26 mei 2020

DIY Webbing kast

DIY webbing kast

Webbing is HOT!! En ik vind het werkelijk prachtig! Het ziet er zo mooi natuurlijk uit en past heel goed bij de rest van ons interieur. Je kunt de meest prachtige webbing kasten gewoon in de winkel kopen natuurlijk. Maar hé, ik zou geen DIYer zijn als ik niet dacht…mmm zou ik dat niet zelf kunnen maken? En dan het liefst met een tweedehands kast.

DIY

Voor het mooie merk Rust Oleum verf mag ik dit jaar een aantal DIY projecten met jullie en je raadt het vast al. Het tweede DIY project waar ik mee aan de slag ging is een webbing kast. Het eerste project waren deze Te Gekke DIY salontafeltjes. Ik scoorde dit leuke tweedehands kastje via Instagram en ik zag het meteen helemaal voor me. Ik wilde die mooie natuurlijke webbing combineren met één van mijn favoriete kleuren, Eucalyptus!

Aan de slag!

Ik begon met het opschuren van de kast en met het verwijderen van de binnenste panelen van de deuren. Voor dit klusje heb je een elektrische zaag nodig en de daarbij behorende veiligheidsartikelen. Het verwijderen ging echt heel makkelijk, nadat we een gat hadden gezaagd in het midden van het paneel kwam het al los te zitten en zo konden we het stuk voor stuk makkelijk verwijderen.

Daarna kun je aan de slag met het verven van de kast. Maak de kast wel eerst even stof en vetvrij met een ontvetter. Dan begin je de metamorfose echt al goed te zien. Ik verfde de kast in totaal twee keer met de Rust Oleum Chalky Finish meubelverf in de kleur Eucalyptus. Het is een fijne dikke en matte verf die goed dekt en een krijtverf effect geeft. De tweede laag was wellicht niet eens nodig geweest, maar ik ben altijd bang dat ik er dan net een stukje afstoot.

Daarna deed ik er ook nog een laagje vernis overheen. De Rust Oleum meubelvernis is perfect voor over de Chalky verf. Zo bescherm je het meubel meteen tegen vlekken en krassen. Wel fijn na al het werk dat je erin hebt zitten.

Nadat de hele kast is geschilderd en de verf helemaal droog en uitgehard is, kun je er de webbing in gaan maken. Ik kocht de webbing online en het komt binnen op een rol. Meet de afmeting van de deuren goed op en reken aan alle vier de kanten een stuk overlap. Ik hield daar minimaal 2 cm voor aan. Knip het webbing dan op maat met een scherpe schaar. Leg de webbing stukken aan de binnenkant van de deur en niet deze met het nietpistool zo strak mogelijk vast aan het hout. Hier heb je wel een paar extra handen voor nodig, want dit vergt echt wat kracht. Als één iemand het webbing zo strak mogelijk vasthoudt kan de ander het vastnieten. Klaar ben je!

Vind je hem ook niet helemaal de Bom geworden?! Ik ben er echt mega happy mee en het is totaal niet moeilijk. Ik vind de combinatie van de kleur en het webbing zo mooi staan. Zo tof om te zien hoe je van een oud kringloopkastje zo een prachtige hippe nieuwe variant kunt maken. Recycle is zo COOL!!

De producten van Rust Oleum bestel/koop je gewoon bij de bouwmarkt in de buurt. Mocht jij ook aan de slag willen met zo’n te gek project :)

Liefs Lies

11 reacties op “DIY Webbing kast”

 1. Lotte schreef:

  Dit is echt héél mooi geworden. Dat kastje zou zo in mijn living mogen staan.

 2. Carla schreef:

  Super leuk geworden. Heb dit ook al een tijdje in mijn hoofd met een kastje wat ik al heb staan. Nu ik je blog lees, ben ik overtuigd hihi dit moet ik ook gaan doen

 3. Ester schreef:

  Wat een super te gek kastje zeg!!! Geniet ervan! :-)

 4. Ester schreef:

  Wat een super te gek kastje zeg!!! Geniet ervan! :-)

 5. Griet schreef:

  Wat mooi! Klopt helemaal, kleur, planten, terra cotta potten! Die rotan bloempot!!!? vanwaar heb je deze?

 6. Saskia schreef:

  Super gaaf!!! Ben al een hele tijd op zoek naar een leuk houten kastje om op te pimpen, kijk veel op Marktplaats, maar hoe vind je zoiets op Instagram?

 7. Marjo schreef:

  Leuk idee! Nog een kleine aanvullende tip: als je de webbing vochtig maakt voordat je het bevestigt is het iets makkelijker te hanteren en trekt het later mooi glad en strak.

 8. Michelle Wilmsen schreef:

  Super leuk kastje. Wat voor kleur is het?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving