12 mei 2020

Hoe onderhoud je een witte vloer?

Black + Decker Steammop

Ik krijg veel vragen over onze witte vloer en nu ik het perfecte schoonmaak instrument heb gevonden vond ik het tijd om er een blog over te schrijven. Allereerst, ik zou nooit meer een andere kleur vloer willen! Een witte vloer is echt mijn ultieme woongeluk. Er komt zoveel licht in onze woonkamer en ik ben iemand die dat echt nodig heeft. Alle accessoires komen er mooi op uit en het doet de ruimte veel groter lijken.

Schoonmaak ellende!

Maar hé, ik wil ook eerlijk toegeven dat het kwa onderhoud best even slikken is soms. Je kent die situaties vast wel, je hebt net gepoetst en daar komt je kat binnengelopen met enorme modderpoten! Soms voelde het alsof ik bleef poetsen. Ik heb veel hobbies maar dat is er toch echt geen één van haha. Door de structuur en de topcoat die op onze witte laminaatvloer (van Parketdirect.nl) zit, lijkt het wel alsof het vuil aantrekt en ook als poets ik met de hand, kwam het vuil er niet meer vanaf. Alsof we het alleen maar erger maakte.

Het irriteerde me enorm, want ondanks dat we die vloer 3 keer in de week schoonmaakten. Zag het eruit alsof we nooit iets deden en voelde het gewoon niet fijn. We probeerde verschillende schoonmaak technieken en middelen uit, maar niets hielp. Toen na al die maanden ploeteren, zag ik een nieuwe 11IN1 Steam-mop van Black + Decker. De beschrijving trok meteen mijn aandacht, zou ik na al die tijd een oplossing hebben gevonden?

Eigenschappen van de 11IN1 steam-mop.
  • Extra stoom met één druk op de knop. Verwijder hardnekkig vuil met de SteamBurst vloerkop.
  • Doodt 99.9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten – zonder chemische schoonmaakmiddelen.
  • Klaar voor gebruik in 15 seconden.
  • Eenvoudig te vullen met gewoon kraanwater.
  • De Easy Glide™ microvezel stoomdoeken zorgen voor een grondige vuilafname en gaan tot meer dan 100 wasbeurten mee.

Nou je snapt het vast, toen ik las dat hij hardnekkig vuil verwijdert, 99,9% bacteriën doodt en ook nog eens makkelijk en snel is, moest ik hem uitproberen. Ik vond het best spannend, omdat onze vloer best lastig is. Maar omdat deze steam-mop met uitneembare handstoomreiniger, (SteaMitt) voor nog veel meer doeleinden gebruikt kan worden, wist ik dat het sowieso geen miskoop zou zijn. Ik kon niet wachten tot hij binnen was.

Gelukkig had ik hem al voor het weekend in huis en kon ik meteen aan de slag! Mijn man was wat sceptisch en zei nou veel succes, ik geloof er niet in. Maar ik haalde hem toch over om heel even mee te kijken met mijn eerste poging. Binnen 1 minuut zat de steam-mop in elkaar en plakte ik de stoomdoek eronder. Ook vulde ik het reservoir met kraanwater. Nog geen minuut later was hij al klaar voor gebruik. Met mijn adem in, veegde ik hem heen weer over een willekeurig stukje vloer. Onze mond viel open! Dit was zo bizar, er kwam meteen een hele witte streep tevoorschijn. Vanuit de fabriek was de vloer al niet zo schoon en wit geweest. We waren allebei een paar minuten sprakeloos haha. En toen zei ik oké, dit is geweldig, alle meubels van de vloer want ik ga de hele benedenverdieping doen.

Het is lastig om verschillende tinten wit op de foto te zetten maar ik denk dat je hierboven toch heel goed verschil kunt zien. Het was namelijk immens groot! Niet normaal toch, hij werkt ZO goed! Ik heb meteen helemaal de smaak te pakken en wil volgend weekend met de Handstoomreiniger die erin zit de hele badkamer gaan doen. Daarna wil ik ook de tegels in de keuken doen. Je krijgt gewoon een kick als je de ruimte zo ziet opknappen :)

Nog even wat Q&A n.a.v. vragen die ik via Instagram binnen kreeg:

Kan de steam-mop ook gebruikt worden op een tegelvloer of houten vloer? Jazeker en zelfs ook op vinyl. Hij heeft 3 standen die heel duidelijk aangeven welke je nodig hebt.

Wat kun je er nog meer mee? Wat niet haha! Je kunt er echt enorm veel mee doen. Met de uitneembare handstoomreiniger kun je bijvoorbeeld de tegels in de badkamer, toilet (muur en vloer) en keuken reinigen. Maar ook de BBQ of Grill, je keukenwerkblad, glas, roestvrij staal, kookfornuis of spiegels zijn er mee te reinigen. Je kunt er bijv. ook het speelgoed van je kids mee afnemen, of je kleding stomen!

Ben je tevreden? Ik ben meer dan tevreden. Ik ben er echt helemaal gelukkig mee, onze vloer zag er niet meer uit, maar dat het zo erg was wist ik zelf niet eens. Het is echt onvoorstelbaar hoe makkelijk ik hem nu schoonkrijg dankzij deze stoomreiniger.

Droog je de vloer na? Ja, dat heb ik wel gedaan. Ik zag al voor me hoe onze kat Jack anders zo weer over het natte laminaat zou stappen en ik weer opnieuw kon beginnen. Maar ook zelf wilde ik er niet weer vuil inlopen en heb ik daarom de vloer meteen drooggemaakt. Dat is denk ik voor laminaat ook het beste.

Zie je dit als vervanger van de stofzuiger? Zo gebruik ik hem niet, ik heb twee katers in huis en ik haal met de stofzuiger nog steeds eerst de losse stof/haren weg en ik gebruik de steam-mop echt voor het hardnekkige vuil en bacteriën. Ik denk dat het voor de badkamer en keuken wel echt de nieuwe schoonmaakmanier is.

Ik hoop dat ik jullie schoonmaakleven ook een beetje makkelijker maak met dit bericht. Heb je nog vragen? Laat ze gerust hieronder achter. Wil jij ook zo’n geweldig apparaat in huis? Hier op de Black + Decker website vind je alle informatie zo kun je meteen kijken of hij ook geschikt is voor jouw vloer.

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving