1 december 2020

DIY met Dremel Versatip

Heb jij de toffe DIY dennenappelkrans al gezien die ik met het Dremel lijmpistool maakte? Echt helemaal gaaf geworden, maar ik kreeg ook de Dremel Versatip om uit te proberen. Ik hoor je denken? De Versatip, wat is dat?

DIY met Dremel Versatip
Versatip

De Dremel Versatip is een snoerloze 6-in-1 gassoldeerbout van Dremel. Het perfecte gereedschap voor solderen, smelten, krimpen, pyrografie, warm snijden en verf verwijderen. De enige soldeerbout die een groot aantal toepassingen in één gereedschap verenigt, dankzij het vermogen om 6 verwisselbare tips te gebruiken. Hij is op verschillende temperatuurstanden te gebruiken en je kunt er daardoor heel veel mee.

Het gas dat wordt gebruikt voor de Versatip soldeerbout is gewoon butaangas. Dit is hetzelfde gas dat wordt gebruikt voor sigaretaanstekers. Je hoeft dus niet een speciaal type gasfles te kopen om de soldeerbout te gebruiken. Dat vind ik erg fijn.

Hout branden

Ik wilde heel graag iets leuks maken voor de feestdagen en ik wilde al tijden een keer proberen hout te branden. Nu ik de Dremel Versatip Soldeerbout in huis had kon ik dat eindelijk uitproberen. Ik ging aan beslag met het maken van houten cadeaudoosjes voor de feestdagen. Natuurlijk kon het niet anders dan dat ik er een panterprintje op wilde maken :)

Het is echt wel even spannend hoor, maar als je eenmaal doorhebt hoe hij werkt gaat het heel snel. Let natuurlijk wel op dat je veilig werkt. Ik deed mijn lange haar in een knot en droeg vuurwerende handschoenen. Want je werkt echt met extreem hoge temperaturen. Maar men wat is het tof dat je dit gewoon zelf kunt doen.

Shoppen?

Ik vind de doosjes helemaal tof geworden en dat al voor mijn eerste DIY poging met de Dremel Versatip soldeerbout. Ik kan niet wachten om nog veel meer uit te proberen. Je kunt er namelijk ook mee branden op leer, lijkt me ook zo tof! Wil jij ook aan de slag met deze geweldige multitool van Dremel? Je shopt ze bij Praxis allemaal.

Fijne dag!

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving