fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
8 september 2020

DIY met Dremel Lite

DIY terracottapot

Een van de leukste dingen aan mijn blog is toch wel dat ik zoveel leuke en handige tools mag uitproberen. Eerder kon je al zien dat ik gek ben op DIY projecten met de Dremel. Je kunt er zo oneindig veel toffe projecten mee maken. Denk aan graveren in hout, glas maar ook in terracotta. u maak ik een DIY met Dremel Lite.

Toen Dremel me vroeg ik hun nieuwe Dremel Lite wilde proberen was ik natuurlijk weer meteen enthousiast. Vooral omdat deze Dremel een aantal hele fijne voordelen heeft. Hij is lichtgewicht en draadloos! Op te laden via USB. Dat laatste is zoooo fijn, want de bewegingsvrijheid is natuurlijk optimaal als je kunt werken zonder snoer. Daarnaast heeft hij een softgrip handvat, kunnen alle tools erop en werkt hij super gemakkelijk.

Deze keer ging ik aan de slag met een project dat al een poosje op mijn to do lijst stond. Namelijk het graveren van terracotta bloempotten, ik wilde die heel graag een printje geven. Wat voor printje? Ja dat kan natuurlijk alleen mijn favoriete print zijn :) Panterprint!

Ik vind het zo ontzettend gaaf geworden, dit laat maar weer zien hoe je zelf je unieke interieur accessoires kunt maken met deze toffe Dremel Lite tool. Dat geeft mij elke keer weer zo’n kick. Ik zal je uitleggen hoe ik aan de slag ging met dit project.

Als eerste dekte ik de tafel af, bond ik mijn haar vast (voor de foto even los gedaan want ik krijg einde dag altijd haarpijn), zocht mijn veiligheidsbril en wasbare mondkapje op. Het graveren van terracotta geeft erg veel stof dus het afdekken en oude kleren aan zijn echt een aanrader. Ik bevestigde de superhandige Dremel Multi Vise klem aan de tafel en klemde daar de pot tussen. Dit is echt een fijne aanvulling op de tools die ik al had.

Daarna tekende ik het patroon dat ik wilde graveren op de pot. Op terracotta kun je dit het beste doen met een potlood. Dit kun je er na afloop namelijk heel makkelijk afvegen met een keukenpapiertje. Ik koos ervoor om twee soorten te graveren, bij de ene pot graveerde ik alleen de omlijning en bij de ander het hele patroon. Zo kunnen jullie goed het verschil zien en zie je dat het beide erg leuk is.

DIY met Dremel Lite

Daarna kun je beginnen met graveren. Het voordeel met deze print is dat het niet erg is wanneer je niet niet strak over de lijn heengaat. Ik heb inmiddels best een vaste hand door alle Dremel DIY projecten die ik maakte, maar ook wanneer je net begint is dit project dus ideaal. Druk niet te hard, je kunt namelijk beter nog een keer over dezelfde lijn heen gaan om het patroon duidelijker te maken dan dat je meteen te diep zit.

Werk zo steeds een stukje verder aan je patroon totdat je de bloempot rond bent. Het is zo gaaf om te zien ontstaan. Ik vind dit misschien wel het tofste project dat ik heb gemaakt met Dremel.

Wat vind jij ervan? Wil jij ook meteen een Dremel Lite aanschaffen na dit bericht? Dat kan! Kijk dan even hier in de webshop van de Gamma voor een mooie deal. Heb je nog vragen, laat ze dan hieronder even achter zodat ik je kan helpen.

-X- Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving