fbpx


DIY Stoere droogbloemen krans

Ik vind droogbloemen zo mooi, en dan vooral die echte natuurlijke bruine kleuren. Wist je dat Søstrene Grene ook van die prachtige bosjes droogbloemen verkoopt in hun winkels? Ik zeg deze laatst liggen in Rotterdam. Ik maakte al eerder een krans met droogbloemen maar die maakte ik voor iemand anders. Nu wilde ik er één voor mezelf maken! Die ik aan de muur kan hangen in de woonkamer.

droogbloemen
DIY krans

Søstrene Grene heeft ook een rieten krans en mooi ijzerdraad in verschillende kleuren in het assortiment. Dus dat was makkelijk :) Ik koos dit keer voor het zwarte ijzerdraad, zo krijg je een lekker stoer resultaat. En ik nam in totaal 4 soorten droogbloemen mee naar huis om mee aan de slag te gaan.

Aan de slag?

Je maakt steeds groepjes van die verschillende bloemen in verschillende hoogtes. Zo kun je dakpansgewijs de hele krans bedekken met bloemen. Ik koos voor stevige en sterke droogbloemen die lekker wild blijven op de krans. Dat vind ik erg leuk staan.

Die zet je per groepje vast met het ijzerdraad. Doe dit goed stevig en draai de uiteinden aan elkaar. Op de foto hierboven zie je hoe dat er aan de achterkant van de krans uitziet. Zo ga je de heel krans rond, totdat alles bedekt is. Speel met hoogte en combinaties van bloemen, dat zorgt ervoor dat het een interessant geheel wordt. Het kan niet misgaan!

Maak met hetzelfde ijzerdraad een mooie ophanglus en klaar ben je! Staat helemaal te gek toch? Ik vind het zo mooi natuurlijk staan. Alsof je het zelf geplukt hebt in de natuur en daarna gedroogd hebt. Een krans als deze gaat ook nog eens heel lang mee. Dus leuk en duurzaam!

Op zoek naar nog meer DIY inspiratie? Kijk dan eens HIER voor nog veel meer leuke projecten van Søstrene Grene.

Liefs Lies

Labels:,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (1)

  • Avatar

    Margaret

    |

    Mooie krans met een rustige uitstraling. Daar kun je een tijd van genieten.

    Reply

Laat een reactie achter