15 december 2019

Party shawl

Party shawl haken

Deze sjaal is het perfecte accessoires voor de feestdagen. Draag hem op je favoriete feestjurk of glittertop zodat je hals en schouders lekker warm blijven. En zijn de feestdagen voorbij. Ook buiten bij je winterjas staat hij super. Hij is op verschillende manieren te dragen. De subtiele sparkle in dit prachtige garen helpt je de winter wel door en geeft je meteen een gezonde glow. 

Benodigdheden:
  • Haaknaald 6 mm
  • 5 bollen Lala Berlin Shiny in een kleur naar keuze (015)
  • Schaar
  • Stopnaald 
  • Meetlint 
Werkwijze:

Zet om te beginnen 35 lossen op, doe dit lekker los zodat je haakwerk niet gaat trekken. 

Toer 1: Haak 2 stokjes in de derde losse vanaf de haaknaald. *Sla de volgende losse over. Haak in de losse daarna 2 stokjes.* ga zo door tot het einde van de toer, sla de één na laatste losse over en sluit af met 1 stokje in de laatste losse. 

Toer 2: Haak 3 lossen en keer je werk. Haak 2 stokjes in het midden van de twee stokjes van de vorige toer. Herhaal dit de gehele toer en sluit af met een stokje in de laatste steek (de 3 lossen van de vorige toer). 

Herhaal toer 2 totdat je sjaal een lengte heeft van ongeveer 1,60 meter. Let op dat het aantal toeren dat je in totaal haakt deelbaar is door 10. Dit is nodig om zo met de rand goed uit te komen. 

Party shawl haken
Voor de rand:

Haak nu verder op de lange zijde van de sjaal. Haak eerst 3 lossen om hoogte te creëren voor de stokjes. Haak daarna op elke toer 1 stokje. Ook dit totaal aantal stokjes aan de zijkant van de sjaal moet deelbaar zijn door 10. 

Boog 1: 

Toer 1: Haak 5 halve vasten tot je bij het 5e stokje bent. Haak daarop 10 dubbele stokjes (dus in dezelfde steek). Je hebt nu de eerste mini boog gehaakt, zet deze boog vast met 1 halve vaste in een stokje van de vorige toer op de sjaal. Haak dan drie lossen en keer je werk. 

Toer 2: Haak in elk stokje van de boog nu 2 dubbele stokjes. Zet ook deze boog vast met 1 halve vaste in een stokje van de vorige toer op de sjaal. Haak dan 1 losse en keer je werk. 

Toer 3: Haak 1 vaste in elke steek van de boog. 

Je eerste boog is nu klaar! Haak zo verder totdat aan deze zijde van de sjaal overal een boog zit. Herhaal daarvoor toer 1 t/m 3 van de rand. Ik haakte in totaal 11 bogen. Maar pas dat aantal gewoon aan naar jouw aantal toeren en stokjes aan de zijkant. 

Party shawl haken

Hecht daarna de draad af. Als laatste maak je fransjes aan de bogen. Begin daarmee halverwege de eerste boog. Maak een franje van ongeveer 12 cm lengte in elke steek langs de gehele zijkant van de sjaal. Let op de 12 cm is de lengte in het midden van de boog. De franjes aan de zijkanten van de bogen moeten dus langer worden als je alle franjes op gelijke lengte wilt krijgen. Anders lopen je franjes ook in bogen. Stop halverwege de laatste boog. Omdat de laatste franjes anders naar buitengaan staan.

Party shawl haken

YEAH!! Party girl! Jij bent nu helemaal klaar om te shinen. Wil jij het Shiny garen shoppen voor deze sjaal? Of misschien nog wel voor een mooi ander winter pakket? Bij Knottenwol vind je het complete assortiment van Lana Grossa. En wat helemaal gaaf is, van Francis mag ik één van jullie blij maken met 5 bollen Lala Berlin Shiny in een kleur naar keuze zodat je meteen aan de slag kan.

Wil je kans maken? Laat dan een reactie achter onder dit bericht! As. donderdag hoor je of je hebt gewonnen!

X Lies 

38 reacties op “Party shawl”

  1. Ingrid Terpstra schreef:

    Wow die is gaaf! En precies mijn kleur! Ik zou het pakket heel graag willen winnen ?! Fijn “shinen” !

  2. Annerieke schreef:

    Wauw wat een prachtige sjaal en wat lief dat je het patroon deelt! Ik houd van deze groene kleur dus zou het garen wel willen in de kleur die jij hebt gebruikt!

  3. Astrid schreef:

    Wat een gave sjaal. Zout het heel leuk vinden om de wol te winnen en dat mijn eigen sjaal mee te maken

  4. Miriam schreef:

    Ik haak aan bij deze geweldige actie en dan hou ik de sjaal voor mezelf!

  5. Brigitte Beckers schreef:

    Geweldig..wat een leuke shawl. Wil ik wel winnen..kan ik meteen beginnen!!

  6. Willy schreef:

    Wat een prachtige sjaal!
    Ik wil graag een gokje wagen.
    Bedankt en groetjes.

  7. Marjan schreef:

    Wat een geweldig mooie sjaal en ook nog eens op totaal verschillende manieren te dragen. Super om te winnen en dan ook nog eens mijn lievelingskleur groen !

  8. Dori schreef:

    Wat een prachtige shawl, ga hem haken voor mijn vriendin, die heeft na een rotjaar wel een opkikker verdiend

  9. Christine schreef:

    Super leuke sjaal, ik doe graag mee!

  10. Ellen schreef:

    Prachtig!
    Dit is echt een kleurtje voor mij.
    Wat zou het leuk zijn om dit pakket te winnen.
    Ik heb een operatie voor de boeg, dan heb ik mooi tijd om deze mooie shawl te haken.
    Fijne dag verder. ?

  11. Mirella Groeneveld schreef:

    Wat een mooi garen en wat een leuke sjaal!
    Ik wil wel het garen winnen om ook zo’n supertoffe creatie te maken.

  12. Margaret schreef:

    Prachtig shawl. Ik ken dit garen niet, maar het ziet er mooi uit. Is het ook lekker zacht? Deze sjaal is echt een feestje. Bedankt voor het gave patroon. De afgelopen weken heb ik voor familieleden veel sjaals en mutsen gehaakt. Deze feestelijke sjaal moet ik maar eens voor mezelf haken.

    Groetjes en fijne zondag, Margaret

    Groetjes en fijne zondag, Margaret

  13. Carla schreef:

    Wat een mooi garen! Daar wil ik wel een mooie sjaal van maken.

  14. Marian schreef:

    Dan kom ik dit patroon tegen op een regenachtige zondag En jeuken mijn handen om gelijk te beginnen.

    Geen 100% geschikt garen in huis maar toch een bolletje gepakt om te kijken hoe t patroon “gaat”.
    Na een uurtje haken kan ik zeggen dat t een fijn patroon is en dat ik graag het wol pakket zou willen winnen.

  15. Ellen schreef:

    Wat een gave feestelijke sjaal…. wowohoho…. dat is een mooie give away…
    Ik ga voor kleur 2… de aubergine…. helemaal mijn kleurtje… Prachtig…. leuk dat je dit mag doen Llsanne!

  16. Arja schreef:

    Mooier kan deze dag niet eindigen, en die kleur van jouw is de bom ❤️ Hoop dat Santa me dit gunt ? Niks in huis om het patroon al te proberen, soms kan je echt meteen ergens voor vallen. Echt een pracht van een sjaal waar je de show mee steelt. Heb er zelfs een truitje voor, zit ik me te bedenken, jubelt op haar stoel.

  17. Sylvia schreef:

    Wat een superleuke sjaal/stola :-).

  18. Jeanette Renting schreef:

    Oh wat weer een leuke give-away Lisanne. Echt iets voor deze tijd van het jaar. Het lijkt mij ook een mulit-functionele sjaal.

  19. Lydia schreef:

    Wat een leuke sjaal! Een heel origineel patroon. Die rand maakt hem echt bijzonder. Samen met het prachtige glansgaren wordt het een eyecatcher. Ik doe graag mee met deze winactie.

  20. georgina schreef:

    Wat een prachtig garen. Het patroon heb ik doorgelezen en zie ik helemaal zitten. Heel duidelijk geschreven.
    Ik duim voor mezelf…en voor mijn dochter voor wie de sjaal bestemd is!

  21. Emily schreef:

    Wat een super gave sjaal. Ik ga deze sws maken. Ik doe graag mee aan de give-away. Ik vind de kleur die je gekozen hebt ook super gaaf. Staat je goed.
    Fijne maandag.

    Lieve groetjes,
    Emily

  22. C Raben schreef:

    Een mooi pakket die ik graag zou winnen. Na de sjaal te maken zal ik deze weer weggeven aan iemand die het weer verdiend maar het zelf niet kan maken..
    Zo maak ik 2 mensen blij mee

  23. Carina schreef:

    Een mooi pakket die ik graag zou winnen. Na de sjaal te maken zal ik deze weer weggeven aan iemand die het weer verdiend maar het zelf niet kan maken..
    Zo maak ik 2 mensen blij mee

  24. Marianne schreef:

    Prachtige sjaal, die zou ik graag willen maken!!?

  25. Tineke schreef:

    Prachtige shawl! Jullie hebben steeds zulke mooie voorbeelden zodat je het eindresultaat al goed kan inschatten. Ik doe graag mee met de give-away

  26. Sonja schreef:

    Wat een mooie sjaal! De kleuren vind ik ook super. Ik ben meestal honk vast wat de kleuren betreft maar deze kleuren vind ik prachtig! En een erg mooi patroon.

  27. Esther schreef:

    Wow, was gelijk weg van deze sjaal/omslagdoek toen ik hem in de nieuwsbrief van Knotten zag staan. En nog haken ook, helemaal toppie!! Bedankt dat je het patroon gratis met ons wilt delen!! Ik doe graag mee met de loting en anders probeer is zelf nog even wat bolletjes te scoren zodat ik hem met de kerst misschien nog wel aan kan… al hoewel dat wel heel kort dag begint te worden :-P Maar hij is echt super gaaf!

  28. Anja van den Kieboom schreef:

    Wat een geweldige sjaal en zo te zien geen ingewikkeld patroon (ben nog maar een beginneling vind ik zelf). Ik ga voor de kleur mosterdgeel. Zo van deze tijd en geweldig bij mijn nieuwe zwarte jas!

  29. Digna schreef:

    Ik heb voor de kerst een mooie jumpsuit gekocht en daar zou deze sjaal mooi bij staan. Maakt niet uit of het voor de winter wordt, kan van de zomer of volgende winter ook. Erg leuk!

  30. ilse schreef:

    Wat een heerlijke sjaal om te zien. En volgens mij nog snel te maken voor de feestdagen. Zou graag de wol winnen om dan te kunnen stralen.

  31. Hanneke schreef:

    Super mooi, deze glittersjaal. De kleur maakt echt party-waardig! Lijkt me tof om m zelf te kunnen maken. Ik doe dan ook graag mee aan deze winactie!

  32. Nadia Verbeeck schreef:

    Alweer zo’n prachtig ontwerp van jouw hand en het lijkt me ook ”schitterend’ garen ! Het lijkt me een heerlijke sjaal om te m( h )aken en ik hoop dan ook echt dat ik een kansje maak om de mooie bolletjes ervoor te mogen winnen,, hoewel ik in België woon… . Ik ben dan ook nog eens jarig met Kerstdag, en bovendien rolwagen-patiënte, dus deze Shiny Shawl zou in mijn geval dan ook hét ideale geschenk zijn, om tijdens de Feestdagen ( en erna ) mee te kunnen ‘schitteren en shinen’, en zodoende de aandacht even weg te halen van mijn wielen en mijn stoel, zodat ze die avond terug de gewoon de vrouw kunnen zien die ik hiervoor was … Ik zie het al hélemaal voor me …. Bij deze rest er me dan ook niet veel meer dan jou en ook de mensen van ‘Knotten’ te bedanken voor deze unieke kans en jullie en iedereen die je nauw aan het hart ligt, alvast Fijne Feestdagen te wensen, een Gezellig Kerstfeest en een gezond, gelukkig, creatief en vooral liefdevol 2020 ! ❤️?❤️

  33. Ans Vogelenzang de Jong schreef:

    wat een heerlijke zachte wol en het glinsterd zo mooi, ik ben verliefd op dit model.Hij is zo apart daar kun je wel mee voor de dag te komen!

  34. Jessica schreef:

    Mooie sjaal! Gelijk zin om weer te gaan haken, na een lange tijd…?

  35. Anna-linde schreef:

    Jaaa wauw deze shawl zou perfect passen bij mijn nieuwe winterjas! Ik doe graag mee :)

  36. Michelle Voerman schreef:

    Wat een mooie shawl en de kleur ook! Ik doe graag mee aan deze win-actie! Succes allemaal! ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving