17 juli 2020

Overkapping in safarisfeer

Wij blijven dit jaar thuis en daarom proberen ons huis en de tuin nog fijner te maken. Zo kunnen we hopelijk nog vele dagen in de tuin doorbrengen, want buiten in de tuin zijn is net zo heerlijk als vakantie vind ik zelf:)

Eerst ging ik aan de slag met de loungeset op de houten vlonder en ook de vernieuwde tuinset was best wat werk. De hangstoel geïnstalleerd voor extra relaxplezier. Men wat is dat een luxe zeg. HEERLIJK!

Maar toen die kant van de tuin er helemaal goed uitzag kon ik door met de overkapping. Daar hebben we ook een loungehoek en een kleinere eettafel voor de hele warme of juist regenachtige dagen. Zo hebben we het hele jaar plezier van onze tuin. Het is overigens de plek waar onze kat Jack zo’n beetje woont hahaha. Zo heerlijk om hem het hele jaar door te zien genieten. In de winter haal ik de kussens natuurlijk naar binnen, maar dan moet ik wel iets anders neerleggen haha want Jack blijft er gewoon zitten.

Het is echt de ultieme chill plek voor ons allemaal, hoewel Jack liever ziet dat wij ergens anders gaan zitten haha. Ik heb er een aantal van mijn favoriete accessoires staan om het gezellig te make . Maar wel die zo makkelijk mogelijk te onderhouden zijn.

De kunstplanten zijn van Xenos. Het staat echt supermooi dat groen maar om het elke dag water te geven zag ik niet zitten. Binnen heb ik al zo’n 40 planten haha en dat is echt genoeg. Deze vervangers zijn enorme handig voor onder de overkapping. Ze staan er altijd mooi bij! Hoeven geen water, verleppen niet en zijn ook niet giftig voor onze katten.

Ik bedacht dat ik de overkapping dit jaar in safari thema wilde. Met een panter aan de muur zodat het ook goed bij ons interieur past. De Junglehangers, dierenkoppen aan de muur en kussens met dierenkoppen scoorde ik bij A la en Doing Goods.

De prachtige dekens, kussens met gepuncht reliëf en met de gouden pijlen zijn allemaal van Liv Interior. Een van mijn favoriete interieur shops! Ze produceren duurzame accessoires, bijvoorbeeld van gerecycled katoen, petflessen waar vloerkleden van worden gemaakt. En die al die accessoires zijn prachtig om te zien. Zo kun je dus verantwoord shoppen! Die vloerkleden van petflessen kun je ook buiten neerleggen. Tof he!

Ook deze te gekke schelplampen komen daar vandaan. Ik bedoel, heb je ooit zoiets moois gezien! Ik ben er helemaal gek van, inmiddels staat hier mijn mooie witte Xenos tuinstoelen aan de kleine eettafel, maar met het slechte weer van afgelopen week lukte het niet om een foto te maken. Die volgt nog wel een keertje.

Nog een tip waarmee ik zelf enorm blij ben, dat zijn de Fatboy buitenlampen! Ik heb inmiddels twee prachtige exemplaren in bezit waaronder dit Bolleke met vergrijsd groen snoer. Je kunt deze lampen opladen waardoor er geen stekker of stopcontact aan te pas komt. Ideaal toch! Je kunt ze zo namelijk overal ophangen waar je wilt. De Bolleke lamp past echt overal, bij mij hangt hij aan de pergola, maar ook aan de schutting, bomen, overkapping en hangstoel/bankje kan ik hem prima kwijt. Waar je verlegen zit om licht, lost hij dat meteen voor je op. En in de winter hang je hem gewoon binnen :) Meer informatie over deze toffe lampen? Klik dan HIER.

Ik kan wel zeggen dat ik enorm dankbaar ben voor onze mooie tuin, zeker in de rare Corona periode werd die plek nog meer waard. Want buiten vind ik afleiding en inspiratie. Ik kom er tot rust en ik leef er het goede leven. Ik geniet er zoveel van als ik kan. Hopelijk komt het mooie weer straks weer voor een langere periode terug. Zodat iedereen die thuisblijft dit jaar lekker in eigen land kan genieten!

-X- Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving