18 december 2020

DIY kerstballen verven

DIY kerstballen verven

Je kent het vast wel, je hebt kerstballen genoeg maar een deel is gewoon niet meer helemaal naar je zin. De kleur is niet meer van nu en omdat je ze al jaren niet gebruikt blijven ze maar op zolder liggen. Super zonde natuurlijk! Daarom gaan we kerstballen verven!

Recycle je kerstbal!

Wat als ik je vertel dat je die kerstballen weer helemaal van nu kunt maken met behulp van Rust Oleum. Eerder dit jaar maakte ik al een heleboel toffe DIY projecten met de verf van Rust Oleum. Dit keer ging ik aan de slag met hele oude zilveren kerstballen, ik zou ze nu nooit meer gebruiken omdat ik al jaren helemaal van het goud ben :) Natuurlijk kan ik de kerstballen naar de kringloop brengen zodat iemand anders er wellicht nog iets aan heeft.

Kerstballen verven

Maar deze kerstballen kun je ook heel gemakkelijk verven. Met behulp van de Rust Oleum Spraypaint geef je ze gemakkelijk jouw favoriete kleur. Ik koos voor een prachtige kakigroen, gouden glitters en gouden spraypaint. Mijn ideale kleurencombinatie! En die staat ook echt prachtig voor in de kerstboom.

How to:

Hoe ga je ter werk? Allereerst ga je de oude kerstballen ontvetten met allesreiniger. Zo zorg je ervoor dat de verf goed hecht. Spray de kerstbal dan in de gewenste kleur. Let op: Spray dunne lagen verf op de bal, liever iets te weinig dan teveel want dan krijg je druipers. Laat iedere laag eerst heel goed drogen. Je kunt gemakkelijk een extra laag verf toevoegen aan de kerstbal om te zorgen dat de verf overal dekt. Maar teveel verf, zorgt voor blijvende problemen.

Speel met kleur

Wissel af met kleur! De gekleurde spraypaint geeft een matte finish, door er met de gouden glitter spraypaint overheen te gaan krijgt hij weer een sprankelende look. Verf een kerstbal ook gerust in twee kleuren, bijvoorbeeld de onderkant groen en de bovenkant goud of glitter. Dat geeft een heel tof effect! Ik vind het zo tof staan in de boom, en je hebt ze ook nog eens zelfgemaakt. Duurzaam is FUN!

Geen oude kerstballen meer op zolder, maar wel zin om aan de slag te gaan met dit DIY project? Kijk dan gerust eens bij de kringloop, daar liggen er nog genoeg :) De Rust Oleum spraypaint is in vele kleuren verkrijgbaar in de(online) bouwmarkt bij jou in de buurt.

Veel plezier met dit DIY project!

Liefs Lies

2 reacties op “DIY kerstballen verven”

  1. Arja schreef:

    Wat een verschil met hoe ze waren.
    Super leuk weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving