolph

Ik ben gek op DIY projecten voor de feestdagen! Je vindt hier op mijn blog dan ook al vele toffe Kerst DIY ideeën. En ook dit jaar had ik zin om weer aan de slag te gaan. Mijn favoriete figuren tijdens de kerst zijn simpel, rendieren en bomen! Die gaan nooit vervelen. Elk jaar weer word ik helemaal happy van hen. 

DIY wanddoek Rudolph

Daarom maakte ik voor deze kerst een rendieren wandhanger voor aan de muur. En dit DIY is echt supersimpel en snel te maken. Dus ook jij hebt hem zo nog aan de muur voor de feestdagen.

Benodigdheden:
 • Restje garen voor pompon
 • Stof (linnen) van de juiste afmeting (50x40cm)
 • Houten lat (40cm)
 • Zwarte stift
 • Naaimachine
 • Naaigaren
 • Stuk draad voor ophanglus
 • Nietapparaat
 • Schaar
 • Naald
Werkwijze:

Je denkt nu misschien, ik heb wel een heleboel spullen nodig. Maar voor veel onderdelen heb je niet veel nodig en kun je dus ook een restje gebruiken. Bijvoorbeeld het touw voor de ophanglus en de wol voor de pompon. De stof zelf was bij mij ook een reststuk dat de markt meneer voor een prikkie aan me verkocht. In plaats van een houten lat van de bouwmarkt kun je eventueel ook een tak of een liniaal gebruiken.

Stap 1: Begin met het op maat knippen van de stof. Mijn doek is 40 cm breed en 50 cm hoog. Maar ik gebruik de stof dubbel zodat ik bovenaan een tunnel kan stikken voor de houten lat. Dus je hebt totaal 100 cm hoogte bij 40 cm breedte nodig. Strijk de stof mooi glad voordat je begint, het mag heus wel iets kreukelen hoor, maar zo haal de meeste kreukels eruit.

Stap 2: Vouw de lap dubbel en stik de dichte kant, ongeveer 3 cm (pas eventueel aan, aan de breedte van jouw houten latje) vanaf de bovenkant aan elkaar. Er ontstaat zo een tunnel en daar doe je de houten lat straks in voor het ophangen.

DIY wanddoek Rudolph

Stap 3: Pak de zwarte stift en teken het gezicht van Rudolph op de stof. Ik tekende 2 ronde oogjes en 2 gewei takken. Maak vervolgens een hele grote pompon voor de neus van Rudolph en naai die in het midden onder de oogjes op het doek. Let op dat je alleen door de eerste laag stof naait zodat de achterkant van het wanddoek mooi glad blijft.

Stap 4: Als laatste ga je nu zorgen dat je het wanddoek kunt ophangen. Steek de houten lat in de tunnel van de stof. Meet op wat precies het midden is van je wanddoek. Zet daar een stipje zodat je weet waar je moet nieten. Pak je stuk koord of touw voor de ophanglus en maak daar een lus van door er een knoop in te leggen, een dubbele knoop kan ook want het wanddoek moet wel blijven hangen. Nu pak je het nietapparaat en niet je de ophanglus precies in het midden vast aan de houten lat. Door de stof heen dus.

DIY wanddoek Rudolph

Klaar ben je! Jouw Rudolph kan aan de muur :) Zo gezellig he dat lieve snuitje in de woonkamer. Wij wensen je alvast heerlijke feestdagen, maar komen de komende week nog bij je terug met nog een snelle en hele leuke kerst DIY.

Liefs Lies

Labels:, ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (1)

 • Avatar

  Arja

  |

  Wat een leuke diy ?

  Reply

Laat een reactie achter